Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Welkom in onze rubriek 'Schrijf!'

 

Let op! Door het plaatsen van een reactie gaat u accoord met onze huisregels.
Wilt u een geldig e-mail adres opgeven, zodat wij in bijzondere situaties contact met u kunnen opnemen?

   
 Naam:
 Woonplaats:
 E-mail:
 Versleutel e-mail-adres (anti-spam):
  Website:
   
  Bericht: 
   
3000
help
 
   
   

  
Nr: 4498
Naam: Erik
Tijd: 2018-06-05 23:01
Plaats: Laren
IP: gelogd
Schiphol zit al boven de bovengrens. En nu moet NO-Nederland extra geteisterd worden met laagvliegers.
Oplossing 1: als CO2 een reëel probleem is en de vervuiler betaalt en de meest vervuilende industrie gaat ook belasting betalen: op dat moment is Schiphol direct al te groot.
Oplossing 2: in vorige eeuw begon men al plannen te maken voor luchthaven op Noordzee, maar overheid vond toen het berekenen van lawaai uit i.p.v. Meten. De plannen zijn nooit doorgerekend. nos.nl/nieuwsuur/artikel/2227965-luchthaven-op-zee-onrealistisch-onderzoek- is-nooit-voltooid.html gestopt door Schultz vanwege teveel onzekerheden in de ontwikkeling van de luchtvaart. Wat een visie heeft de overheid toch.
In Japan is de luchthaven Kansai, zuid van Osaka, op zee gebouwd omdat het land daar dichtbevolkt is. 1991 klaar. De zee is er wel diep!
En dan niet gaan demo-vliegen met een nieuw toestel met fluisternieuwe motor op onverwachte momenten, maar intussen steeds meer vliegverkeer lager laten overkomen om maar vast te wennen.
 
Nr: 4497
Naam: Janna
Tijd: 2018-06-04 09:25
Plaats: Amsterdam osdorp
IP: gelogd
Ik denk dat het een illusie is te denken dat Schiphol ons ooit de waarheid gaat vertellen...ze hebben het vet achter de ellebogen! Wij zullen altijd
worden belazert en voorgelogen en erger...knettergek en ziek gemaakt..
 
Nr: 4496
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-06-03 17:48
Plaats:
IP: gelogd
Ook nu weer de aalsmeerbaan als eerste landingsbaan terwijl de kaagbaan wel beschikbaar is en met deze windrichting en kracht ook gewoon gebruikt kan worden. Vorig jaar voor het eerst meer landingen op de aalsmeerbaan als op de kaagbaan. Zolang ilt niet ingrijpt,overheid niks doet en vertegenwoordigers door blijven praten alsof er niets aan de hand is zal de lvnl en schiphol zich steeds meer vrijheden gaan permiteren om het gebruik van de luchthaven zo te regelen als hun het beste uitkomt. Elke sluip aanpassing die ongestraft blijft is weer een motivatie voor de volgende sluip aanpassing. Praktijk is nu dat bij landen de aalsmeerbaan de eerste prioriteit heeft en de kaagbaan de 2e,met veel onnodige en extra overlast tot gevolg.
 
Nr: 4495
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-05-25 23:39
Plaats:
IP: gelogd
Ook bas werkt mee aan de misleiding. Het inzetten van onderstaande combinatie wordt steeds minder vaak aangekondigt als afwijkend baangebruikt. Zodat we er al vast aan kunnen wennen. Wie of wat moet er worden ontzien en wat is de slinkse planning met het onnodig vermijden van de kaagbaan snachts? je zou er paranoide van worden.
 
Nr: 4494
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-05-25 23:36
Plaats:
IP: gelogd
Steeds vaker word de zwanenburgbaan gebruikt voor het landen snachts. Een baan zonder vaste naderings routes and zonder cda landingen. In principe zou deze baan snachts niet gebruikt moeten worden maar de excuses die Schiphol hiervoor heeft worden steeds lichter. Nu is ook rubber verwijderen op de preferente baan al een excuus. De zwanenburg baan geeft veel te veel overlast en wordt onnodig vaak snachts gebruikt. Ik vraag me oprecht af waarom maar in zo,n ongeveer 20% van de relevante gevallen gebruikt men nu deze baan, om het landen op de kaagbaan te vermijden. In plaats daarvan word nu ook de kaagbaan snachts gebruikt voor het starten naar het noord oosten,hetgeen ook bijzonder veel overlast geeft. Dit is absoluut niet de combinatie met de minste overlast en ik vraag mij oprecht af waarom Schiphol deze combinatie en de zwanenburg baan in het algemeen steeds meer snachts inzet.
Schiphol heeft alle vrijheid want de ilt doet helemaal niks,en ook de vertegenwoordigers stellen hier bij mijn weten geen vragen over.
 
Nr: 4493
Naam: Janna
Tijd: 2018-05-25 21:26
Plaats: Amsterdam osdorp
IP: gelogd
Vandaag 2x 45 min. rust, daarmee moeten we het hier doen! De hele dag geraas..
Om knettergek te worden!
 
Nr: 4492
Naam: van Poelgeest
Tijd: 2018-05-23 00:46
Plaats: leiden
IP: gelogd
De rust is ver te zoeken, onophoudelijk in de zomer die bulderende herrie. Ben zo langzamerhand zenuwpatient aan het worden.! Er wordt gekraaid over gezond leven, alsof die klereherrie zo gezond is. Zelf vlieg ik nooit. Het moet stoppen met de uitbreiding van Schiphol! Doe nu maar oropax in, dan kan ik rustig in m,n tuin zitten. Maar het is toch van de zotte! Helen van Poelgeest
 
Nr: 4491
Naam: Janna
Tijd: 2018-05-21 09:52
Plaats: Amsterdam osdorp
IP: gelogd
Weer om 6.15 wakker gemaakt door de firma Schiphol! En weer op deze fraaie dag ramen en deurendicht om de voortdurende rotherrie buiten te houden...Naar mijn tuin? Ook onmogelijk...nog meer herrie! Ik ben de wanhoop nabij...
 
Nr: 4490
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-05-18 09:04
Plaats:
IP: gelogd
En weer een dag waarop je om 7 uur gewekt word door het huilende en jankende geluid van de vliegende fijnstof bommen van de KLM.

 
Nr: 4489
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-05-13 09:15
Plaats:
IP: gelogd
reactie op artikel "de onafhankelijke feiten"


Economische noodzaak van het netwerk.

Dit wordt keer op keer beweerd maar er wordt nooit een onderbouwing gegeven,
Jammer dat men hier in mee gaat,zo verandert er nooit iets. Het netwerk is de oorzaak van heel veel onnodige overlast en het houd veel mogelijke verbeteringen tegen.
Ook zal het niet eenvoudig zijn een groot draagvlak te vinden voor het opgeven van onze Eigen binnenlandse vraag ten bate van vluchten die maar voor 20% door economisch intressante passagiers gebruikt worden. Dat idee is echt absurd om eerlijk te zijn.
Het netwerk moet ter discussie komen te staan,en dat gaat ook vanzelf gebeuren want het netwerk is door de groei van de sector op lange termijn onhoudbaar,
 
Nr: 4488
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-05-04 02:45
Plaats:
IP: gelogd
Minister moet einde maken aan gedoogsituatie"

Het word een keer gezegt en vervolgens verandert er niks. De gedoogsituatie blijft nog jaren bestaan. Ondertussen maakt men gewoon nieuwe afspraken aan de alderstafel om de schijn op te houden. Men kan die afspraken net zo goed niet maken want Schiphol hoeft zich er toch niet aan te houden. De vertegenwoordigers weigeren de realiteit te zien en blijven meedoen.
 
Nr: 4487
Naam: Petra Danckaarts
Tijd: 2018-05-03 13:06
Plaats: Weesp
IP: gelogd
Heel deprimerend al die vliegtuigen. Zo,n 500 per dag over je kop. In huis ervaar ik geen rust. Buitenshuis niet. De godganse dag door. Verachillende routea knalles over mij heen. In de natuur ervaar je geen rust. Alleen vliegtuig gebrom. Achter elkaar door. Dag in dag uit. Slapen moet met oordoppen in. Elke dag wordt ik wakker met oorpijn. In huis druunt het. Op mijn balkon kun je ze bijna aanraken. Mijn lievelingsnatuurgebieden , is niet te doen. Ze vliegen vanaf alle kanten en alle hoogtes. Ik heb een burnout. Zit in de ziektewet en moet rust hebben om te zorgen dat ik nu op mijn 40 ste niet helemaal wordt afgekeurd. De natuur valt niet meer te beleven. Vogels hoor ik bijna niet meer. De hele dag geraas over je kop. Chronisch rusttekort. IK WORDT HIER KNETTERGEK VAN EN INMIDDELS DUS AL DEPRESSIEF EN ZIE ZO HET LEVEN NIET MEER ZITTEN. EN DAT ALLEMAAL VOOR DE STOMME MENS DIE EEN LUXE VAKANTIE WILLEN VOOR EEN DUPPIE. BEDANKT JULLIE MAKEN MIJN LEVEN KAPOT..
 
Nr: 4486
Naam: M uit U
Tijd: 2018-04-25 09:28
Plaats: Utrecht
IP: gelogd
Na een weekje van relatieve rust begon ik het wonen hier weer een beetje te waarderen. Helaas, sinds afgelopen (zonnig) weekend is het weer over en uit met de rust. De hele zondag onweer gehoord, niet van onweersbuien maar van vliegtuigen die af en aan vlogen. Op 30km afstand van Schiphol komen ze laag over, vliegend richting het zuiden, waarbij ze vanaf Utrecht de gashendel lijken open te trekken. Of ze draaien vanuit noordelijke richting boven onze wijk in westelijke richting, met de bedoeling eerst nog even Gouda te pesten alvorens weer 30km terug in noordelijke richting te vliegen teneinde eindelijk eens te landen....... Soms doen ze dat in glijvlucht (en dan hoor je ze nauwelijks), maar helaas trekken sommigen de gashendel lekker open met een enorme teringherrie als gevolg.

Soms denk ik dat we maar een spottersplek moeten openen hier. De vliegtuigen komen immers net zo laag over als in de directe omgeving van Schiphol......

Een normaal bedrijf moet maatregelen nemen om overlast voor de omgeving te beperken. Een normaal bedrijf betaalt belasting over zijn brandstoffen en producten. Een normaal bedrijf neemt niet meer werk aan dan het kan handelen. Maar de luchtvaart is overal van gevrijwaard: ze mogen overlast geven aan de omgeving, hoeven geen belasting op kerosine en tickets te betalen, kunnen meer vluchten aannemen dan er aan start-/landingscapaciteit is, en als dank voor hun idiote gedrag mogen ze verder groeien.

Misschien moeten Rijkswaterstaat en ProRail maar eens alle geluidsschermen verwijderen. Wat heeft het immers voor zin om honderden miljoenen aan geluidswerende maatregelen te nemen voor snelwegen en spoorlijnen als Schiphol ook niks hoeft te doen om de leefbaarheid voor bewoners te vergroten?
 
Nr: 4485
Naam: Janna
Tijd: 2018-04-21 17:23
Plaats: Amsterdam osdorp
IP: gelogd
Wat is ons lot hier? Omwonenden van Schiphol? Net als vandaag op een prachtige dag?
In de tuin zitten? Onmogelijk door de aanhoudende pestherrie...balkon dus ook onmogelijk..lekker rondje Sloterplas fietsen? Onder die pestherrie? Niet dus!
Wat in hemelsnaam dan wel? Met alle ramen en tussendeuren dicht en de tv op volume 10...
Zoals ik nu..absurd...of niet? Hoe a-sociaal en arrogant kan er met ons worden omgegaan? Hoe lang nog?
 
Nr: 4484
Naam: marianne
Tijd: 2018-04-16 07:13
Plaats: castricum
IP: gelogd
Het zou fatsoenlijk zijn om de geschreven stukken van Bert Wagendorp in de VK te omlijsten met mededelingen dat eventueel nieuwe bewoners die naar Castricum en omgeving willen verhuizen ten zeerste te waarschuwen voor de herrie- stankoverlast, bv de nachtvluchten die om de 1/2 minuut en laag invliegen. Waarschuwen dat 3/4 gedeelte van het woongenot in de afvalfabriek verdwijnt en de Politiek er niet naar omkijkt maar als bibberende kwezels alles vertragen voor een beter leefmilieu. De makelaars, instrueren dat het in deze omgeving een grote teringherrie- en vervuiling is. Niet alleen de feitelijke klachten maar ook het morele verval van een gemeenschap die veelal betaat uit inwoners die alleen maar aan hun ego denken en totaal en niet in staat zijn tot enige introspectie. Er zijn genoeg wetenschappelijke onderzoeken gedaan.Stop hiermee. Alles is bekend behalve dat de mens als soort met alle andere levende soorten voor een mega -catastrofale wereld -milieuramp staat.
Het duurt al 16 jaar en er is geen vooruitgang geboekt.In tegendeel. Het blijft hetzelfde en is vele malen erger geworden. Wordt het niet eens tijd dat de Luchtvaart + Shell e.a. met zijn hypocrisie bv in Afrika, voor een tribunaal komen, want veel geluk hebben de inwoners niet met de nieuwe CEO. Een opportunist van de grootste ( wan ) orde.
Dank Anoniem en anderen voor uw informatie.
 
Nr: 4483
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-04-12 13:19
Plaats:
IP: gelogd
klm 1180 op deze tijd vandaag, 1250m hoogte boven Hilversum. dan moet er nog zon 50-60km gevlogen worden tot de landing op de aalsmeerbaan. Hele tijd hoogte houdend dus met gas behoorlijk open. Wonen ook aardig wat mensen rondom de gehele route. Hoe kan het nu dat 1750m in lelystad zoveel aandacht krijgt maar dat over dit soort vluchten helemaal niks gezegt wordt,terwijl het een stuk lager is en veel meer mensen raakt?
 
Nr: 4482
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-04-12 11:28
Plaats:
IP: gelogd
Kost wat kost moest Schiphol groeien naar 500k,dat is wel heel erg duidelijk. Daarmee alle originele afspraken verbreken en vervangen door afspraken die de bewoners meer overlast zouden geven. Vervolgens worden ook die nieuwe afspraken niet gehandhaaft door de inspectie.

Iemand die in 2008 ergens ging wonen en de verwachting van overlast baseerde op de afspraken die heeft alle recht van klagen en om daar boos over te zijn.
 
Nr: 4481
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-04-12 11:20
Plaats:
IP: gelogd
De luchtvaartmaatschappijen (lees de klm) zouden hun operaties moeten aanpassen om met de oude regel toch te kunnen groeien. Men zegt dat dat niet kan,de operaties van de klm zijn daarmee direct verantwoordelijk voor de extra overlast die de aanpassing van de regel met zich heeft meegebracht.
 
Nr: 4480
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-04-12 11:17
Plaats:
IP: gelogd
www.omgevingsraadschiphol.nl/adviezen-alderstafel/

Lees de adviezen maar eens. Het staat er heel duidelijk. De 4e baanregel is aangepast om de groei naar 500k mogelijk te maken. Zonder aanpassing zou 470k de max zijn. Als compensatie ging men van 510k naar 500k, maar die zouden nooit gehaald kunnen worden zonder aanpassen van de 4e baanregel. Bewoners hebben dus geen enkele compensatie gekregen voor deze verandering en zijn er sterk op achteruit gegaan. De inspectie zou moeten toezien op de nieuwe norm,staat in het advies dat is overgenomen door minister. Maar inspectie doet dat vervolgens niet en handelt dus in strijd met alders akkoord.

De nog zittende bewoner vertegenwoordigers aan de alderstafel zouden per direct moeten opstappen. Niet meer meewerken aan het instandhouden en legitimeren van de huidige praktijken. Toch blijven zitten helpt alleen de sector,het is nadelig voor de bewoners voor wie men het allemaal zegt te doen.
 
Nr: 4479
Naam: de Vries
Tijd: 2018-04-11 14:08
Plaats:
IP: gelogd
Ronduit asociaal zoals nu de Zwanenburgbaan de hele dag en nacht wordt ingezet. De zwaarste toestellen over Lijnden, Zwanenburg en Nieuw-West op 400 a 500 meter. Ronduit SCHOFTERIG!
 
Nr: 4478
Naam: Angela
Tijd: 2018-04-11 11:18
Plaats:
IP: gelogd
Beste R.K.
Wij snappen hier precies wat je bedoelt. Je wordt er letterlijk ziek van. Wij hebben al sinds de opening van de Polderbaan herrie en slaapverstoring van landende vliegtuigen. Te kort slaap haalt je weerstand onderuit en maakt je ziek!
 
Nr: 4477
Naam: R.K.
Tijd: 2018-04-11 00:52
Plaats: Amsterdam
IP: gelogd
In verband met de opknapbeurt van de Polderbaan vond iemand bij het Rijk of bij de gemeente
Amsterdam het blijkbaar/vanzelfsprekend een goed idee om dan maar een vergunning af te geven zodat de Zwanenburgbaan maximaal gebruikt mag worden, spreek: de hele nacht door.
Wij wonen in Nieuw West en hebben dit niet eerder meegemaakt: inmiddels drie nachten zonder slaap vanwege startend verkeer vanaf 36C. Klagen helpt niet, niemand heeft commentaar, niemand is bereikbaar. Waar we al zwaar gedupeerd waren, maar tenminste de "zekerheid" hadden dat het om
23h afgelopen was zijn nu alle hekken van de dam. Jumbo's over om 2.30h - geen enkel probleem! Schiphol laat zijn allerslechtste kant zien met een ongekende brutaliteit die zijn weerga niet kent, maar zal dit ongetwijfeld gebruiken om aan te tonen hoe nodig een 6de startbaan is, WALGELIJK!!!. De grens is niet bereikt, maar al lang overschreden!
Hoe ziet de toekomst eruit? Van de politiek komt al jaren alleen maar "pappen en nat houden", dus daar heb ik geen enkele fiducie in. Dit hele gebied (Nieuw West/ Haarlemmermeer) wordt totaal onleefbaar, en geen ambtenaar die er iets tegen doet. En wij maar nieuwe brommers kopen voor betere luchtkwaliteit... De WOZ met 25% omhoog - natuurlijk, moet kunnen, maar het feit dat je huis alleen nog aan doven met een ijzeren long te slijten is laten ze maar achterwege. Het is een
oneerlijk, vies en leugenachtig spelletje met ons bewoners, ik heb er schoon genoeg van.
Heb vandaag de betalingen van de gemeentebelastingen stop gezet, zal dat gevecht natuurlijk
verliezen, maar hier wordt ik écht ziek van!
Sterkte iedereen!
 
Nr: 4476
Naam: V.O.S.
Tijd: 2018-04-06 14:24
Plaats:
IP: gelogd
Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De rechter past slechts de wet toe................ Het is de wet die niet deugd.
En de pers weet het weer leuk te brengen.
De wetten in 'Nederland bedrijvenland' zijn niet altijd 'up to date' en veelal op de economie afgestemd.
De burger komt ergens op de tweede plaats.
Daar maken de Schipholgroup / de luchtvaartmaatschappijen en andere belanghebbende gebruik van.
Maar, met een beetje sociaal verantwoordelijkheidsgevoel ('voetafdruk') zouden de luchtvaartmaatschappijen een betere indruk maken dan nu het geval is waarbij zij zich laten zien als een stel kapitalistische hufters.


 
Nr: 4475
Naam: Janna
Tijd: 2018-04-06 10:14
Plaats: Amsterdam osdorp
IP: gelogd
Vanwege onze "ecologische voetafdruk" moeten we minder vlees eten, westerse kinderen hebben een grotere "voetafdruk" als de kindertjes in Afrika. Dit zijn berichten uit de media.. Maar Schiphol komt overal mee weg!
Ik stel voor om onze "voetafdruk" te verkleinen het vliegen op de bon te gooien. Maximaal aantal vliegkilometers per jaar. Rigoureus, dat besef ik, maar dit kan echt niet zo verder gaan.
In de pers: De rechter heeft besloten niet gebruikte wintervluchten door te schuiven naar de zomer...nog meer ellende hier!


. .
 
Nr: 4474
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-04-05 22:05
Plaats:
IP: gelogd
58 zetels voor het cabinet in de laatste peilingen. toch wel opmerkelijk,17 zetels verlies nog geen half jaar na de start. Vooral de vvd verliest fors. verwacht eigelijk dat deze trend zich zal doorzetten,niet alleen bij de komende verkiezingen maar ook bij die erna. Dat geeft dan weer een beetje perspectief,als de andere partijen tenminste gaan doen wat de mensen die op hen stemmen verwachten.