Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Welkom in onze rubriek 'Schrijf!'

 

Let op! Door het plaatsen van een reactie gaat u accoord met onze huisregels.
Wilt u een geldig e-mail adres opgeven, zodat wij in bijzondere situaties contact met u kunnen opnemen?

   
 Naam:
 Woonplaats:
 E-mail:
 Versleutel e-mail-adres (anti-spam):
  Website:
   
  Bericht: 
   
3000
help
 
   
   

  
Nr: 4538
Naam: Janine Hendrikse
Tijd: 2019-06-16 18:32
Plaats: Castricum
IP: gelogd

Janine Hendrikse
18:22 (7 minuten geleden)
aan info

Dag Platform Vlieghinder,
Per ongeluk heb ik vandaag €54,58 naar uw rekening
overgemaakt onder vermelding van "boodschappen".
Graag wil ik dit bedrag terugontvangen op mijn rekening
NL47 ASNB 0707 1861 88 ten name van Mw J.Hendrikse,
Castricum.
Bij voorbaat dank,
Janine
Belle van Zuylenlaan 119, 1902PL Castricum, 831020
 
Nr: 4537
Naam: anoniem1
Tijd: 2019-05-23 17:13
Plaats:
IP: gelogd
Aankoop klm is bizar,het failiet van Nederland.
Geen enkele kamer vraag ook.

6 maanden voor aankoop:7.50
aankoop:12.50
4 maanden na aankoop 7.80

-waneer is de overheid "in het diepste geheim" begonnen met de voorbereiding van de aankoop ? De minister had het over "we zijn er al maanden mee bezig" dus ik ga uit van een termijn tussen de 3 en 12 maanden.
-is er onderzoek gedaan naar de intrinsieke waarde van klm om te voorkomen dat men teveel zou betalen?
In het bedrijfsleven word enorm veel onderzoek gedaan voordat tot een aankoop word overgegaan om een faire prijs te bepalen. Indien nee,waarom werd het niet nodig geacht dit onderzoek te doen voor deze aankoop?
-heeft de minister een verklaring voor het feit dat de koers 4 maanden na de aankoop ~35% lager staat. is dit volledig aan schommelingen in de markt te wijten of zijn er ook andere mogelijke oorzaken.
-Heeft de overheid geprobeerd het belang zo goedkoop mogelijk aan te schaffen. Er zijn hiervoor bepaalde mechanismes zoals bijvoorbeeld timing van aankoop. Zo nee waarom niet?
-Is de history van de aangekochte aandelen bekend? Van welke instituten en personen zijn deze aandelen gekocht en hoe lang hadden deze instituten en personen deze aandelen in bezit.
-Heeft de overheid teveel betaald ? En indien ja:wist de overheid dat het teveel betaalde?

Deze afaire is ongekend in de geschiedenis van de nederlandse politiek afgezien van een bepaalde deal in de jaren 70.
Geen enkel financieel onderzoek of verantwoording,vooraf nog achteraf. En niemand in de kamer die er naar vraagt.

Links of rechts,het zijn termen die de lading ook niet meer dekken. Het is ook niet meer links tegen rechts, dat is zoals het geframed word om de mensen maar af te leiden van de werkelijk schandalige zaken die de laatste tijd plaatsvinden. Mensen die liberaal zijn die zijn ook niet blij met dergelijke onzin of shell die geen belasting betaald.
 
Nr: 4536
Naam: anoniem1
Tijd: 2019-05-13 10:40
Plaats:
IP: gelogd
Als Schiphol zich niet houd aan de afspraken mbt baangebruik dan zijn er altijd bewoners die daar baat bij hebben. De afspraken zijn in principe zo gemaakt dat de totale overlast zo klein mogelijk is.
Als mensen minder overlast hebben daardoor dan gun ik hen dat oprecht!. Hierdoor voelt het slecht om daarover te klagen. Het zet bewoners tegen elkaar op.
En dat zou tot gevolg dat het het beste zou zijn om helemaal geen afspraken te maken over deze zaken en Schiphol volledig de vrije hand te geven.

Ik geef het op.
 
Nr: 4535
Naam: G.C Jongejans
Tijd: 2019-05-09 21:58
Plaats:
Website: klik hier
IP: gelogd
Heel veel lawaai van laag vliegende vliegtuigen.
 
Nr: 4534
Naam: Janna
Tijd: 2019-04-08 16:56
Plaats: Amsterdam osdorp
IP: gelogd
Dacht ik wat rust te krijgen omdat de Zwanenburgbaan er uit ligt...zucht...Het is net zo dramatisch als altijd...nu draait de Buitenveldertbaan én de Oostbaan over Osdorp weg. Ik word er stapelgek van!
 
Nr: 4533
Naam: anoniem1
Tijd: 2019-03-27 12:59
Plaats:
IP: gelogd
Het word allemaal steeds extremer met bedreigingen en acties. Steeds meer polarisatie en tegenstellingen.
Ik kan het begrijpen maar Ik voel mij daar zelf niet goed bij en trek mij dus bij deze terug van het commentaar geven op berichtgeving over de luchtvaart.

Dat het u allemaal goed mag gaan en dank aan de web beheerder en alle donateurs die deze website mogelijk maken, Zal af en toe nog wel kijken maar niet meer posten.
 
Nr: 4532
Naam: Sonja
Tijd: 2019-03-15 16:04
Plaats: Almere
IP: gelogd
Is er een vliegroute gewijzigd??
De hele dag en nacht (vooral dagen met veel wind is het niet te doen) laagvliegende super lawaaimakende vliegtuigen over ons huis in Literatuurwijk.
Wat een kabaal zeg, binnen met tv aan hoor je het geluid van de vliegtuigen er doorheen. We wonen hier toch niet in Zwanenburg of Amstelveen????? Eerst vlogen ze anders over het water ofzo.

Dit moet stoppen! Het kan ook niet gezond zijn!
 
Nr: 4531
Naam: Peter
Tijd: 2019-01-23 17:49
Plaats: Malden
IP: gelogd
1. De overheid probeert met de burgers de gestelde klimaatdoelen te halen hetgeen beslist noodzakelijk is.
2. De overheid verwacht dat burgers hun best doen om dit te laten slagen door energiebesparende maatregelen te nemen en hiervoor fors te investeren.
3. Met droge ogen staat de overheid vervolgens de uitbreiding van het vliegverkeer vanaf Lelystad toe.
4. De discussie over de uitbreiding wordt niet meer gevoerd en wordt beperkt tot wat gediscussieer over de hoeveelheid vluchten, de geluidshinder en de vliegroutes.
5. Het negatieve effect op de CO2 uitstoot is allang van tafel terwijl DAT cruciaal is.
6. En vervolgens van de burger verwachten dat die volop mee doet aan de beperking van de CO2 uitstoot en de bijbehorende milieuschade ! De burger is toch niet gek ?
 
Nr: 4530
Naam: anoniem1
Tijd: 2019-01-14 21:37
Plaats:
IP: gelogd
Het is de democratie die als eerste slachtoffer is geworden.

De noodwet voor brexit (wtf?) geeft ministers ruime bevoegdheden om wetten in te voeren,te wijzigen of in te trekken zonder advies raad van state en zonder stemming in het parlement.
Dit gaat misbruikt worden om een aantal dingen door te drukken of te wijzigen die op zichzelf helemaal niks met de brexit te maken hebben.

Andere omstandigheden nu,we leven niet meer in een democratie.
 
Nr: 4529
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-12-10 01:56
Plaats:
IP: gelogd
Of een oorlog,of democratie gaat ten onder of er gaat iets met financiele stelsel gebeuren.
 
Nr: 4528
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-12-10 01:55
Plaats:
IP: gelogd
www.nu.nl/internet/5619509/franse-veiligheidsdienst-bekijkt-of-nepaccounts- gele-hesjes-aanwakkeren.html

Om dit te doen moet je dus alle accounts controleren die iets schrijven over de protesten. Niet alleen de paar nep accounts die er ongetwijfeld zijn,ook de accounts van honderd duizenden fransen moeten gecontroleerd worden om te kunnen bevestigen dat het geen nep account it.
al duizenden mensen gearresteerd.

Is in Nederland ook mogelijk,vast al wel eens gedaan..
We zijn onze vrijheid aan het kwijtraken,en straks kunnen we niet meer protesteren zonder preventief gearresteerd te worden. Het gaat heel erg slecht met de wereld.
Er gaat iets heel ergs gebeuren,wat weet ik nog niet maar dit gaat nooit goed.
 
Nr: 4527
Naam: Jeroen
Tijd: 2018-12-05 15:08
Plaats: Aalsmeer
IP: gelogd
Het trollenleger van schiphol heeft een nieuw tegenoffensief gelanceerd, zie website ikwoonenwerkbijschiphol.nl/. Vanochtend 60 aanmeldingen, nu een aantal uur later al meer dan 1000. De teksten op de website zijn werkelijk tenenkrommend. Ben benieuwd hoe de uitkomst gepresenteerd gaat worden...
 
Nr: 4526
Naam: M. Denneman
Tijd: 2018-12-03 16:43
Plaats: Castricum
IP: gelogd
Sinds 2003 zitten wij al in de herrie en dan nu weer een verdere groei van Schiphol!. Alleen het belang van het kapitaal telt en groei, groei en nog meer groei. Dit gaat ons echt gelukkig maken! Met elkaar betalen we wat ons welzijn en gezondheid betreft een hele hoge prijs voor. Het z.g. gefaseerd doorgroeien van Schiphol en daarbij rekening houdend met de overlast en CO2 uitstoot voor de omgeving is een farce, Kijk maar naar het charme offensief van Hans Alders bij het in gebruik nemen van de Polderbaan. Dit is precies wat directeur Beinsdorp nu aan het doen is!! Ook de omgeving van Lelystad krijgt net zo veel overlast van vliegtuigen als wij hier. Er is straks geen gebied meer in Nederland waar het nog echt stil is! De burger wordt gewoon net als de bewoners van Groningen genegeerd.
 
Nr: 4525
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-11-18 00:23
Plaats:
IP: gelogd
Wereld mag nog 600 miljard ton co2 uitstoten om opwarming op 1,5 graden te houden. Huidige uitstoot is 44 miljard ton per jaar. (nu nl artikel van vandaag over kernenergie). Word 2030 of nog eerder afhankelijk van de wereldwijde economische groei de komende jaren.
Geld en pensioen systeem in groot deel van de wereld kan niet zonder quantitatieve economische groei. Wereld bevolking zal tot minstens 2100 blijven groeien waardoor quantitatieve groei voor lange tijd mogelijk is. Enige tegenkracht is de technologische ontwikkeling op gebied van duurzaamheid,afhankelijk van de implementatie snelheid. De fosiele industrie zal in ontwikkelingslanden nog gedurende lange tijd een afzet markt kunnen vinden. Opwarming gaat tussen de 2 en 2.5 graden liggen in 2100. Er zit een max aan,hoe warmer hoe meer energie de aarde zal uitstralen, Op gegeven moment is er een evenwicht dat misschien niet eens zo heel ver boven de huidige temperature ligt, Misschien dat 3-5 graden een max zal zijn voor langere tijd.
 
Nr: 4524
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-11-02 23:39
Plaats:
IP: gelogd
Brexit geeft misschien mogelijkheden voor de klm.
Nieuwe topman airfrance wil dat af zich meer als een bedrijf gaat gedragen, Als dat in gaat houden dat de klm een groot deel van haar zelfstandigheid gaat verliezen,en mogelijk ook sommige belangrijke activiteiten op Schiphol verdwijnen door een verdergaande centralisatie dan zou dat op bezwaren van de politiek kunnen stuiten.
De brexit geeft bij een eventuele break met air france misschien de mogelijkheid alsnog de in eerste instantie ook geprefereerde fusie met ba door te zetten. De grootste bezwaren waren dat de engelsen na de fusie verregaand wilden centraliseren en belangrijke verbindingen en activiteiten op Schiphol zouden verdwijnen. Na een eventuele brexit zou het meer zinvol zijn om de activiteiten op Schiphol behouden in plaats van deze gedeeltelijk naar London over te brengen.
 
Nr: 4523
Naam: Frans S.
Tijd: 2018-11-01 15:28
Plaats: Heemstede
IP: gelogd
Groningers mogen zeker ook niet klagen omdat ze zelf bij een gasbel zijn gaan wonen en ook nog eens zelf gas gebruiken .
En klagen over een snelweg die ze opeens voor je deur neerleggen kan natuurlijk echt niet, wie zit er tenslotte nooit in een auto of krijgt nooit visite die met de auto is gekomen.
25 jaar geleden op een woonerf gaan wonen ,lekker rustig. Door de idiote toename van het vliegverkeer, sinds 2010 zijn er 100.000 vluchten bijgekomen, niet meer rustig.
 
Nr: 4522
Naam: Jozien
Tijd: 2018-11-01 14:19
Plaats: Amsterdam
IP: gelogd
J.C. van 2018-10-29 wil ik wel van repliek dienen. JC,natuurlijk mag je vliegen voor werk of vakantie. Familieleden mogen op bezoek komen per vliegtuig.
Maar wie in Amsterdam of omgeving woont, lang of kort, mag klagen over overlast door vliegtuigen. Omdat het vliegverkeer ENORM is toegenomen. Omdat er steeds nieuwe maatschappijen Schiphol als HUB gebruiken. Die maatschappijen kunnen ook elders HUBBEN. Zo is er een Noorse maatschappij die over Groet een nieuwe route vliegt om te kunnen HUBBEN naar de rest van de wereld. Vrachtvliegtuigen die Amsterdam Zuid 's nachts uit hun slaap vliegen betalen daar een schijntje voor 'als straf'. Waarom de vluchten niet eerlijker beprijzen? Geen uitzondering voor vliegtuigkerosine maken. Behandelen als trein en bus. Een weekendje Barca wordt voor Nederlanders dan prijziger. Toeristen kiezen dan een andere luchthaven in Europa om te kunnen Volendammen.
Beste JC, het relativeren van de overlast ervaren door vliegen dwars door je gedachten, door je telefoongesprek en door je slaap zijn absurd. Mijn angstig liggen luisteren naar gierende landingen over mijn dak bij storm, relativeer ik niet. Ik woon tussen het Apollohotel en het Concertgebouw.
 
Nr: 4521
Naam: J.C.
Tijd: 2018-10-29 01:12
Plaats: NOORDWIJK
Website: klik hier
IP: gelogd
Hoeveel van de klagers maken gebruik van een vliegtuig om een of meerdere keren met vakantie te gaan?
Hoeveel van in het buitenland wonende familieleden maken gebruik van een vliegtuig om op bezoek in Nederland te komen?

Alleen de bewoners die al meer dan 30/40 jaar in de omgeving wonen hebben wellicht enige reden tot recht van spreken.
Latere bewoners, mijns inziens, niet, zij wisten waar ze gingen wonen!

Er is al heel veel verbeterd. De vrachttoestellen van m.n. de vrijdagavond maken praktisch geen geluid meer (gevoelsmatig met 80/90% gereduceerd).

Hebben 10 jaar in Valkenburg (ZH) gewoond. De Neptune, Orion, Awacs, doorstart straaljagers (soms 30 meter boven de nok van het dak) hebben ons nooit echt gestoord.

Het is niet altijd even leuk, maar probeer te relativeren, hoe meer je je ergert, des te intensiever ervaar je de overlast.

 
Nr: 4520
Naam: Janna
Tijd: 2018-09-25 17:47
Plaats: Amsterdam osdorp
IP: gelogd
Ik hoorde net in het nieuws dat Schiphol niet zomaar geld mag vragen voor Kiss @
en Ride.. Het argument om dat te gaan invoeren was het volgende: de verkeersdrukte verminderen en.....De LUCHTVERVUILING te verminderen!!
Ik zat in de auto en schoot van het lachen zowat de rijbaan af... wat een sneu
argument!! Waarschijnlijk om weer extra vluchten te kunnen inzetten?
 
Nr: 4519
Naam: marianne
Tijd: 2018-09-17 14:05
Plaats: castricum
IP: gelogd
Madelon ter Kuile heeft een indrukwekkend relaas geschreven over de Amsterdamse- en Amstelveense situatie en natuurlijk alle plekken van mens en dier in Hol---land of Neder, Neerland. Het langdurig gebeuren van Schiphol en zijn trawanten is schaamteloos en vernietigend. Een tante heeft daar ook gewoond. Tijdens het bezoek was nauwelijks te communiceren. Sprakeloos dat zo iets mogelijk was voor inwoners. Na de vervuiling van de hoofdstad en het totaal ontbreken van groen zijn we naar Castricum verhuisd. In 2002 begon het laagvliegend verkeer. De makelaar had tussen neus en lippen al slissend gesproken over een nieuwe baan maar daar was nog geen besluit overgenomen. Framen.
Paar dagen geleden bracht ik een bezoekje aan de binnenstad om iemand af te zetten. De Amsterdamse binnenstad was kolderiek en wanhopigmakend. Wat een anarchie, wat een verloedering, vervuiling en schunnigheid van Politiek en Bestuur en medeburgers. Jongeren al om 11.00 stomlazerus of niet aanspreekbaar. Goed, D66 en VVD zijn weggestemd. Een nieuwe burgemeester. Hoop dat zij allen wat teweeg kunnen brengen. Mijnheer Benschop heeft heel rationeel gehandeld in zijn gehele loopbaan als een uitvreter en een windvaan namens de PvdA, maar ook de keuze gemaakt om consequent inwoners te negeren. Er was ook nog iets met de verdwenen subsidie in zijn laatste betrekking.
Laten we hopen met veel anderen dat we op termijn toch een humane en meer vriendelijke samenleving krijgen voor dier en mens.

Zeer positief is dat er oplandelijk niveau wordt samengewerkt met alle Omgevingsraden.
 
Nr: 4518
Naam: Janna
Tijd: 2018-09-01 11:02
Plaats: Amsterdam osdorp
IP: gelogd
Onze regering wil ons gezonder laten leven door een vettaks,suikertaks, alcoholtaks, enzovoort.
Hoe lachwekkend is dat terwijl Schiphol zonder enig probleem miljoenen mensen ziek mag maken?
Ach,ach wat zijn ze met onze gezondheid begaan...
 
Nr: 4517
Naam: Janna
Tijd: 2018-08-31 17:32
Plaats: Amsterdam osdorp
IP: gelogd
Waar zijn de vluchten van vanmorgen vanaf 6.00 uur gebleven in de events list?
Ik ben alweer vroeg wakker gebruld...
 
Nr: 4516
Naam: Madelon ter Kuile
Tijd: 2018-08-31 15:50
Plaats: Amstelveen
IP: gelogd
Goedendag,
Ik woon er niet meer maar heb in Amsterdam gewoond (nu in Amstelveen waarbij ik gelet heb op vliegroutes, net ver genoeg weg van de Buitenveldertbaan) en daar had ik op 2 adressen (waarbij ik me bij de 2e notabene ingedekt had! maar waar ik heel goor in bedrogen was) last van de door hen eigenhandig corrupt gemaakte oost-....baan, de alleroudste en verzwegene, van welke de aanvliegroute diagonaal over het centrum van Amsterdam gaat (hoe gestoord is men dan wel niet?)! En hier wordt het ook weer bevestigd: de slechtheid en de ziekte van de luchtvaartsector! - levens etc. zijn echt minder dan niets voor hen; ik of mijn leven (gevoelig ervoor zijnde, bekend gemaakt dus) was al opgeofferd want stoppen, krimpen en toegeven dat zij fout zaten bestaat in hun ziekte (en slechtheid!) niet. Helaas weiger ik ook te buigen voor slechtheid dus het HAD net zo goed anders geweest kunnen zijn! Maar wat maakt een leven en hun ziekte/slechtheid nu uit? Geld toch veel belangrijker (max sarcastisch)? Minder vliegen is DUS het enige! Ik wens jullie heel veel sterkte en succes!
 
Nr: 4515
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-08-30 21:55
Plaats:
IP: gelogd
Het blijft een vreemd verhaal overigens. Vanuit de huidige toren is er voldoende zicht om snachts te staren vanaf de polderbaan (zich snachts is sowieso al raar,aangezien op andere momenten het verminder zicht in de nacht weer als argument gebruikt word voor bepaalde baancombinaties)
De oude toren kan niet eens de zwanenburgbaan (die toch veel dichterbij licht) zien. Ook is de zwanenburg baan een hele oude baan van Schiphol,die is er al sinds de oprichting. En dan zou er nooit een toren zijn geweest die goed zicht heeft op die baan?

Raar verhaal.
 
Nr: 4514
Naam: anoniem1
Tijd: 2018-08-30 21:49
Plaats:
IP: gelogd
Nog een laatste bericht dan ter informatie,zodat men weet wat er een komt.
Onlangs stond op de website een bericht over de 9 maanden durende verbouwing. Ook stond er onlangs een bericht over veel overlast in de nacht door starten kaagbaan icm landen aalsmeerbaan.

Dit bericht staat op de site van bas,

Tussen 1 september 2018 en 31 mei 2019 wordt de verkeerstoren op Schiphol verbouwd. In deze periode zullen de luchtverkeersleiders vanuit de oude verkeerstoren verkeerleiding geven.


Omdat in deze oude toren minder goed zicht is op het startende vliegverkeer van de Zwanenburgbaan zet de luchtverkeersleiding waarnemers in langs deze baan. Hiermee tracht de verkeersleiding te voorkomen dat de Aalsmeerbaan ‘s nachts ingezet moet gaan worden. Toch sluit de luchtverkeersleiding (LVNL) niet helemaal uit dat als door weersomstandigheden de Kaagbaan niet inzetbaar is 's nachts er noodzakelijkerwijs gebruik moet worden gemaakt van de Aalsmeerbaan voor startend vliegverkeer. De LVNL schat in dat dit twee a vier nachten zou kunnen voorkomen.

De Aalsmeerbaan is in principe gesloten om in te zetten als startbaan in de nacht (23:00 tot 06:00 uur). Er is door het ministerie van Waterstaat ontheffing verleend om de Aalsmeerbaan te gebruiken in de nacht als startbaan voor deze periode. Dit is gepubliceerd in de Staatscourant


het gaat dus om de combinatie landen vanuit zuid en starten naar het noorden en dan met name om het starten naar het noorden. Er staat "waneer de kaagbaan niet beschikbaar is" zou er gebruik gemaakt moeten gaan worden van de aalsmeerbaan om te starten. Ik leid hieruit af dat gedurende de volle 9 maanden van de vervouwing,bij noordelijke wind, de combinatie starten kaagbaan naar noord en landen op zwanenburg baan vanaf zuid gebruikt gaat worden. Precies de combinatie waarover onlands de nodige ophef is ontstaan vanwege de overlast.

Ik zal morgen bij bas navragen of zij dit kunnen bevestigen maar mocht dit kloppen dan staat de betrokken (en dat zijn er veel in dit geval) dus en grote en landurige nachtelijke overlast voor 9 maanden te wachten. Het is maar dat u het weet.