Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zwitserland voert hoge vliegtax in om vliegen te ontmoedigen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2701 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 13-06-2020 
Euro_banknotes.png

BERN - Het Zwitserse parlement heeft deze week voor de invoering van een hoge vliegtaks gestemd. Op vliegtickets moet straks 30 tot 120 frank extra betaald worden (28 tot 112 euro), afhankelijk van de reisklasse en de afstand. Transferpassagiers zijn uitgezonderd.

Op vluchten met privéjets komt zelfs een heffing van 500 tot 5000 frank. Zo wil Zwitserland vliegen ontmoedigen. De opbrengst gaat deels terug naar de burgers van het land en deels naar een fonds voor klimaatmaatregelen. Het is nog niet duidelijk vanaf wanneer precies de taks geheven wordt.

De moeilijke situatie waarin de luchtvaartsector nu verkeert, lijkt Europese politici niet te weerhouden om vliegen duurder te maken. Zo besloot Oostenrijk onlangs om een forse heffing op korte vluchten in te voeren. Ook de invoering van een Nederlandse vliegtaks (van 7 euro) gaat door.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 13-06-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

En in Oostenrijk mogen geen vliegtickets meer worden verkocht die goedkoper zijn dan 40 euro. Ook komt er een toeslag van 30 euro op vluchten van 350 kilometer of minder. Dat maakte de conservatief-groene Oostenrijkse regering bekend bij de presentatie van een steunplan voor luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines, een dochtermaatschappij van Lufthansa.

Vliegbestemmingen die vanuit Oostenrijk met de trein binnen drie uur te bereiken zijn, worden opgeheven.

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Een prima begin, tot voor kort ondenkbaar, wie volgt? Nu hebben Oostenrijk en Zwitserland natuurlijk geen megalomane luchthaven of een veel te grote luchtvaartmaatschappij waarvan de stoelen slechts met buitenlandse passagiers voldoende gevuld kunnen worden. En overigens ook geen intensieve landbouw en veehouderij. Je moet er toch niet aan denken dat we zouden terugvallen naar het Zwitserse welvaartsniveau?!

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Wellicht ten overvloede, KLM heeft inmiddels zelfs de lijnvlucht Amsterdam - Brussel, hemelsbreed slechst 174 km, hervat. Waanzin ten top!

"Fly Responsibly is KLM’s commitment to taking a leading role in creating a more sustainable future for aviation. With the introduction of Fly Responsibly, we’re making the world aware of our shared responsibility. We can only succeed if we work together, so join us today for a more sustainable tomorrow"

Have a nice day!

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Hoera! Een minimum prijs voor tickets! Hiep hiep hoera!.........eh €34,-? Dit minimum is toch veel te laag? Die paternotte van dat verschrikkelijke d66 probeert weer te scoren.

Denkt deze Haagsche naarling nu echt dat dit het milieu of de bewoners gaat helpen, nou nee!
Wat een lachertje die €34,-!