Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zwart-wit: Klimaat

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1163 
|
 haarlemsdagblad.nl 
hv_veiligheid_2285.jpeg

Het is onmogelijk om de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te halen. Oorzaak volgens Paul Peeters is de groei van de luchtvaart.

In een promotieonderzoek rekent hij voor dat er in 2100 negen keer zoveel luchtvaartkilometers worden gemaakt. En wij gemiddeld twee keer zo ver met het vliegtuig reizen naar vakantieoorden.
De groei van de CO2 uitstoot die het extra door de lucht verplaatsen met zich meebrengt kan niet worden gecompenseerd door de andere maatregelen.

Peeters schetst een doemscenario en koppelt daar draconische maatregelen aan. Zo is het maximaliseren van het aantal vluchten per luchthaven in zijn ogen een manier om het tij te keren. Maar wie beslist dan wie wel en wie niet een noodzaak heeft om te vliegen.

De grootste vijand van de opwarming van de aarde is de groei van de welvaart. Aan de ene kant lukt het om apparaten energiezuiniger te maken. Aan de andere kant gebruiken we er steeds meer. Waardoor de nettowinst verdampt.

Met het vliegen doen we hetzelfde. Door de welvaart vliegen we meer en verder. Mooi voor de de plaatjes en ervaringen, slecht voor het milieu.
Dus als we Parijs willen halen moeten we allen in het persoonlijke leven concessies doen.

Bekijk bericht op "haarlemsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Daarom is het ook economisch gezien zeer riskant om onze economie nog meer van luchtvaart afhankelijk te maken.

Geplaatst door anoniem

co2 doelstellingen worden inderdaad nooit meer gehaald. Voor Nederland steeg de uitstoot vorig jaar met 1% terwijl er eigelijk al een daling zou moeten zijn. Ook dit jaar zal de uitstoot weer hoger zijn. Opwarming onder de 2 graden deze eeuw gaat ook niet lukken,men heeft het al opgegeven en geaccepteerd.

Nederland zou er goed aan doen het klimaat verdrag op te zeggen want dat gaan we met de huidige maatregelen nooit en te nimmer halen. Wees dan duidelijk zoals trump en de usa,die zijn daar ternminste eerlijk over.

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

@Anoniem: Kom nou .. !

Trump en eerlijkheid...? Kom kom

Nederland zou er goed aan doen het klimaat verdrag op te zeggen want dat gaan we met de huidige maatregelen nooit en te nimmer halen. Wees dan duidelijk zoals trump en de usa,die zijn daar ternminste eerlijk over.

Geplaatst door Michiel uit Voorschoten

Intermezzo:

Trump's dagen zijn geteld. "Verborgen Staat" hangt 'm uiteindelijk op in hoogste boom bij het Witte Huis.

_ Klimaatverdrag opzeggen. Gebeurt niet. Californië en andere staten negeren D.C.
_ Kolenindustrie laten opleven. Gebeurt niet, te onrendabel, de windenergie neemt ook in VS vogelvlucht.
_ Belastinghervorming. Alleen 1% rijken en aandelen inkopende CEO's profiteren. De gemiddelde Amerikaan wordt er per dag slecht $ 6,=!! rijker van. Twee koppie koffies en een gevulde koek!!
- Noord Korea bedreiging?, "Verborgen Staat" in D.C. heeft baat bij dit fake nieuws. Goed voor het $ 700 miljard slurpende militair industrieel complex. Geeft 5x meer dan alle militairen in de hele wereld bij elkaar. Wij zitten erin met een fake jager: JSF.
- Iran Deal opgeven? Alleen VS wil, niemand anders. Waarom? Iran leeft de deal prima na en heeft pas democratische verkiezingen gehad. Maar het m.i.c in de V.S. wil wapens verkopen.
- China bedreiging? Natuurlijk, China en Rusland en dadelijk ook Saudi Arabie gaan onderling de oliemarkt bepalen en de petrodollar afschaffen. Wil betaalt dan nog de $ 20 biljoen schulden bom waaronder de Trump Tower.
- De petrodollar van Trump staat onder druk. Wanneer de internationale gemeenschap de wereldmunt dollar laat vallen trekt gaat de V.S. onmiddellijk failliet. Trump staat dan in zijn blote kont.
- Knielen voor de nationale vlag van V.S> als protest tegen de stille onderdrukking van de zwarte bevolking. Dit soort nationalisme geeft aan dat de westerse cultuur het van symbool politiek moet hebben en in diep verval is. In NL zijn Wilders en Buma de nieuwe nationalisten.
- Het aanstellen van intense perverse bestuurders als Powell bij de FED, de centrale bank. Deze bank heeft met haar opkoopprogramma's en extreem lage renten de eerlijke prijsvorming en vrije markt totaal vernietigd. Zij kocht 4 biljoen dollar aan obligaties op. Waar is het geld. Bij de Primaries: Goldman Sach, Morgan, BoA...werden sinds 2008 30% groter!!!! De 25 rijkste Amerikanen bezitten $ 1 biljoen dollar, net zoveel als 188 miljoen Amerikanen. Trump en zijn familie zitten "maar" in de sub top.

Trump's administratie stikt van de corrupte ex Goldman Sachs lieden als Mnunch, Cohn die echt niet voor de "normale Amerikaan" zijn aangesteld.
Rutte III "waar rechts NL zijn vingers bij aflikt" is er voor de multi's en hun zakkenvullende CEO's. Niet voor de "normale Nederlander". De crisis is afgewenteld op ons: loonstagnatie, werken tot je er dood bij neervalt, pensioenen die onbetaalbaar worden.

Mainports als Schiphol dragen slechts economisch marginaal bij. Neem nu Eindhoven met zijn High Tech Campus rond Philips. In deze "schone" Silicon Valley" wordt 35 miljard euro per jaar verdiend. Schiphol komt nog niet op een fractie daarvan. Rutte en zijn kliek zijn glasharde leugenaars, dat weten ze in de nieuwe parel Eindhoven inmiddels ook wel.

Kortom; het internationale neoliberalisme is in verval. Maar denk niet dat "verborgen staat" zomaar haar vrienden laat stikken. Zij wentelt de volgende crisis shit eerst op ons af. Om vervolgens zelf in het moeras weg te zakken. Big Reset.