Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zwaardere vliegtuigen naar vliegveld Maastricht

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 462 
|
 De Telegraaf 
Air_Bridge_Cargo_hvs.JPG

Eigenlijk had vorig jaar een Luchthavenbesluit genomen moeten worden. Dit om het eerder toegestane gebruik van maximaal 2500 meter uit te breiden naar de volledige 2750 meter baanlengte. Dat besluit liep vertraging op door nieuwe geluidsmetingen. Daarop besloot de minister in december het gebruik over de volle lengte van de baan alvast te gedogen.

De Stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek (GUVB) spande het kort geding aan. De actiegroep wees onder meer op een toename van herrie en fijnstof sinds december.
Naar inschatting door de rechtbank zal het Luchtvaartbesluit er toch komen en het gebruik van de hele landingsbaan toestaan. Omwonenden kunnen vervolgens tegen dit Luchtvaartbesluit procederen, aldus de rechtbank.

Bekijk bericht op "De Telegraaf"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De omwonenden kunnen tegen het luchtvaartbesluit procederen, aldus de rechtbank.

Klein Duimpje tegen Goliath.
De rechtbank kijkt enkel naar wat de wet voorschrijft, helaas is het juist 'de wet' die in Nederland volledig ontspoort is.
De wetten zijn blijkbaar zo in elkaar gezet, dat de bedrijven in Nederland (zeker de hele grote bedrijven) vrijwel altijd hun zin krijgen vanwege economisch belang.
Woongenot is volledig ondergeschikt geraakt door geldzucht.

Dat daar de politiek in mee gaat is des te verwerpelijk.
Zij zit er immers om artikel 21 van de Nederlandse grondwet te vertegenwoordigen en niet de burgers te besodemieteren.
Daar het besodemieteren van de burgers al jaren aan de gang is, de politiek niet wil luisteren, is burgerlijke ongehoorzaamheid op zijn plaats willen we Nederland nog leefbaar houden.
De luchtvaartsector in Nederland heeft alle vrijheid om artikel 21 van de Nederlandse grondwet te negeren, onder de paraplu van de politiek.
Geplaatst door Lawaai moe uit Regio Alkmaar

Waar kan je als burger nog naar toe als de overheid zich niets van bestaande wetten hoeft aan te trekken? Speel het spel ook volgens de regels beste Minister van Infratsuctuur en waterstaat. Dus netjes wachten tot het licht echt op groen gaat. Niet alvast door rood omdat je weet dat het toch wel groen gaat worden straks.
Wie kan mij uitleggen hoe dit soort beslissingen bijdragen aan 'het terugwinnen van het vertrouwen van de burger'? Je blijft als brave burger toch weer met het gevoel achter dat je bent geschiphold.