Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zorgen over vliegverkeer: elke 70 seconden een vliegtuig over Uitgeest

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 441 
|
 noordhollandsdagblad.nl 
gh_vliegtuig_030504_1902GNDSC02129.jpg

Door Ies van Rij

UITGEEST - Nog meer vliegtuigen die met nog kortere tussenpozen in een eindeloze file over Uitgeest razen. Dat horrorscenario vreest Progressief Uitgeest (PU) als de gemeenten in de regio geen vuist maken tegen Schiphol.

PU-raadslid Thom van Son wond er donderdagavond tijdens de raadsvergadering geen doekjes om: ,,We zitten nu wel midden in die stikstofdiscussie maar ik spreek bijna wekelijks mensen die ’s nachts wakker liggen van de vliegherrie.’’

Volgens het verontruste raadslid wordt dat alleen maar erger als het aantal toegestane vluchten nog sneller dan verwacht wordt uitgebreid naar 540.000, mogelijk volgend jaar al. Ook had hij vernomen dat er op Schiphol gestudeerd wordt op een aanpassing van de vluchtschema’s waardoor vliegtuigen dichter op elkaar gaan vliegen. Niet met tussenpozen van anderhalve minuut, zoals nu, maar van een minuut en tien seconden.

Wethouder Jelle Brouwer sprak van ’een weerbarstig dossier’. Hij wil eerst de reductie van het aantal nachtvluchten met 3000 per jaar in samenspraak met de omliggende gemeenten proberen terug te dringen. Van de extra bedreigingen die PU schetste had hij nog geen kennis genomen.

Bekijk bericht op "noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Reken er maar op dat met die extra vluchten de situatie in o.a. Uitgeest, Castricum, Limmen, Akersloot (die al beroerd is) nog verder zal verslechteren. Er is namelijk geen enkele geldende geluidsnorm waarop gehandhaafd zal gaan worden. Die zijn dankzij Alkders allemaal ongeldig verklaard. Wij worden tweederangs burgers ten gunste van aandeelhouders KLM-Air France (waaronder de overheid) en andere luchtvaartmaatschappijen. Ook zullen dit meer mainportgerichte vluchten worden, die het hele jaar worden benut in tegenstelling tot vakantievluchten met een piek in de zomermaanden.

Een krachtig en effectief protest is dus hard nodig!!!

PS: Een reductie van nachtvluchten terugdringen betekent dat er nog meer bij komen, dat kan de bedoeling niet zijn! Ik noem dit dossier niet 'weerbarstig', maar LEUGENACHTIG!

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De Schipholgroup schendt diverse wetten, of heeft gewoon geen vergunning en kan gewoon zijn gang blijven gaan.
Er zijn bedrijven in Nederland die voor minder gesloten zijn.

Een van die wetten is rechtsgelijkheid.
Dat zou moeten betekenen dat alle klere herrie en vervuiling die de luchtvaartmaatschappijen over i.d.g. Nederland storten, over Nederland verdeelt dient te worden en niet wat hier gebeurd, een relatief kleine groep mensen dag en nacht in de klere herrie en vervuiling laten zitten.
Dit ten gunste van een stel criminele kapitalistische aandeelhouders.

Ik weet dat het onethisch is, maar zet de Scud-raketten maar klaar, in elke Akersloter - Castricumse - Limmer en Uitgeester tuin.
Ik ben helemaal klaar met dat geboefte.

Geplaatst door M. uit Heemskerk

Waar kan ik raket halen? Ik ben er ook helemaal klaar mee. Een zwem drones is goedkoper en kunnen ze ook niet tegen. Maar zal het helpen? Het zal de overheid wel tot nadenken dwingen.

Geplaatst door kaan.wim

Zolang het bij dreigementen blijft zal het ons niet helpen !. Misschien een voorbeeld nemen aan de acties van de boeren en de bouw ? . 100000 laserpennen verspreiden !. Er zijn gewoon te weinig mensen die er écht onder lijden . Zelfs de meeste mensen die onder de stijg - en aanvliegroute,s wonen accepteren het lawaai !. ongelofelijk maar waar !. En daarom verandert er niets en gaan we gewoon naar de 600000 !