Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zorgen over groei Airport, bewoners Meerhoven komen bijeen

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1150 
|
 Studio 40 
tb_vliegtuig_Transavia-PH-HZE.jpg

Bewoners van Meerhoven komen binnenkort bijeen om te praten over de groei van Eindhoven Airport na 2020. In de wijk zijn er flinke zorgen over die groei. Die zou leiden tot meer geluidsoverlast, luchtvervuiling en parkeerproblemen.
Zorgen over groei Airport, bewoners Meerhoven komen bijeen

In 2020 zijn rond Eindhoven Airport 43.000 vliegbewegingen per jaar toegestaan. Dit is ruim een verdubbeling ten opzichte van 2010. Over drie jaar lopen de huidige afspraken af, en moeten bewoners, milieuorganisaties, regiogemeenten en de luchthaven opnieuw om tafel. Dan wordt duidelijk hoever Eindhoven Airport verder mag groeien. De luchthaven streeft zelf een groei na van 70.000 vliegbewegingen per jaar. Ook het regionale bedrijfsleven ziet die toename zitten, omdat dat nodig zou zijn voor de ontwikkeling van de technologische Brainport-regio.

Bewonersverenigingen in Meerhoven zijn bezorgd over die ambities. Ze zijn bang voor onder meer geluidsoverlast en parkeerproblemen. Ook betwijfelen ze of de verdere groei inderdaad noodzakelijk is voor de economische groei van de regio. De meeste vluchten zijn immers vakantievluchten en geen zakelijke vluchten, schrijven de bewonersverenigingen.

De bijeenkomst van bewoners en ook milieuorganisaties is op 5 juli, in De Hangar in Meerhoven

Bekijk bericht op "Studio 40"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michiel uit Voorschoten

Ga eens op vakantie in de Kempen en de Baronie en geniet van O'Leary's laagvliegers. Af en toe afgewisseld door een herrie Chinouk van basis Gilze.
Ik zie nu chronische klachten in onze leidse regio, regio Alkmaar, regio Hilversum, regio Amsterdam, de regio Eindhoven, regio Maastricht, regio Eelde-Groningen (VOLE), rond Zestienhoven (sorry Rotterdam-The Hague Airport)... en dadelijk de regio Salland en Zuid-Friesland als Lely mag groeien.
Het moet toch mogelijk zijn om ALLE verenigingen in NL die strijden tegen deze terreur van Schiphol en de luchtvaartmij's te laten samenwerken. En op te trekken naar het Binnenhof om de politici daar eens goed de oren te wassen. Eendracht geeft macht.

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Dat roep ik al tijden, we zijn hier alleen maar als individueel aan het schelden maar een groep vormen ho-maar.
In België heeft het reeds zijn vruchten afgeworpen, in NL zijn we blijkbaar alleen maar in staat om achter een computer een mening te uiten maar als er actie ondernomen moet worden dan komt er geen gehoor.

Zoals ik al eerder heb benoemd, ik heb contact gezocht met de media, Als ik hier de enige in ben dan zal het weinig uitmaken, de politiek leest het, lacht er om en gaat door met schiphol laten groeien.
Als er vele mensen contact zoeken en hun verhaal vertellen dan maakt het kans, Dan zien ze bij politiek Den Haag wat er werkelijk speelt en misschien zelfs dat bijvoorbeeld Brussel er ook eens lucht van krijgt.
Kleine moeite, groot resultaat, kan ook vanachter je computer...

Geplaatst door Michiel uit Voorschoten

Ha Thijs, ik ga binnenkort eens kijken of het vlieghinder platform in Oestgeest (de enige actieve club in onze leidse regio) bereid is tot samenwerking met andere platforms rond Schiphol. Kan zijn dat die kontakten er al zijn, maar dat weet ik nog niet. En beetje rijgen hier, een beetje rijgen daar, kan nog iets moois van komen. Kan even duren, maar ik meld mijn vorderingen nog wel eens.

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Top Michiel! het wordt hoog tijd dat de omwonenden hun krachten bundelen, de overlast is inmiddels al te veel! Hopelijk lukt het je om dat voor elkaar te krijgen!

Geplaatst door Wim uit Castricum

Als ik terug kom (half juli) van een heerlijke kampeervakantie in Frankrijk, ga ik mij hier ook voor inspannen

Wim Perlee
Castricum
PVRC

Geplaatst door thijs uit Heiloo

Dank je Wim! hopelijk zijn er nog meer mensen die zich willen inzetten tegen de overlast van schiphol.