Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zorgen over gezondheid omwonenden Rotterdam The Hague Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2012 
|
 dichtbij.nl Editie RtC-Noord 
me_vliegtuig_vliegveld_IMG_0449.jpg


Door Nerissa.Simpelaar, Dichtbijredacteur

ROTTERDAM - De Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH) wil dat er onderzoek gedaan wordt naar de uitstoot van ultrafijnstof door vliegtuigen die vertrekken van Rotterdam – The Hague Airport. De NMZH is geschrokken van de uitslag van het onderzoek dat TNO rond Schiphol uitvoerde. Daaruit bleek dat opstijgende vliegtuigen zeer grote hoeveelheden ultrafijnstof blijken uit te stoten, wat een risico vormt voor de gezondheid van omwonenden.

Tot voor kort werd aangenomen dat de bijdrage van vliegtuigen aan luchtvervuiling beperkt is. Uit onderzoek rond buitenlandse luchthavens en het vorige week gepubliceerde onderzoek van TNO rond Schiphol blijkt nu dat dit niet klopt. Opstijgende vliegtuigen stoten grotere hoeveelheden ultrafijnstof uit. Met meer risico’s voor de gezondheid van omwonenden.

Het gebied rond Rotterdam The Hague Airport is nog dichter bewoond dan dat van Schiphol. De NMZH wil, juist nu de luchthaven het aantal vluchten wil uitbreiden, dat snel onderzocht wordt welke gezondheidsrisico’s bewoners lopen. Tot nu toe ging de aandacht vooral uit naar extra geluidshinder door uitbreiding van de luchthaven.

Bekijk bericht op "dichtbij.nl Editie RtC-Noord"

Reacties op dit bericht