Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zorgen om Helders vliegveld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1147 
|
 noordhollandsdagblad.nl 
Zorgen om Helders vliegveld

Door Marischka de Jagerm.de.jager

DEN HELDER - De Helderse PvdA-fractie maakt zich zorgen om de toekomst van de Helderse luchthaven.

Financiële bijdrage van provincie dit jaar voor het laatst


Vijf jaar lang heeft de provincie financieel bijgedragen aan het vliegveld. Jaarlijks was dat een bedrag van 1,1 miljoen euro. ,,Dit jaar is dat voor het laatst’’, stelt fractievoorzitter Peter de Vrij. In november bespreekt Provinciale Staten de begroting voor 2017.

Grote lobby

,,Het is nu ongeveer vijf jaar geleden toen er grote zorgen waren over het voortbestaan van vliegveld de Kooy als defensie luchthaven en thuishaven voor Airport Den Helder. Een grote lobby heeft er toen voor gezorgd dat de militaire luchthaven geopend bleef en het civiel medegebruik door Airport Den Helder werd vergoot. Daarnaast stond de provincie garant voor een vijfjarige financiële boost.’’

Nu deze structurele bijdrage stopt wil de PvdA van burgemeester en wethouders weten hoe het verder moet. ,,Wat zijn de gevolgen voor Den Helder Airport als die financiële ondersteuning wegvalt? En kan Airport Den Helder zonder financiële ondersteuning van de provincie een gezonde bedrijfsvoering garanderen?’’ Ook wil de PvdA weten wat de consequenties zijn voor de gemeente als aandeelhouder.

Den Helder Airport-directeur Conny van den Hoff weet dat de financiële bijdrage vanuit de provincie stopt voor vliegveld de Kooy. Maar of dat ook gevolgen heeft voor Den Helder Airport, is voor haar op dit moment onduidelijk. ,,Ik kan daar nu nog geen uitspraken over doen’’, zegt ze desgevraagd.

,,Ik weet dat er vragen zijn gesteld over de situatie die ontstaat en wacht de antwoorden van het college af.’’


Bekijk bericht op "noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht