Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zomergesprek met Cora van Nieuwenhuizen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 633 
|
 nporadio1.nl - 28-08-2019 
(V)liegtuig.JPG

NPO Radio 1: Zomergesprek met Cora van Nieuwenhuizen.

Te horen via onderstaande link.
Het gesprek begint op 29'28",

Bekijk bericht op "nporadio1.nl - 28-08-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Cora: "Er zijn mensen die in een zelfde straat wonen die zomers gewoon s'nachts het slaapkamer raam dicht doen als ze gaan slapen. Geen enkel probleem met herrie gedurende de nacht. En je hebt mensen die hun slaapkamer raam toch open doen. Als je dan last hebt, gestoord wordt in je nachtrust, is je eigen keuze, je eigen schuld".
Wat een idioot, arrogant mens.
Staat met haar rug naar de samenleving.

Geplaatst door Arnold

Wat een eng mens. En het is overduidelijk dat ze niet gelooft in klimaatverandering en de menselijke bijdrage daarvan. Maarja, VVD dus wat kan je verwachten he....

Geplaatst door kaan.wim

Toch klopt het wel wat ze zegt !. Ik wordt helemaal gek van de herrie en heb concentratieproblemen en mijn vrouw haalt haar schouders op. Het stoort haar helemaal niet !! Het is maar een kleine groep mensen die zich ergeren aan de vliegtuigherrie. Kijk alleen maar naar de weinige reactie,s op deze site. Er worden in Heiloo overal nieuwe huizen gebouwd én verkocht . Dan zal het toch wel aan mij liggen dat ik af en toe moordneigingen krijg en behoor ik waarschijnlijk bij de kleine groep ,, overgevoelige mensen ,, die gewoon professionele hulp moeten zoeken . Een meerderheid zullen we nooit krijgen dus er staat ons nog genoeg te wachten !!.

Geplaatst door Marc uit Almere

Beste Kaan.Wim,
Ik lees vol aandacht de artikelen en reacties op vlieghinder mede omdat ik gek wordt van de constante herrie boven mijn hoofd, maar reageer zelf weinig of de site. Dit betekent echter niet dat je kan concluderen dat we in de minderheid zijn. Ik denk dat velen gewoon moe zijn van de volhardendheid van de politiek en de luchtvaart-tirannie en aan de andere kant blij zijn dat er een inmiddels zo’n grote weerstand tegen de luchtvaart is ontstaan, en daarom afwachten wat de volgende stappen zullen zijn.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Nooit opgeven ons gevecht tegen die vliegtuigmaffia! Hoe zwaar het ook is. Dat menigeen zijn schouders ophaalt....pfffff laat ze maar.
Wij weten beter en misschien is het ontgaan maar de jeugd word wakker en die worden nu uitgemaakt voor klimaatstaker! Toch gaan zij stug door.

Ik zie hier op deze site steeds nieuwe namen opduiken tussen de ‘oudjes’ ( met alle respect ).
In mijn diensttijd zei onze Sergant altijd : als je moe bent kan je nog 10 x zo ver. En wij zijn nog lang niet moe.

Geplaatst door Remco uit Zwanenburg

Ik zou zo graag eens met een hele grote groep mensen, langs de verantwoordelijke elite gaan.
Directeur Schiphol enzo... En hun dan eens vragen of ze willen stoppen ermee.
Met de leugens en bedrog.
AUB mensen waarom gaan we niet???

Geplaatst door JeeWee uit Hoofddorp

Je kan dus beter je raam s'nachts dicht houden, daar zijn VVDers blijer mee. Als ik daardoor op zeker moment bij de huisarts terecht kom, die zegt dat ik vanwege mijn gemelde gezondheidsklachten meer de frisse lucht in moet, maar ik doe dat niet vanwege te veel HERRIE of STANK, dan gaan VVDers weer klagen over het feit dat de zorgkosten oplopen en dan hebben we een vicieuze cirkel die VVDers dan ook maar zelf op moeten gaan lossen.
Moet ik elke nacht mijn raam dicht houden, terwijl er niet elke nacht een vliegtuig over vliegt???
Ik weet niet elke nacht wat SCHIPHOL gaat doen. HOE dom dus!!! Kijk dan naar de Zwitsers. Mensen krijgen een systeem in hun huis gebouwd, waar de ramen sluiten zodra vliegverkeer op gang komt en er wordt tegelijk een luchtcirculatiesysteem in huis aangezet. Wij in modern Nederland leven nog in de middeleeuwen en daar is de VVD dol op!!!

Geplaatst door JeeWee uit Hoofddorp

Ik woon al jaren in Hoofddorp, maar heb daardoor vanwege de overlast ook al zo vaak tijdelijk mijn uitvlucht gezocht naar andere locaties in de regio! Als je dat doet dan pas zie je hoeveel hinder mensen ervaren. Men klaagt, maar durft niet verder te klagen, want dat helpt toch niet of men weet niet goed waar men moet klagen. Allerlei soorten hinder. BIJVOORBEELD...Het hele flatgebouw heeft geen last, maar de man die boven op de achtste verdieping woont wordt knettergek van de herrie. Niemand in zijn gebouw die hem snapt, want zij horen het niet.
Als je overlast hebt van een weg langs je huis dan komt dat geluid van één kant en dan er nog een geluidswalletje geplaats worden. Schipholkabaal komt je regelmatig van alle kanten tegemoet. Niks geluidswal. En ga je eens een middagje, voor je rust naar een natuurgebied in de regio dan blijft Schiphol je nog achtervolgen. DAT KUNNEN ZE ECHT WEL VERANDEREN, maar het is gewoon de arrogantie dat ze dat niet doen, dat vLIEGtuig volk!!! Alleen de Schipholdirecteuren lopen te pronken dat je met het vliegtuig naar gebieden kunt vliegen, waar je heerlijk tot rust kunt komen of van prachtige natuur kunt genieten.
Je huis staat de dreunen door resonanties van vliegtuigkabaal dat gevangen raakt in huis. Ik heb dat op plaatsen meegemaakt waar het echt niet te harden is. MEN DOET ER HIER in dit land NIETS AAN. Nederland begint te verworden tot vernederland, dankzij degenen die de macht en het geld hebben en er over regeren.

Geplaatst door Ceecee uit Amsterdam

Mw Nieuwenhuizen ziet het van de wat zonnige kant. Niet iedereen woont in een goed geisoleerde eensgezinswoning. Bij mij in appartement moet je eerst een raam dichtdoen dan weer naar een slaapkamer waar nog een extra glazen wand met deur tussen zit aan beide kanten en daar is het net " uit te houden" kan moeilijk zowel overdag als snachts alleen maar in die kamer zitten zo gauw de " Bulderbaan" in gebruik is! En dat is behoorlijk vaak.