Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zes keer zoveel melders geluidsoverlast Rotterdam Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1561 
|
 rijnmond.nl - 04-10-2019 
tb_vliegtuig_Gargolux_LK-VCM-1.jpg

Het aantal mensen dat in de zomermaanden melding maakte van vliegtuigoverlast van Rotterdam The Hague Airport is flink gestegen. Het aantal melders steeg vergeleken met vorig jaar van 209 naar 1.234. Dat blijkt uit de laatste kwartaalrapportage van de Milieudienst Rijnmond DCMR.
Niet alleen het aantal melders steeg, ook verdubbelde het aantal meldingen in het derde kwartaal vergeleken met vorig jaar, meldt de DCMR. Er kwamen 24.401 meldingen binnen over de luchthaven in Rotterdam.

De meeste meldingen kwamen uit Rotterdam en Bergschenhoek (allebei 27 procent), gevolgd door Schiedam (14 procent) en Heenvliet (3 procent).

Er zijn dit jaar in totaal al meer meldingen (42.721) binnengekomen dan in heel 2018 (34.588). DCMR registreert iedere melding, ook als dezelfde persoon meerdere keren melding maakt over hetzelfde vliegtuig. Zo heeft één melder dit kwartaal 1.578 geklaagd.

Lees ook hier: 'Wij zijn niet tegen luchtvaart, maar de gezondheid van burgers moet bovenaan staan'

Omdat een klein deel van de melders verantwoordelijk is voor een groot deel van de meldingen, valt het op dat ook het aantal melders zo fors is gestegen.

Bekijk bericht op "rijnmond.nl - 04-10-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Sara

Geklaagd... Melders. Het blijft te bizar voor woorden. Deze terror in verschillende gebieden. Hier gaat het het weekend door. Serieus mensen de maat moet toch eens vol zijn. Je kunt niet meer uitrusten thuis. Je kunt klagen. Melden. Maar dat heeft geen zin. Boven mij is het oorlog. De lucht vol met deeltjes die diep mijn lichaam door dringen. Ik moest vandaag iets belangrijks afmaken. Maar ben kapot moe.. dat is wel vaker zo
Niet omdat ik lekker ben doorgezakt met vrienden op zaterdag avond. Nee. Doorgezaagd door schiphol. Vorige week zo ma geen nacht rust. Tot de 14 de. Dus Dan heeft aalsmeer weer haar portie. Ik mis het verhaal achter de klagers. Wel en wee ik zeur zo. Maandag zei een van mijn mijn collega's weer.. wat ik dan te zoeken had in Amstelveen. Ik zoek het op. Yes

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

En lieden als de VVD-er Remco Dijkstra praten dan over 'onze nationale trots' de KLM. Wordt zelf nooit gewekt door Schiphol, dus dan is het gemakkelijk praten. Heeft u ook zo'n lekker trots blauw gevoel?

Zelf ging de Schipholwekker bij ons om 00:46 u en 03:35 u met die opstijgende 747's van KLM.

Overigens Rutte heeft het milieu 'ontdekt', misschien dat op enkele kleine stukjes snelweg de snelheid teruggaat naar 120 km/u vanwege de stikstofuitstoot. Als het hem werkelijk ernst was, had hij onmiddellijk landelijk, maximaal 100 km/u ingevoerd. Dit zou namelijk wel iets vebetering geven, ook t.a.v. CO2, verkeerslawaai en fijn stof. Niet dus. Zo gaat dat in dit land.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

RAADSBESLUIT ROTTERDAM: GEEN VERDERE GROEI LUCHTHAVEN !

Het is behoorlijk stilgehouden maar de Rotterdamse raad besloot tot een groeistop. Daar zegt zelfs de CDA fractievoorzitter inmiddels: "De politiek moet de luchtvaartsector aanpakken!"

Of dat wordt overgenomen door de METROPOOL REGIO RDH is nog niet duidelijk: daar hebben de minister van I&W, haar VVD collega die over de ingestelde "Transport Authority" gaat en de VVD gedeputeerde van de Provincie ZH heel veel invloed. En net als in de Metropool Regio Amsterdam ontbreekt in deze regionen elke democratische legitimatie......

Wist u overigens dat de Metropool Regio's onderdeel zijn van een slimme bestuurlijke uitbreiding die door o.a. Schiphol Group en KLM is uitgedacht en in het kader van hun "governance" is gerealiseerd? En dat de sjieke kantoren op de Zuid As A'dam en dicht bij het Rotterdamse C.S. deels vanuit uw OZB belasting worden gefinancierd?