Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zeebaan laatste optie

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1136 
|
 digikrant.noordhollandsdagblad.nl 
Bewoners_logo_2x.png

Charme-offensief Schiphol mislukt Uitsluitend expansie voor de kust

AMSTERDAM - Schiphol kan niet verder groeien op de huidige locatie in de Haarlemmermeer. Het draagvlak onder omwonenden en gemeenten is gereduceerd tot nul. Een ’dependance’ in zee voor de kust van IJmuiden met twee banen is de enige groei-optie.

Dat bleek afgelopen weekend op een bijeenkomst van honderd bewonersgroepen met de nieuwe Schipholbaas Dick Benschop. Zelfs zijn pleidooi voor ’gematigde en gecontroleerde vluchtgroei’ in de Haarlemmermeer, naar verwachting 1 tot 1,5 procent per jaar in plaats van 3 tot 4 procent aan marktbehoefte, werd weggehoond. Zijn charme-offensief naar de omgeving van de luchthaven moet als mislukt worden beschouwd.

Delegatieleider Matt Poelmans bevestigt die mislukking. „Gematigde groei blijft groei. Dat wil niemand meer. De huidige 500.000 starts en landingen zijn al te veel. De meeste bewoners zijn voor krimp, omdat geluidsoverlast dag en nacht de spuigaten uit loopt. Schiphol heeft zich afgelopen jaren niet aan de gemaakte afspraken van hinderbeperking gehouden. Ook wordt er voortdurend gesjoemeld met cijfers. Daarom is het voor ons nu genoeg geweest.”

Poelmans en vertegenwoordigers in Omgevingsraad Schiphol pleiten voor een opgespoten IJvlakte, analoog aan de Maasvlakte bij Rotterdam. „Daar kunnen twee herriebanen, zoals Aalsmeer en Buitenveldert, naartoe worden verplaatst. Dat scheelt veel lawaai. De bestaande terminal kan blijven, met een snelle railverbinding naar de IJvlakte”, meent hij. Ook Benschop zelf kijkt ’met een open blik’ naar ideeën voor een luchthaven in zee. „Het is een goed initiatief van de minister dat de haalbaarheid opnieuw onderzocht wordt”, vindt hij. Op 5 december debatteert de Tweede Kamer over de mogelijkheden van zeebanen, inclusief kosten en veiligheid. De laatste 25 jaar is Schiphol verdrievoudigd tot ruim 70 miljoen vertrekkende, aankomende en overstappende reizigers.

Bekijk bericht op "digikrant.noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Waar is die ORS in godsnaam mee bezig! Ze zijn net zo slecht zo niet nog slechter als die hele vliegtuiglobby bij elkaar!
Wat een verraad is dit en wat een egoïstische instelling hebben deze trieste mensen!
Als WIJ er maar vanaf zijn! Triest ,triest, triest! Zet in op vermindering i.p.v. je eigen tuintje schonvegen! Woest ben ik op jullie ORS en zeer tegen mijn principes schrijf ik dit vanuit mijn emotie!

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Zo zie je maar weer, niet vanuit je emotie schrijven.
ORS moet dus zijn dat clubje bewoners omgeving schiphol. Mijn excuses.

Geplaatst door drs Jan Griese uit Amstelveen

@Michel Excuses , maar waarover? het NHD berichtte al eerder zeer gechargeerd over de Luchthaven in zee. (Bart Vuijk) door een onzer instabiele kiesmannen Joop Floor in de Krant leeg te laten lopen. Dat deden ze nu dus beter ! De Informatie voorziening rond de Werkgroep Luchthaven in Zee was zeer zorgvuldig . 60 Platforms stelden zich achter de plannen, waaronder PVRC ! De jaarvergadering van PVRC (700 leden) verliep zeer harmonieus, Niemand die zich over dat plan druk maakte.. Dus maak svp excuses over de inhoud van je HELE bericht, daar stond nog al e.e.a in !
Of bel mij eens : 0297-582336 Gr Jan Griese

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Beste Michel,
Jouw excuses zijn totaal overbodig. Je bijdragen getuigen van hoge intelligentie en sociaal maatschappelijk bewustzijn en realiteitszin. Dank juist voor je bijdragen.
Ondanks dat ik in Schiphol gebied woon zie ik verplaatsing ook niet als een oplossing.
Wat een vernietiging van kapitaal en hoeveel vervuiling levert een nieuw vliegveld van 99% beton bouwen wel niet op naast de toenemende luchtvaart vervuiling. Daarnaast wil ik er niet voor mee betalen!
Het is gewoon aftellen hoe lang de gesubsidieerde luchtvaart stand houdt. Misschien 1 jaar misschien 10, waarschijnlijk komt de implosie eerder dan menigeen denkt.

Ik volg deze nu op twitter:
https://twitter.com/overlastvliegen

Meld u aan.

Geplaatst door anoniem3

Tjonge drs Jan Griese, Ik vind dat Michel recht heeft op zijn eigen mening en die hier ook gewoon moet kunnen verwoorden. Als er al excuses nodig zijn, dan lijkt het me niet dat die van zijn kant moeten komen. U overtreedt volgens mij ook de geest van de huisregels van deze website: val andere bezoekers niet persoonlijk aan, reageer inhoudelijk en op argumenten.
Ik was overigens wél op de jaarvergadering van PVRC en kan u verzekeren dat het nu ook weer zo harmonieus verliep. Er werden wel degelijk emoties getoond. Niet over dat vliegveld in zee overigens.

Geplaatst door drs Jan Griese uit Amstelveen

@Dag Anoniem 3 , gr Jan Griese