Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Woningzoekenden in en rond Akersloot moeten nog even geduld hebben.

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 392 
|
 noordhollandsdagblad.nl 
HvS_einde_Schiphol.JPG

Door Henk-Jan den Ouden

AKERSLOOT - Het bouwproject Startingerweg, tientallen woningen aan de zuidkant van Akersloot, heeft vertraging opgelopen. Niet door stikstof, maar omdat het gebied sinds een jaar valt onder het beperkingengebied van luchthaven Schiphol.
De hele zuidkant van Akersloot valt nu in dit beperkingengebied. Woningbouw buiten het bestaande bebouwde gebied is daar alleen mogelijk onder bepaalde voorwaarden. Er moet in zo’n gebied een afweging worden gemaakt tussen de noodzaak voor woningbouw en de geluidsoverlast en veiligheidsrisico’s die het vliegverkeer met zich meebrengen.

De gemeente Castricum en ontwikkelaar Scholz van het Startingerweg-plan zijn in overleg met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Scholz moet om te mogen bouwen een verklaring van geen bezwaar indienen bij de ILT. De gemeente Castricum heeft een aanvraag daarvoor ingediend. De reactie van de ILT wordt eind deze maand verwacht.

Huurappartementen
Het plan omvat 73 woningen tussen de Startingerweg en de Delving en de Hoocamp, aan de zuidkant van Akersloot. Daaronder achttien sociale huurappartementen (huur tot ruim 700 euro) en zeven koopappartementen in de goedkoopste categorie (tot 245.000 euro). Verder zijn er plannen voor 22 rijwoningen, zes tweekappers, drie seniorenwoningen en zeventien vrijstaande woningen. De laatste komen vooral langs de Startingerweg en de zuidelijke grens van het plan, de Krochtlaan.

De Startingerweg krijgt wat meer kruispunten, die worden voorzien van plateaus. Daardoor zal het verkeer daar vermoedelijk wat langzamer gaan rijden. Langs het water langs de Delving en de Hoocamp komt een tweerichtings-fietspad richting het dorpscentrum.

Bekijk bericht op "noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door 12kwadraat uit Castricum

Nieuwe bewoners welkom onder de voorwaarden dat ze een verklaring tekenen dat ze zolang ze er wonen niet klagen over vliegtuigherrie.
Een verklaring die juridisch niet houdbaar zal zijn.
Overigens lopen ze ook het risico dat LVNL een vliegtuig route over deze wijk zal plannen in de veronderstelling dat ze toch niet kunnen klagen. Een bizarre gedachten, maar ja, je weet maar nooit met de luchtvaart.