Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Woningbouw Schiphol niet op slot

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1405 
|
 nhd.nl 
hv_geluidshinder_2813.jpeg


Door Frans van den Berg

DEN HAAG - De woningbouw in de regio Schiphol hoeft niet op slot te blijven. ,,Maar we willen wel garanties dat er niet meer klagers komen wat betreft de geluidsoverlast", stelde Jos Nijhuis, directeur van Schiphol woensdag bij de hoorzitting in de Tweede Kamer over de luchtvaart.

Gemeenten beklagen zich al lange tijd over het feit dat in de regio Schiphol niet mag worden gebouwd. Knopen in dit dossier heeft staatssecretaris Mansveld nog steeds niet doorgehakt.

,,We begrijpen dat er tienduizenden woningen nodig zijn, maar de sector was de laatste jaren juist succesvol in het terugdringen van de overlast, onder andere via isolatie. Nieuwe woningen moeten zeker niet in de aanvliegroutes van de startbanen komen. We willen niet alles op slot zetten, maar we willen harde garanties dat we niet nieuwe klagers krijgen. Wellicht is dat juridisch te regelen'', stelde Nijhuis aan de Kamerleden voor.

De koepel van luchtvaartmaatschappijen Barin, wees er op dat al 900 miljoen euro is gestoken in woningisolatie. Geld dat de sector heeft betaald. Barin wil dan ook geen woningbouw in of tegen de geluidscontouren van Schiphol.

Bekijk bericht op "nhd.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard uit castricum

Hoe kan je nu juridisch regelen dat iemand minder hinder heeft??
De meeste 'nieuwkomers' hebben geen idee wat vliegtuigoverlast in de praktijk betekent. Je verplicht een huizenkoper als onwetende dus een wurgcontract aan met kettingbeding en daarna mag je vrijuit herrie maken? Wat laag. Hoe diep kan de sector zinken.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De woningbouw in de regio Schiphol hoeft niet op slot te blijven. ,,Maar we willen wel garanties dat er niet meer klagers komen wat betreft de geluidsoverlast", stelde Jos Nijhuis, directeur van Schiphol woensdag bij de hoorzitting in de Tweede Kamer over de luchtvaart.


Jos Nijhuis............ de overtreffende persoonlijkheid in arrogantie.

´niet meer klagers komen´.............. wij zien en horen graag, Jos Nijhuis, dat er niet steeds meer herrie / vervuiling en onveiligheid bij komt!
Respecteer artikel 21 van de Nederlandse grondwet eens een keer, dan kunnen we verder.