Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Woningbouw in de Haarlemmermeer: Schiphol ligt altijd op de loer

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 635 
|
 volkskrant.nl - 18-11-2018 
tb_verkeerstoren_schiphol_2.jpg

Door Marcel van Lieshou

Hoe groot de gemeente Haarlemmermeer in oppervlakte ook is en hoeveel ruimte er nog resteert, groot zijn ook de beperkingen om in dit deel van de Randstad de woningnood te lijf te gaan.

Het almaar groeiende luchtverkeer – Schiphol ligt op het grondgebied – maakt dat er in de vele kernen van de Haarlemmermeer grenzen zijn aan waar en hoe hoog er gebouwd kan worden.

Er woedt al jaren een juridische strijd met Schiphol en de KLM over de bouw van de woonwijk Schuilhoeve in Badhoevedorp-Zuid. De luchtvaartbranche ziet daar geen heil in vanwege de nabijheid van startbanen, Haarlemmermeer wil met woningbouw graag geld terugverdienen dat in de omlegging van de A9 is geïnvesteerd.

Voor een andere kern, Rijsenhout, gaat een vergelijkbaar verhaal op. Een dorp dat dringend behoefte heeft aan een (bouw-) impuls. Een plan voor de bouw van vierhonderd woningen ligt klaar, maar ook hier speelt (de hinder door) luchtverkeer weer op. Rijsenhout ligt onder aanvliegroutes en dat maakt dat alleen bescheiden woningbouw mogelijk is.

Lees dit artikel verder via onderstaande link

Bekijk bericht op "volkskrant.nl - 18-11-2018"

Reacties op dit bericht