Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Woede na aanval op groei Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1162 
|
 telegraaf.nl 
tb_vliegtuig_PH-BFY.jpg

Door Yteke de Jong

PvdA wil banenmotor aan banden leggen

De PvdA in Amsterdam wil dat Schiphol niet verder groeit. De partij vindt de huidige 500.000 vliegbewegingen voldoende, zo blijkt uit het verkiezingsprogramma. Dit is in tegenspraak met de huidige afspraken die er gemaakt zijn rond de ontwikkeling van de luchthaven. De gemeente is de tweede aandeelhouder van Schiphol.

Als het aan de sociaaldemocraten ligt, wordt de luchthaven niet uitgebreid.

„De stop op Schiphol is een onverstandig idee. De luchthaven en Amsterdam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zij zijn de trekpaarden van de nationale economie. Vanuit Schiphol kan op meer dan 300 bestemmingen rechtstreeks gevlogen worden, wat goed is voor het vestigingsklimaat. De onlangs overleden PvdA-burgemeester Eberhard van der Laan was om die reden een warm pleitbezorger voor de luchtvaartsector”, zo reageert Hans Bakker, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW in de metropool Amsterdam. De voormalige RAI-voorman waarschuwt om voorzichtig te zijn met Schiphol.

„Als je aan het Schiphol-netwerk gaat knabbelen, ben je minder aantrekkelijk voor bedrijven. De PvdA’ers hebben ook profijt van dat ze de hele wereld over kunnen vanuit Amsterdam”, zegt Bakker.

Vorige week maakte de PvdA in de Tweede Kamer een draai als het gaat om ontwikkeling van de overloopluchthaven van Lelystad. Deze moet vakantievluchten van Schiphol op gaan vangen.

Wouter Bos
De PvdA-stop op Schiphol is ook pikant, omdat de Amsterdamse PvdA-prominent Wouter Bos kandidaat is om de luchthaven te gaan leiden. In de luchtvaartsector wordt de persoon van Bos gewantrouwd, omdat hij als minister van financiën de vliegtaks invoerde. Dit kostte toen naar schatting 10.000 directe en indirecte banen, zo blijkt uit onderzoek van Stichting Economisch Onderzoek.

De gemeente Amsterdam is de tweede aandeelhouder van de luchthaven, die zich ten doel heeft gesteld na 2020 weer verder te gaan groeien. De omslag bij de partij van nota bene de ’arbeid’ wordt door betrokkenen verklaard vanuit verkiezingstijd. Dan moet de burger gepaaid worden. Door de geluidsoverlast is de luchthaven makkelijk als ’vijand’ te zien. De luchtvaartsector is goed voor een kleine 400.000 banen in de regio Amsterdam.

Reactie Schiphol
Schiphol zelf peinst er niet over om haar groeiambities op te geven. „Voor de periode na 2020 willen wij nieuwe afspraken maken voor verdere duurzame ontwikkeling, in balans met de omgeving”, zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf.

PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman was maandag onbereikbaar voor commentaar. Eerder lieten zij al weten het aantal budgetvluchten te willen terugdringen middels de invloed die de stad op Schiphol kan uitvoeren tijdens aandeelhoudersvergaderingen.

Bekijk bericht op "telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum


Geplaatst door Jos

Tja, het is banenmotor voor types als Yteke de Jong, Niet voor de BV Nederland als geheel. Wel erg goedkoop van VNO dat ze er een overleden pvda prominent moeten bijhalen die zich niet kan verweren. Juist deze burgemeester wilde een rem zetten op het budgettoerisme waarmee Schiphol Amsterdam overspoelt.

Geplaatst door gerard

.. en dan zie je Rutte vanavond met zijn namaakgrijns glashard op het journaal liegen dat Nederland echt wat aan het klimaat gaat doen. Concreet.
Wie gelooft die man nou nog?

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Yteke de Jong is geen journaliste. Yteke de Jong is de spreekbuis van de luchtvaartsector en daarmee een schande voor de journalistiek. En daar stelt de Telegraaf ruimte voor ter beschikking.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Het interesseert de Schipholgroup helemaal niets dat de stad Amsterdam wordt overspoeld door budget-toeristen die het leefgenot van de inwoners verzieken.
Het gaat de Schipholgroup enkel en alleen maar om de hoeveelheid vliegbewegingen.

Maar nu wordt er vanuit de politiek mogelijk aan hun heilige stoelpoten gezaagd en daar wordt je natuurlijk woedend om..................

Wij, de omwonenden zijn al jaren woedend op Schiphol vanwege het feit dat de Schipholgroup zich zo asociaal opstelt.
De Schipholgroup stelt zich zelf boven de wet.
Hopelijk komt daar nu een einde aan.


Geplaatst door de Vries

Geschreven door Yteke de Jong, dan weet je al genoeg. Yteke is de buikspreekpop van Schiphol. En inderdaad geen journaliste. Schrijft precies op wat Schiphol wil horen, werkelijk een schande voor de journalistiek.

Zal ongetwijfeld aan het einde van het jaar een bonus ontvangen van de Schiphol groep voor al haar goede werk...

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

En dan nu het ultieme argument dat Schiphol juist goed is voor het milieu : Schiphol zorgt er met de huidige vliegcorridors voor dat Amsterdam niet alles volbouwt, er blijft flink wat groene ruimte open.

Misschien tijd voor een kleine demonstratie maandag bij Pakhuis de Zwijger?

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam