Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Wethouder wil onderzoek naar kleiner Rotterdam The Hague Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 325 
|
 rijnmond.nl - 10-04-2019 
me_vliegtuig_IMG_0390.jpg

De gemeente Rotterdam wil laten onderzoeken wat de gevolgen zijn van een kleiner vliegveld. Dat schrijft wethouder Bokhove in een brief van aan de gemeenteraad.
"Wij leggen de prioriteit bij het verminderen van hinder. Krimp van de luchthaven is in het kader van milieu- en klimaateffecten niet langer ondenkbaar", schrijft Bokhove in een reactie op een plan van raadslid René Segers (CDA).

Bokhove wil de mogelijkheden voor krimp bespreken in de Bestuurlijke Regiegroep Rotterdam The Hague Airport. Daarin zit ook gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (CDA). Die zei eerder: "De aanvliegroutes van de luchthaven gaan over dichtbevolkt gebied en de grenzen wat betreft geluidsoverlast en milieuvervuiling zijn bereikt."

Vorige maand werd bekend dat het Rotterdamse vliegveld maatregelen gaat nemen om de geluidsoverlast in Schiedam te beperken. Uit onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bleek dat de geluidsnorm op één plek in Schiedam met bijna achttien procent werd overschreden.

Een woordvoerder van Rotterdam The Hague Airport wilde woensdagavond geen reactie geven op de brief.

Bekijk bericht op "rijnmond.nl - 10-04-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Doorpakken nu, en dan ook Schiphol aanpakken, is ook veel te groot en vervuilend!

Geplaatst door Elodie uit Wintelre

Geloven jullie nu echt dat een vliegveld gaat krimpen? Mocht het dan echt gebeuren, dan zal een ander vliegveld in Nederland gaan groeien. Is dat wat we willen?