Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Wethouder Kampen onder vuur om uitspraken Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 844 
|
 destentor.nl 
Lelystad_stationsgebouw_hvs.jpg

Door Jaap Selles

Wethouder Albert Holtland lag donderdagavond onder vuur om uitspraken over Lelystad Airport. Begin deze week wekte hij de indruk positief te zijn over het vliegveld, terwijl Kampen kritisch is.

Bij RTV Oost noemde Holtland het rapport van de Vrije Universiteit (VU) over waardedaling van woningen 'wéér commentaar' op Lelystad Airport. Hij vond dat er een 'goed product' moet komen waarbij de 'voordelen opwegen tegen een paar kleine nadelen'. Is dit het standpunt van de gemeente Kampen, wilden GroenLinks, PvdA en D66 weten.

Laagvliegroute
De SGP vond dat Holtand 'de indruk wekte dat het niet zoveel doet met de zorgen van inwoners' van 's-Heerenbroek, Wilsum en Zalk. Zij wonen onder een geplande laagvliegroute en zien volgens de VU zien veertig huishoudens de waarde van hun woning met 5 procent dalen.

Namens het college antwoordde wethouder Irma van der Sloot en niet Holtland. Zij heeft Lelystad Airport in haar portefeuille. Zij concludeerde dat Holtland sprak als 'wethouder van vastgoed', ging niet inhoudelijk op zijn uitspraken in, maar benadrukte dat Kampen geen voorstander is van Lelystad Airport. ,,Wij blijven ons samen met Overijssel en andere gemeenten inzetten om de nadelige gevolgen te beperken en inspannen voor herindeling van het luchtruim."

Bekijk bericht op "destentor.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Tienduizenden in NL voortdurend onder vliegtuiglawaai voor een paar tiental banen. Ga zo door!