Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Wethouder houdt charmeoffensief voor groeiend Schiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 454 
|
 NH nieuws 
hvs_logo_schiphol_9-4-2017_13-58-54.jpg

Het had wat weg van een first date, maar het was niets minder dan een topoverleg tussen wethouder luchthavenzaken Jurgen Nobel (VVD) van Haarlemmermeer en het Amsterdamse raadslid Imane Nadif (GroenLinks). Nadif denkt aan juridische stappen om voorkomen dat Schiphol weer verder mag groeien. Nobel wil haar op andere gedachten brengen.

Door naar de rechter te stappen, hoopt Nadif de groei van Schiphol tot 2023 te kunnen stoppen. De toenemende overlast, de vervuilde en ongezonde lucht en CO2-uitstoot, vindt het raadslid zorgelijk. Ook vindt zij dat de groei van Schiphol gevolgen zal hebben voor de bouw van betaalbare woningen. Als voorbeeld noemt zij de door KLM aangespannen rechtszaken om de bouw van een nieuwe woonwijk in Badhoevedorp te voorkomen.

Voor wethouder Nobel was Nadif's voorbeeld de aanleiding haar nou juist uit te nodigen in Badhoevedorp, in een café met een spectaculair uitzicht op Schiphol. Nobel wil Nadif duidelijk maken dat Schiphol niet op slot hoeft, vanwege het economische belang en de grote werkgelegenheid. Zowel het uitzicht als de wethouder maakten geen indruk op Nadif.

Onwenselijk


Of het raadslid de juridische stappen gaat nemen, hangt af wat er in Den Haag gebeurt. De definitieve klap over de groei van Schiphol moet nog vallen. Inmiddels is bekend dat wethouder Kock van Amsterdam, die van Nadif de opdracht kreeg om de juridische stappen te onderzoeken, de groei van Schiphol niet kan tegenhouden. Hij gaf al eerder aan de rechtsgang 'onwenselijk te vinden'. Amsterdam heeft een aandeel van 20 procent in Schiphol.

Bekijk bericht op "NH nieuws"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

CHARME OFFENSIEF VVD WETHOUDER

In dezelfde krant mocht deze VVD wethouder in de (gesponsorde?) weekend bijlage een halve pagina Schipholgroei propaganda leveren. Vergezeld door een cameravrouw overviel hij bij supermarkten Haarlemmermeer bewoners met de vraag wat ze van Schiphol vonden. Zonder bedenktijd komen dan niet de meest doordachte reacties tot stand. Een begeleidend (!) journalist van de krant vatte vervolgens deze reacties samen tot een lofzang op de luchthaven en sector en indirect tot het - zonder hoor en wederhoor - promoten van verdere groei.

Inderdaad, een charme offensief via de VVD lijkt vol in gang te zijn gezet.................

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Vreselijk type die Jurgen Nobel. Laatst was hij ook al in het nieuws met die ideeën om mos op de daken te leggen, huizen een kwartslag te draaien en nog meer quatsch. Minimale geluidsdemping, maar wel claimen dat er dan meer vliegtuigen op Schiphol kunnen vliegen zonder dat de hinder toeneemt. En natuurlijk tienduizenden huizen bijbouwen vlak bij Schiphol. Dit soort mensen staat aan de basis van de rot van Nederland. Wat zullen we Jurgen Nobel over 20 jaar 'dankbaar' zijn.