Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Wethouder Haarlemmermeer Jurgen Nobel: ‘Schiphol ‘s nachts sluiten’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 622 
|
 witteweekbladnieuw-vennep.nl - 05-09-2019 
logo_VVD.png

Schiphol - Wethouder Jurgen Nobel van Haarlemmermeer heeft woensdag in een opinieartikel in dagblad het Parool een opmerkelijk voorstel gedaan: de luchthaven Schiphol 's nachts sluiten. Volgens hem wordt daarmee een belangrijk deel van de overlast door het vliegverkeer teniet gedaan.


Nobel heeft voor het zomerreces met veel inwoners, ondernemers en betrokkenen gesproken over wat we met de toekomst van Schiphol aan moeten. “Wat ik veel terughoorde van onze inwoners was dat men vooral baalt van een verstoorde nachtrust door het vliegverkeer. Uit onderzoek uit 2017, onder meer van de GGD Kennemerland, naar slaapverstoring in de buurt van Schiphol, blijkt dat een ononderbroken nachtrust voor de gezondheid van cruciaal belang is.”

Rust
Om die reden pleit de wethouder om de luchthaven in de nachtperiode gewoon te sluiten. “Het belangrijkste aan een nachtsluiting is dat er een aaneengesloten periode van rust is en dat er een rustige afbouw en opbouw van de nacht is. Ik kan me zo voorstellen dat je het vliegverkeer vanaf half twaalf in de avond langzaam terugschroeft en dat je het vanaf half zeven weer langzaam opvoert. De nachtvluchten moeten daarbij niet verschoven worden naar de randen van de nacht.”

Volgens Jurgen Nobel moet een nachtsluiting niet al te veel economische schade veroorzaken. Hij denkt dat dit kan door nachtvluchten te verplaatsen naar overdag en naar luchthavens in de buurt. De wethouder vindt het daarom van het grootste belang dat vliegveld Lelystad snel beschikbaar komt.

Fris Verhagen

Bekijk bericht op "witteweekbladnieuw-vennep.nl - 05-09-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

"Om die reden pleit de wethouder om de luchthaven in de nachtperiode gewoon te sluiten. “Het belangrijkste aan een nachtsluiting is dat er een aaneengesloten periode van rust is en dat er een rustige afbouw en opbouw van de nacht is."

Hoezo rustig. De nacht begint om 23:00 uur en eindigt om 07:00 uur.
In de nachtperiode sluiten heeft dus betrekking op deze tijden.
Half twaalf langzaam terugschroeven en half zeven weer langzaam opvoeren is volksverlakkerij. Dan pik je alsnog een uur nachtrust. Weer zo'n idioot van de VVD.

Geplaatst door M. uit Heemskerk uit Heemskerk


Geplaatst door Madelon uit Amstelveen

Geen nachtvluchten meer, goed idee, maar dan ook echt niks meer van 23.00 tot 07.00 over het hele land.
Bij het gesprek met de minister op 2 september trok ze daarover een bedenkelijk gezicht, of liever, een nee-gezicht. Iedere nachtvlucht zou ze dan in willen ruilen voor 10 dagvluchten.
Al die ideetjes uit de hoek van de VVD zijn om ons zand in de ogen te strooien, proefballonnetjes.
Uiteindelijk willen ze bij de VVD maar 1 ding: zo snel mogelijk Nijmegen aan Zee, zo snel mogelijk iedereen kanker of long-aandoeningen, zo snel mogelijk de hele boel verpesten en verzieken.
Als het maar geld oplevert.