Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Wethouder Aalsmeer wil groei Schiphol tegenhouden

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 612 
|
 telegraaf.nl 
PVRC_-_mannetje_kaal-2.jpg

AALSMEER - Eventuele groei van Schiphol gaat vooral ten koste van de leefbaarheid in Aalsmeer. Dat stelt die gemeente in een reactie op de conceptversie van de zogeheten milieueffectrapportage (MER). „Verdere groei van Schiphol zal de situatie in onze gemeente nog verder verslechteren en is daarom niet acceptabel.”

De groei van Schiphol zou nadelig zijn voor Aalsmeer.


Verantwoordelijk wethouder Robbert-Jan van Duijn wil dat de minister nu zo snel mogelijk een nieuw luchthavenverkeersbesluit vaststelt. „Wat ons betreft mag de huidige gedoogsituatie niet langer duren.” Volgens hem moet er gehandhaafd kunnen worden op overschrijdingen van zowel geluid als het aantal vluchten.

In het rapport staat beschreven welke milieueffecten te verwachten zijn als de luchthaven na 2020 verder groeit en dat het aantal vliegbewegingen per jaar zou kunnen toenemen van het huidige 500.000 tot 540.000.

Van Duijn zegt verder: „Eigenlijk is het heel simpel. Als ik mijn auto laat keuren, komt er waarschijnlijk uit dat ik er 200 kilometer per uur mee kan rijden. Of het verstandig is om dat ook te doen? Nee, en ik denk dat iedereen dat met mij eens zal zijn.” Volgens hem geldt dat ook voor de milieueffectrapportage. „De MER geeft inzicht in wat er kan, maar dat betekent niet dat het ook zo moet. Er zijn meer factoren van belang voor de keuzes die je maakt.”

Bekijk bericht op "telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht