Platform Vlieghinder Kennemerland
 

West-Friesland boos om vage vliegroutes

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1446 
|
 noordhollandsdagblad.nl 
2015-05-28.JPG

Door Martin Menger

De gemeenten in West-Friesland gaan op dit moment zeker niet akkoord met de plannen voor nieuwe vliegroutes naar Lelystad Airport. Zij willen eerst dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven begint om de regio actief op de hoogte te brengen.

Want dat is ook meteen de grootste ergernis voor de regio, stelt de Hoornse wethouder Samir Bashara in een brief namens de gemeenten: er wordt over het hoofd van het gebied heen besloten nieuwe vliegroutes aan te wijzen. Daarbij is het ministerie ‘vergeten’ de betreffende gemeenten te informeren.

Sterker nog: alle informatie over wat er in de komende jaren in het luchtruim boven de Omringdijk gaat gebeuren, hebben de gemeenten via het Noordhollands Dagblad moeten vernemen.

Uit die informatie bleek ook dat de vliegtuigen straks vanaf Lelystad over de richting Enkhuizen, Andijk en Medemblik richting Schagen het luchtruim kiezen.
Ook in Hollands Kroon en in Schagen wordt gemopperd over de manier waarop er wordt gecommuniceerd door het ministerie. In Hollands Kroon wordt er van uit gegaan dat de gevolgen vanwege geluidsbelasting laag zullen zijn.

De zeven Westfriese gemeenten willen graag een zienswijze indienen bij het ministerie. Op dit moment is dat niet mogelijk.
Dit omdat de informatievoorziening vanuit het ministerie nogal onder de maat is. ,,Dit ondanks inspanningen van onze kant om de juiste informatie te krijgen.”

Nog zo'n bericht, maar dan het blad Ons West Friesland. Lees hier.


Bekijk bericht op "noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

Vreemd dat West Friesland Stas Mevr Stientje van Veldhoven aan schrijft, Ik krijg nog steeds GEEN hoogte over wie over Geluid gaat, VVDster C van Nieuwenhuizen is Minister met Schiphol in haar portefeuille,
WIE GAAT ER NU OVER GELUIDHINDER SCHIPHOL? We waren hier blij als d-66 v Veldhoven Schiphol zou gaan doen . Maar dat is dus helaas NIET het geval , Zij zou wel over Geluid gaan, maar WELK Geluid : Alleen weggeluid? Niet van Schiphol ? VVD..... Pfft Die gaan dus nu aan damage control doen? Dan kunnen we het schudden !