Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Werkgroep tegen laagvliegroute verzamelt handtekeningen bij Opera Spanga

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1175 
|
 flevopost.nl 
hvs_lvnl_DSC_2527.jpg

Spanga - De werkgroep Laagvliegroutes NEE kreeg van Opera Spanga toestemming in de pauze van een voorstelling een petitie onder de aandacht te brengen van het publiek.

Dit resulteerde in 473 handtekeningen tegen de laagvliegroutes.

Hoog motorvermogen

De geplande laagvliegroute op 1800 meter over zuid Friesland loopt van Stavoren over Gaasterland, Lemmer, onder het Tjeukemeer door en Slijkenburg, net zuidelijk van Opera Spanga, via Ossenzijl, de Weerribben/Wieden via Kampen/Zwolle naar Lelystad Airport. Deze ruim 100 kilometer lange omweg met hoog motorvermogen, om het vliegtuig op hoogte te kunnen houden, is volgens het ministerie van I&M nodig om te kunnen landen om Lelystad.

'Zeer onverstandig'

Opera Spanga heeft nu geen last van storende geluidsinvloeden van buitenaf. Daar zou verandering in komen als vliegtuigen op en rond 1800 meter passeren. 'Bezoekers die uit het hele land naar de opera komen, begrijpen niet waarom over zo’n lange afstand laag moet worden gevlogen', zegt Rob de Wind van de werkgroep. 'Een gezagvoerder onder de operabezoekers vertelde dat deze ongebruikelijke laagvliegmethode nergens in Nederland wordt toegepast. Bovendien zei deze piloot het zeer onverstandig te vinden om in deze regio zo laag te vliegen in verband met de vele ooievaars, die een groot gevaar vormen voor de straalmotor.'

Twee vrouwen uit Langelille hebben tijdens de Kuiertocht en andere gebeurtenissen in de Westhoek ruim 500 handtekeningen opgehaald tegen dit laagvliegen.

Bekijk bericht op "flevopost.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

@ 'Een gezagvoerder onder de operabezoekers vertelde dat deze ongebruikelijke laagvliegmethode nergens in Nederland wordt toegepast. @

1800 meter is zo´n 5905 voet (feet).
In het westen van datzelfde Nederland, namelijk in de regio Heiloo / Castricum en Uitgeest wordt standaard 600 meter {zo´n 2000 voet (feet)} aangehouden !
Dat is, even rekenen........ eh........ DRIE MAAL ZO LAAG !
Hoeveel borrels had deze ´gezagvoerder´ op ?

Of hij jokt net als de rest die in dezelfde sector werkzaam zijn.


Geplaatst door E.F.Knoppert uit Sassenheim onder de Kaagbaan

Ik heb zelf veel gevlogen , het is veel komfortabeler als bij de daling meer van de glijvlucht
Gebruik wordt gemaakt . Maar zeker voor de mensen die onder de aanvlieg route wonen .

Elke ochtend herken ik de vliegtuigen van Deltaair , die vliegen tussen de 200 en 300 meter
Lager dan die van de meeste konkurenten met als gevolg meer motorvermogen .

Engel Knoppert

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

@Dank U heer E.F Knoppert ! Vliegen zoals het nu veel voorkomt .. is EGO tripperij en GRAAIERIJ CDA vliegen kan volgens de LVNL niet, al was dat WEL beloofd .. Maar de Luchtvaart jongens zijn hoogst onbetrouwbaar Zie ook https://www.bewonersomgevingschiphol.nl/ voor ALLE MISSTANDEN !