Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Wereldwijde uitstoot CO2 naar nieuw record

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 957 
|
 telegraaf.nl 
gh_aktie_DSCN2559.JPG

GENÈVE - De hoeveelheid kooldioxide (CO2) in de atmosfeer is vorig jaar gestegen naar een nieuw record. De Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties meldt dat er in 2017 405,5 ppm (delen per miljoen) CO2 zijn gemeten. Een jaar eerder waren dat nog 403,3 ppm en in 2015 werd 400 ppm gemeten.

De hoeveelheid kooldioxide (CO2) in de atmosfeer is vorige jaar gestegen naar een nieuw record.

„Er is nog geen sprake van een ommekeer in deze stijgende trend. De stijging zorgt op lange termijn voor klimaatverandering, stijging van de zeespiegel, verzuring van de oceanen en vaker extreem weer”, waarschuwt WMO-secretaris-generaal Petteri Taalas.

Hij vervolgt: „De wetenschap is duidelijk. Zonder een snelle vermindering van de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen, zal de klimaatverandering verwoestende en onomkeerbare impact hebben op het leven op aarde. De tijd waarbinnen nog iets ondernomen kan worden is bijna voorbij.”

Niet voor het eerst
Volgens Talas is het drie tot vijf miljoen jaar geleden dat de aarde ook zo’n hoge concentratie van kooldioxide kende. De temperatuur lag toen 2 tot 3 graden hoger dan nu en het zeeniveau lag 10 tot 20 meter hoger. Het duurt honderden jaren voordat hoge concentraties kooldioxide afnemen, in de oceanen blijft het nog langer aanwezig.

Volgende maand wordt in het Poolse Katowice de VN-klimaatconferentie gehouden. Daar wordt geprobeerd de regels uit het Parijse klimaatakkoord te vernieuwen. In 2015 kwam de internationale gemeenschap overeen om de totale opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad. Om die doelstelling te behalen moet de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen in 2030 minstens 40 procent lager zijn vergeleken met 1990.

Bekijk bericht op "telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

En de luchtvaart, en vooral VVD, CDA, PVV en FVD willen uitbreiden tot in de hemel.
En dat is, een deel van onze volksvertegenwoordigers dat vindt dat ze zich verantwoord gedragen.

Geplaatst door anoniem1

Zwarte magie. Elk jaar stoten we minder uit en we liggen op scheme voor de reductive,althans bijna. Maar toch elk jaar record co2 uitstoot. Elk jaar dat de wereld economie groeit met meer dan een procent neemt de co2 uitstoot toe. Te technische ontwikkelingen en besparingen kunnen dat tempo (nog) niet bijhouden.

Geplaatst door anoniem1

Niet elk jaar record zie ik nu,uitstoot was stabiel in 2014 en 2015.
Dat uitstoot nu ineens flink groeit komt door groei economie denk ik. Er is,een vrijwel lineair verband tussen economische groei en uitstoot. Als je uitstoot toekomst wilt voorspellen,even kijken naar reele prognoses wereld economie en economie Europa/amerika.
Veel groei nog verwacht voor de komende jaren,

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Tja en dan die lullige vliegtaks. Die gaat er echt wel voor zorgen dat we minder gaan vliegen, dus niet.
Overigens weet onze bekende pro vliegen journalist Y de Jong vandaag in een A,damse krant te melden dat deze taks wel 5000 banen gaat kosten.
Komt mooi uit, omscholen die hap en naar de zorg, politie, bouw, transport, defensie enz daar hebben ze personeelstekort.

Win-Win, minder vliegen goed voor het milieu en onze gezondheid en elders het personeelsprobleem een beetje verholpen.

Geplaatst door gerard

Tja... In de zorg heeft men de afgelopen tijd 75.000 banen om zeep geholpen. Maar daar hoor je de overheid niet over.

Geplaatst door anoniem1

Zorg levert geen geld op voor de economie. Vooral psychische en ouderen zorg.
Gebroken been om manager weer aan het werk te krijgen ja,maar psychische zorg voor iemand die bijvoorbeeld in de bijstand zit nee. Dat is allemaal weg nu.
Officieel is het er nog maar in praktijk niet meer door enorme wachtlijsten waardoor men moet selecteren wie wel en wie niet te helpen. Er wordt een ontmoedigings beleid gevoerd. Veel mensen met problemen laten het er maar bij zitten want men kan nog rondkomen.
Maar na de psychische zorg gaat men straks de uitkeringen aanpakken,het opvang net voor deze groep is dan helemaal weg.

Maar goed,dat is een beetje off topic en hopelijk nog een aantal jaren niet actueel. Langer dan 10 jaar gaat het echter niet duren denk ik.

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

De burgemeester van Assen heeft de vvd vandaag opgezegd, wegens de afschuwelijke koers die ze aan het varen zijn. Dat zouden veel meer mensen openlijk moeten doen. Ondertussen stijgende vliegtuigen op 400 meter boven Amstelveen, recht over scholen en kinderdagverblijven en bejaardentehuizen, gevoelige kwetsbare mensen worden zo maar belast met veel te hoge concentraties gifstoffen, ondertussen gebeurt er niets...of wel...er gebeurt toch iets...het is....o nee....nog meer vliegtuigen...

Geplaatst door Janna uit Amsterdam osdorp

Wat een verrassing dit onderzoek...