Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Welk taboe is nog niet doorbroken?

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 720 
|
 vn.nl - januari 2018 
hv_overig_1504.jpeg

Marli Huijer, hoogleraar filosofie Erasmus Universiteit

‘Het aankaarten van de vervuiling veroorzaakt door ons massale vliegen. Als een vriend, collega of familielid vertelt over hun volgende verre vliegreis naar een exotisch oord hoor je vriendelijk te knikken en vooral niet te beginnen over CO2-uitstoot en de vervuiling die erbij komt kijken. Er dan wat van zeggen maakt je een moraalridder of spelbreker. Wie (bewust) niet vliegt, wordt als bekrompen of kortzichtig weggezet. De norm is tegenwoordig je horizon verbreden door de wereld over te vliegen in plaats van milieuvriendelijkere vormen van zelfontwikkeling. Je hoeft je niet te schamen als je niet elke uithoek van de wereld hebt gezien, we zouden ons beter kunnen schamen voor onze exorbitante CO2-uitstoot.’

Bovenstaand is een onderdeel uit een groter artikel over taboes die nog niet doorbroken zijn. Via onderstaande link komt u bij dit artikel.

Bekijk bericht op "vn.nl - januari 2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door R. T. van den Dungen uit Zandvoort

Helemaal mee eens daar wil ik graag het grootste taboe aan toevoegen.
De noodzaak tot groei, met luchtvaart als grootste misbruiker van een oud verdrag bij de start, waardoor wereldwijd geen belasting op brandstof wordt betaald.
Daardoor zijn kosten voor tickets onevenredig goedkoop.
Dat kan Nederland niet veranderen maar zich wel laten horen in Europa en daarbuiten.
Dit is nodig aan herziening toe en als dat er doorkomt zal gelijk alle discussie over hinder en groei niet meer nodig zijn dan wordt gecontroleerde krimp het nieuwe probleem.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Even 4 dagen newyork, nog een city trip naar Rome en in de zomer naar Bali of Thailand is de nieuwe norm. Uiteraard moeten deze vluchten gesubsidieerd want de 3 maal modaal verdieners betalen al te veel belasting vindt men. Dan stemmen we een nog een Mark, Thierry, Alexander, Geert of Sybrand want ja de linkse mens heeft ons bestolen.
Wij rechtse Nederlanders mogen doen wat wij willen, we hebben ervoor gewekt, veel rechten en geen plichten niet waar. Arm Nederland, we vliegen spoedig onze catastrofe tegemoet.