Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Wanbeleid vliegverkeer

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 862 
|
 telegraaf.nl - 20-09-2017 
wp_politiek_3707.JPG

Door Alexander Bakker

Schiphol kan bijna niet meer groeien, en een alternatief is er niet zo maar.

DEN HAAG - Om de groei van vliegverkeer in goede banen te leiden moeten ’wegen’ in de lucht sneller op de schop. Dat eist de Tweede Kamer.
De herindeling van het luchtruim staat al jaren op de agenda bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, maar de Tweede Kamer is geschrokken van de resultaten tot nu toe.

Vandaag wacht staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur) een pittig debat. „Het is te bizar voor woorden dat er na vijf jaar nog gesproken wordt over een plan van aanpak. Er is hier echt iets niet goed gegaan”, zegt VVDKamerlid Visser. „Kunnen we nog wel garanderen dat Lelystad Airport met al een jaar vertraging op tijd open kan gaan?”

CDA-Kamerlid Van Helvert spreekt zelfs van wanbeleid. Hij eist opheldering: „Ik ben enorm verbaasd dat er zo weinig is gedaan door het ministerie. Terwijl Schiphol heeft gewaarschuwd, Brussel heeft aangeboden om mee te denken, in rapporten problemen zijn benoemd en de luchtverkeersleiding nog wacht op een politieke beslissing.”
Kamerlid Jetten van D66 wil ook meer duidelijkheid over de vliegroutes vanaf Lelystad Airport. „Gaan alle vliegtuigen nu hoger vliegen?”

Bekijk bericht op "telegraaf.nl - 20-09-2017"

Reacties op dit bericht