Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Waarom zouden we betalen voor wat ons geen goed doet?

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 771 
|
 Trouw 
roetend_vliegtuig.jpg
Vliegtuigwalm nabij luchthaven
Credit: Danny Walsh

Mensen kunnen moreel zijn of immoreel, maar hoe zit dat met bedrijven? Ze zijn niet op aarde om de ander lief te hebben als zichzelf, dat is duidelijk. Er bestaan ideële ondernemingen, dat zal ik niet ontkennen, en er zijn fatsoenlijke ondernemers, misschien wel meer dan onfatsoenlijke. Maar toch: van bedrijven kun je niet hetzelfde verlangen als van personen. Ze moeten zich houden aan de wet, maar zijn niet verplicht het beste met hun klanten voor te hebben.

Lees verder via de link hieronder

Bekijk bericht op "Trouw"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

Ik moet straks als belastingbetaler opdraaien voor de de exorbitante financiële steun aan klm; een vervuilende en herrieschoppende industrie die mijn gezondheid ondermijnd. Dan lees ik vanmorgen dat mogelijk het eigen risico van de ziektekostenverzekering enorm gaat stijgen vanwege de bezuinigingen die nodig zijn om de overheidsuitgaven te compenseren. Ik kan het even niet meer volgen. U wel?

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

“De vrijheid van de een mag niet ten koste gaan van de gezondheid van de ander,” zei Rutte van de week op zijn persconferentie. Aan die uitspraak moeten we hem houden! we moeten 'm zonder ophouden herhalen, opdat–ie niet in het vergeetboek raakt. Plaats hem op de voorpagina van deze site, als motto! Rutte is onze man!

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Helaas moet ik erkennen dat het kapitalisme is doorgeslagen............ enkel naar de moderne vorm Kapitalisme 20e eeuw.

De winst is voor het bedrijf, de schuld dat mag de belastingbetaler voldoen.