Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Waarom nachtvluchten mogelijk verdwijnen van Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 262 
|
 FD- Jan Verbeek 
nigh_flight.jpg
Nachtvlucht
Credit: K Bahr

Het veelbesproken krimpplan dat het kabinet in petto heeft voor Schiphol in 2024 en de jaren daarna, bevat geen nachtsluiting van de luchthaven. Terwijl juist die maatregel op redelijk wat steun kan rekenen in Den Haag en daarbuiten. Zelfs de directie van Schiphol is voorstander.

De kans is aanzienlijk dat nachtvluchten vanaf Schiphol binnen afzienbare tijd tot het verleden behoren. Met een dergelijk verbod zou de luchthaven zich scharen in het rijtje van Frankfurt en Heathrow. Vijf vragen over het mogelijke verdwijnen van nachtvluchten.

Lees meer via onderstaande link of direct met een gratis account op FD

Bekijk bericht op "FD- Jan Verbeek"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

Als schiphol zelf voorstander is dan weet je al dat het voor de omwonenden slecht gaat uitpakken.

Wat men wil is om 6 uur s,ochtens beginnen met voluit vliegen. Niet meer gebonden aan de regels voor nachtvluchten.

Het plan is ronduit rampzalig voor omwonenden.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

Vele loze beloften volgen elkaar in hoog tempo op.

Intussen speelt zich het volgende af:

WELKOM IN DE "NOVEX SCHIPHOL REGIO"

Dit jaar start de “Nationale Klankbordgroep Luchtvaart” als nieuw vehikel om de sector de lakens te helpen uitdelen. Terwijl de bewonersgroepen zijn af geparkeerd in een Maatschappelijke Raad Schiphol MRS zijn een team bij de NOVEX Schipholregio van 4 Provincies en 56 gemeenten (tevens BRS) en een apart team luchtvaart op het Provinciehuis in Haarlem volop bezig om de sectorbelangen veilig te stellen.
Een derde team houdt bij de operatie nieuwe Nota Ruimte een uitzonderingspositie voor de luchtvaart in stand en een vierde team werkt verder aan een Project luchtruimherziening met desastreuze gevolgen voor onze gezondheid en leefomgeving.

Ga er maar aan staan als omwonende van de uit z'n krachten gegroeide HUB Schiphol!

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Deze sector doet er alles aan om mensen ‘zand in de ogen te strooien’. Het kan wel, Frankfurt heeft al jaren zonder negatief effect een nachtsluiting van 6 uur lang. Maar bedenk wel, dat voor elke geschrapte nachtvlucht men bij dezelfde Lden 10 vluchten overdag kan gaan inzetten. Inderdaad worden we dan alsnog gek gemaakt men de enorme frequentie van vliegbewegingen overdag. En 6 u slaap is toch ook nog krap!

Een echte verbetering kan alleen met verdere krimp. Veel minder in de nacht en minder overdag!