Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Waarom Dubai nog een mega-vliegveld erbij wil in de toekomst

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 399 
|
 upinthesky.nl - 12-05-2021 
vliegtickets
Vliegtickets - illustratie

Dubai heeft momenteel al een van de grootste luchthavens ter wereld. Maar toch wil de oliestad er nog een luchthaven bij. En ook die is niet klein.

Dubai is de afgelopen decennia explosief gegroeid en de lokale luchtvaart is daar in mee gegaan. Zo staat de hoofd-luchthaven van Dubai, Dubai International Airport, op plek vier wereldwijd als het gaat om passagiersaantallen. Ondanks dat het voornaamste deel van deze passagiers in Dubai is om over te stappen is ook Dubai zelf erg populair bij toeristen. Maar de groei van Dubai is nog niet klaar.

Lees verder via onderstaande link............

Bekijk bericht op "upinthesky.nl - 12-05-2021"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Langs de lijn uit Uitgeest

Intussen vlakbij onze regio (!):

VISIE "SCHIPHOL 2050" volgens CEO Benschop (PvdA):

"Kwaliteit van Netwerk is een essentiële pijler van Visie 2050. In een geglobaliseerde wereld spelen luchtverbindingen een belangrijke rol in de economie en het maatschappelijk welzijn van een land.
De rol van Schiphol binnen de Nederlandse economie heeft zich ontwikkeld van een ‘mainport’ die bijdraagt aan werkgelegenheid, bbp en logistiek, naar een onmisbare partij voor de concurrentiepositie van Nederland als Global City Region (de ‘HOLLAND METROPOOL’).

TOPMILIEUS

Nederland dient daarnaast te beschikken over aantrekkelijke internationale topmilieus. In de zuidwestcorridor van de MRA is ruimte nodig voor uitbreiding van de Zuidas. Elders is behoefte aan campusachtige ontwikkelingen. De (inter)nationale topmilieus en campussen moeten voorzien in een mix van wonen, werken, winkelen en vrije tijd, en streven naar topkwaliteit van de bebouwing en de openbare ruimte. Cruciaal is ook aansluiting op hoogwaardige openbaarvervoerverbindingen en een uitgebreid snelwegennet."

Zo gezien gaat het afwaarderen van secundaire banen bij Groot Amsterdam t.b.v. deze topmilieus (!) hand in hand met het super preferent maken van een Polderbaan 2.0 en Kaagbaan 2.0 voorzien van het NextGen hoogfrequent vliegsysteem met enorme gezondheidsschade in onze regio.

De politiek hier volgt helaas gedwee deze desastreuze visie en offert de leefomgeving in regio Alkmaar/Kennemerland blijkbaar graag op voor bovengenoemde TOPMILIEUS ELDERS en de luchtvaartsector die dit uit winstoogmerk en exploitatiedrang allemaal doordrukt.

Geplaatst door 12kwadraat uit Castricum

Dubai op het scharnierpunt van de aarde en daar wil Schiphol/KLM met zijn overstappers/verdienmodel mee concurreren? Onbegonnen werk en daarmee een groot financieel risico, ook voor ons als belastingbetalers. Want KLM ligt continue aan het staatsinfuus.
Een reden temeer om over te stappen op een kwaliteitsnetwerk dat goed is voor de BV Nederland.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Mooi zo nog een concurrent van shithol erbij, hoe meer hoe beter!
Gaat goed, Berlijn nieuw vliegveld, Istanbul nieuw vliegveld en dan Dubai er ook nog 1. Helaas is Moedertje Aarde de grootste verliezer……

Laat dat shithol maar creperen en morgen failliet gaan met die empathie loze verkeerslijers erbij.
Cityhoppers laten ze tussen 1200/1800 inkomende overvliegen en de grootste herriemaker ter wereld de 747 cargo komt hier op 700 mtr over vanmiddag.

Gek hè dat je via bas die verkeerslijers alle verrotte vis die er maar bestaat toewenst.