Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Waar moet het heen met Schiphol?

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 452 
|
 Platform Vliegoverlast Amsterdam 
pixel.png


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Langs de lijn uit Uitgeest

EN WAAR MOET HET HEEN MET ONZE REGIO?

De Polderbaan 2.0 is weer open en intussen voorzien van het "NextGen" hoogfrequent vliegsysteem. Daarmee kan straks elke 70 seconden urenlang laag worden aangevlogen over onze regio Alkmaar/Kennemerland. Funest voor de volksgezondheid blijkt uit ervaringen elders.

De super preferente Polderbaan 2.0 kan straks - zonder dat al besluitvorming rond de luchtruimherziening, LVB en Natuurvergunningen heeft plaatsgevonden - de veiligheid en leefomgeving zwaar aantasten en de lokale politiek stimuleert dit zelfs:

Dit jaar staat in het teken van machtsoverdracht naar een Metropoolregio Nieuwe Stijl met kantoor op de Zuid As in het gebied waar Groot Amsterdam een nieuwe stadskern wil ontwikkelen. Niet alleen extra vlieghinder maar ook windturbines en zonneparken op ongewenste plekken en dichtbij bebouwing worden ons deel. Middengroepen worden uit de Amsterdamse stadscentra verdreven en de woningnood bereikt ongekende hoogten. Ten slotte proberen de burgemeester en wethouders van Uitgeest ook de gemeenten in de Deelregio Alkmaar binnen deze MRA 2.0 op te nemen. Fikse bedragen t.b.v. het Metropoolbureau op de Zuid As en MRA investeringsvehikels moeten dan worden opgehoest. Dat zal uit de reserves moeten komen, want de begrotingen zijn uiterst krap.

Zo financiert de burger de eigen teloorgang, elke oppositie wordt gesmoord en de burgerparticipatie is vervangen door "overheidsparticipatie" in een dubieus MRA 2.) bestuur.