Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Waar blijft de visie op de toekomst van de luchtvaart?

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 333 
|
 schipholwatch.nl - 11-01-2022 
hv_overig_1504.jpeg

Auteur Arnold Burlage is oud-journalist van De Telegraaf. Hij schreef daar 38 jaar lang over de luchtvaartindustrie en levert min of meer regelmatig bijdragen aan SchipholWatch.

Voorop gesteld, ik ben geen tegenstander van een in alle opzichten gezonde luchtvaart. De luchtvaart brengt naast veel ellende ook veel heil en zegen, blijf ik vol overtuiging beweren. Passagiers- en vrachtstromen door de lucht zijn onmisbaar geworden. Net zo onmisbaar als een goed wegennet en comfortabele treinverbindingen.

Luchtvaart is infrastructuur, een pijler onder een gezonde economie en welstand voor de bevolking. Het verbindt landen en volkeren en zorgt dat de wereld van ons allemaal is. Maar de overheid laat het met de zorgplicht in alle opzichten zitten om nadelen te elimineren of draaglijk te maken.

Lees verder via onderstaande link..................

Bekijk bericht op "schipholwatch.nl - 11-01-2022"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Luchtvaart onmisbaar voor een gezonde economie? Laten we het eens over gezond hebben beste journalist! Zo gezond is die luchtvaart niet dat is allang al onomstotelijk bewezen. Werknemers kunnen de kanker krijgen, bewoners hoge bloeddruk van de herrie en slapeloze nachten zorgen voor psychische schade, bovendien sloopt de luchtvaart mijn Moedertje Aarde.
De economie kan makkelijk met een stuk minder luchtvaart ook dat is de afgelopen 2 jaar bewezen, dus dat argument gaat allang niet meer op.
Laar die vliegvelden maar krimpen, kan het personeel wat daar werkt naar veel urgentere werkplekken in onze economie. Nog een voordeel is dat de vele buitenlandse werknemers naar huis kunnen, lost ook weer een deel van de woningnood op en het voorkomt tevens dat beleggers huizen opkopen voor dit soort misstanden.

Geplaatst door baard uit heiloo

@ Michel . Op Lelystad na is het een goed artikel . Beter als al dat nutteloze krimp en Moedertje Aarde gezeur ! . Als je Tata Steel halveer is het probleem van Wijk aan Zee dan ook opgelost ?