Platform Vlieghinder Kennemerland
 

VVD wil meer vluchten van en naar Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 619 
|
 nos.nl 
gh_aktie_DSCN2545.JPG

De VVD in de Tweede Kamer vindt dat het aantal vluchten van en naar Schiphol moet kunnen stijgen boven de maximering van 500.000 vliegbewegingen per jaar.

"Uitstel van Lelystad Airport was een terechte beslissing, maar confronteert ons wel met een keuze", zegt Kamerlid Dijkstra. "Voor de VVD is een slot op de luchtvaart geen optie. Dat is funest voor ons vestigingsklimaat, voor de economie en het kost banen."

Het was de bedoeling dat Lelystad Airport een deel van de vakantievluchten van Schiphol zou overnemen. Dat plan is uitgesteld omdat de vluchten te veel overlast voor omwonenden zouden veroorzaken. Er worden nu plannen gemaakt om het aantal lage vluchten, die meer herrie maken, te verminderen.

Vakantievluchten


Vanmiddag debatteert de Tweede Kamer over de spreiding van het vliegverkeer over Schiphol en Lelystad. De partijen zijn verdeeld over de toekomst van de luchthavens.

Van de regeringspartijen willen VVD en CDA dat Lelystad vakantievluchten overneemt zodra dat kan. D66 en ChristenUnie vragen zich af of dat ooit zal kunnen gezien de lastige verdeling van het luchtruim.

De bewonersorganisaties van de zes Nederlandse luchthavens, verenigd in de Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL), bieden voorafgaand aan het debat een manifest aan aan de Kamerleden. Zij willen een stop op de groei en meer belasting op vliegtickets en kerosine.

Het Kamerdebat is live te volgen vanaf ongeveer 16.00 uur op NPO Politiek.Wat hebben de regeringspartijen afgesproken over meer vluchten?

In het regeerakkoord staat dat het kabinet wil streven naar minder overlast door vliegverkeer door schonere en geluidsarme vliegtuigen. Als de luchtvaartsector hier winst kan behalen, mag het aantal vluchten stijgen:

"De door de sector behaalde milieuwinst mag (...) voor 50% worden benut voor groei van vliegverkeer. De overige 50% van de milieuwinst wordt gebruikt voor vermindering van de overlast voor omwonenden."

Bekijk bericht op "nos.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

"Dat is funest voor ons vestigingsklimaat, voor de economie en het kost banen." Inderdaad, als Schiphol niet meer kan groeien is Nederland binnen de kortste keren een ontwikkelingsland dat bij de EU zijn hand moet gaan ophouden. En andere manieren voor de hardwerkende Nederlander om op vakantie te gaan dan met het vliegtuig zijn er niet. Wat een ellende allemaal.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Ja ja de vvd heeft alle wijsheid ! Het is dat ik hier netjes moet blijven........legale staatsterreur dat is waar de vvd voor staat. De klimaat terroristen van de Haagse pluche, geen rekening houden met de gezondheid vd mensen en het naar de klote helpen van moedertje Aarde!

Door het toilet met de vvd !

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Zo kennen we door en door corrupte VVD weer. Het verbaast mij niets. De VVD maakt ons continue bang voor de banen, voor de huizenprijzen, de economie etc. Bang maken helpt dan ook zo weten zijn.

Ondertussen verrijkt men zichzelf, de vriendjes in de BV Nederland, het grootkapitaal en de internationale aandeelhouders.
Sinds de rampzalige kabinetten Rutte is de belasting voor de burger ca 6% gestegen en voor de bedrijfsvrindjes van de VVD juist 6% gedaald. De burger krijgt een dikke middelvinger, betaalt zich blauw aan alles en nog wat en de VVD lieden sluizen ons verdiende geld behendig door naar de bedrijfselite zoals Schiphol, Shell, Unilever en internationale aandeelhouders etc.

Een normale burger die nu nog VVD stemt is echt niet wijs!

Geplaatst door anoniem uit Gouda Oost

Er is werkgelegenheid voldoende in Nederland. Stop deze waanzin. VVD zal niet omgaan, CDA wellicht wel.

Mail naar lokale CDA afdelingen kan helpen. Uiteindelijk bepalen de lokale afdelingen de richting.

Geplaatst door anoniem1

Hoe kan het nu dat de herrie van flevoland te veel is terwijl de herrie van Schiphol (die vele malen erger is en veel meer mensen treft ) ok is. Dat het voor flevoland te erg is daar ben ik het mee eens,maar moet het voor Schiphol dan niet helemaal,veel te erg zijn?

Geplaatst door anoniem1

Ik kan dit oprecht niet begrijpen. Schiphol vliegt 60km voor landing al op 1500 meter hoogte en soms nog lager,over veelal dicht bevolkt gebied. Waarom hoor je daar dan nooit iets over?

Geplaatst door Francois Peters uit Oegstgeest

Dit zegt toch alles?
Vandaag dag 4 met 860 vliegtuigen boven onze wijk in Oegstgeest.

Geplaatst door M uit U

'Het groenste kabinet ooit'. Ja joh. Tuurlijk. Het enige klimaat dat voor de vvd belangrijk is, is het economische klimaat. Schone lucht, schoon water, who cares, zolang we maar meer spulletjes kunnen kopen en elk jaar op vliegvakantie kunnen.

Geplaatst door Janna uit Amsterdam osdorp

Ik ben zover dat ik niet meer in Nederland wil wonen!
In een land waar je zo belazert wordt door pakweg iedereen met de overheid voorop.
Je vraagt je af voor wie regelgeving geldt. ..niet voor de herrieschopper, CO2 kotsende luchthaven Schiphol! Men kan gewoon verder gaan mensen hartkwalen, burn-outs, depressies te veroorzaken en vrijwel heel Nederland onleefbaar te maken! En de VVD is helemaal gestoord.

Geplaatst door M uit U

Janna, het probleem is eigenlijk dat het overal zo is. Geld is het belangrijkste voor de meeste mensen.

Duitsland heeft een enorme hoeveelheid vliegvelden, zeker na het ombouwen van diverse NAVO-bases. Hoe komt het dat je in de Achterhoek - ver weg van Schiphol en Eindhoven - toch vliegtuigen hoort overkomen? Omdat er een vliegveld even over de grens in Duitsland ligt, vlakbij Nijmegen. Al eens in het mooie Moezeldal geweest? Tijdens een wandeling door een schilderachtig stadje met vakwerkhuisjes word je begeleid door bulderende vakantievluchten van een vliegveld 40km verderop. België dan? Nee, die sturen hun vliegtuigen van/naar Luik over Zuid-Limburg heen. Denemarken is wel rustig, met beperkingen aan nachtvluchten, maar ook daar willen ze bv in Aarhus het huidige vliegveldje verplaatsen zodat ze meer vluchten kunnen krijgen. Ik krijg er een redelijk wanhopig gevoel van.......