Platform Vlieghinder Kennemerland
 

VVD wil meer vliegbewegingen op Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1268 
|
 upinthesky.nl (22-12-2016) 
tb_leefomgeving_castricum_De_Boogaert__Triade.jpg

De VVD heeft staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur vanochtend in een motie opgeroepen om de milieuwinst door moderne en stillere vliegtuigen – volgens de gemaakte afspraken – volledig in te zetten voor extra vliegbewegingen.

Lees het volledige artikel in upinthesky.nl via onderstaande link.

Bekijk bericht op "upinthesky.nl (22-12-2016)"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerrit Jan uit Aalsmeer

Ik heb vanwege deze motie een mail met de volgende tekst naar Rutte gestuurd: 'Ik zie zojuist de zoveelste oproep van dhr. Elias om Schiphol zo snel mogelijk en zoveel mogelijk te laten groeien. Of jullie hebben er geen idee van wat er echt aan de hand is, of jullie hebben een totaal gebrek aan normbesef. Wat er rond Schiphol gebeurt is moreel verwerpelijk.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

"moderne en stillere vliegtuigen"
Hebben die plofkoppen van de VVD dit echt gezegd?

Keiharde leugens dus, luchtvaart is juist de asbest 2.0

NOOIT zal ik meer VVD stemmen. (en uiteraard al helemaal geen PVV en CDA..)

Geplaatst door anoniem

Enorme milieu winst. Onderzoek naar fijnstof is 3 jaar uitgesteld dus dat betekend 3 jaar lang geen vervuiling.

De uitkomst van dit onderzoek is zo ongeveer het enige dat de groei kan temperen en de publieke opinie wakker kan schudden. Juist daarom is het vetragen van dit onderzoek met 3+ jaar zo ernstig. Het ontneemt ons onze enige reele hoop op verbetering en men heeft dat bewust gedaan. De partij die hiervoor verantwoordelijk is is dit bijzonder aan te rekenen.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Over welke milieuwinst hebben ze het? Zolang er nog zoveel mensen last van Schiphol hebben, zou ik het niet over "winst" willen hebben.

Geplaatst door Michiel uit Voorschoten

Ach, het is de gevestigde orde die groeiverslaafd is. Je zou denken dat zo'n salon socialiste als mevr. Dijksma een andere insteek heeft. Nee, dus. Elias is na maart 2017 sowieso exit want hij is niet verkiesbaar gesteld. De VVD is letterlijk aan het afslanken.
Het probleem na maart 2017 is dat een politieke patstelling kan ontstaan. De PVV de grootste, maar niemand wil met hen regeren. De versplintering van de politiek zal helaas niet in ons voordeel werken. De gevestigde orde VVD - D66 - CDA - SP - GL zal het behang van de ministerkamers nu al weer uitzoeken. Zonder groei van de fossiele verslaving hebben deze lieden geen draagvlak. Daarom voorlopig geen positieve beweging in het dossier Schiphollefrasen.

Geplaatst door de Vries

Die Elias is knettergek! Stelde notabene voor om de Polderbaan minder te gaan gebruiken, want kost teveel tijd om te taxiën. Nou dan heb je het echt niet begrepen. En sukkeltje Dijksma doet er nog navraag naar ook.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Michel: Groen Links was de enige partij , met ik meen de PvdD die TEGEN de mantel van de nieuwe wet stemde ! (NNHS) Voor de rest VVD is een brutale Partij van Graaiers en rommelaars /sjoemelaars (O.a. Gedeputeerde NH Hooijmajers en in het zuidenbaasje van Rey . Zo zijner nog een stel.... Te Bloemendaal : VVD burgemeester , Zich onterecht van adel noemende, Jonkheer.. ha ha moest aftreden en nog 2 wethouders, terwijl een waarnemend burgemeester zelf opstapte. Er werd 6 jaar lang een heksen jacht gevoerd tegen Landgoed eigenaar Rob Slewe (Zie Google)
@Gerrit Jan: Mooie mail stuurde je aan Rutte... Zou hij die lezen.. De moraal te Nederland holt achteruit !

Geplaatst door Michiel uit Voorschoten

We zullen zien of GL zich aan haar principes houdt. In Leiden stemde GL (en ook SP!) in de jaren 2007 - 2010 in gemeente coalities gewoon mee bij de aanleg van snelwegen en volbouwen van polders met bedrijfsterreinen. In de oppositie kwamen ze tot inkeer en gingen ze de andere kant uit. Het zijn gewoon pluchelikkers als het hen uitkomt. Meest opvallend is nu SP in de gemeente Leiden die gewoon een bijwagen van de neoliberale VVD en haar lite versie D66 is en in alle asfalt en beton dossiers zonder enige aarzeling meestemt. Voor het pluche.
Overigens in Voorschoten en Wassenaar zijn van het ene op het andere moment VVD burgemeesters opgestapt vanwege verminderde bestuurskracht en financieel wanbeleid. Voorschoten is zelfs een artikel 12 gemeente geworden onder curatele van de provincie. Terwijl hier het kak van de regio woont. De VVD is rondweg een incapabele bestuurderspartij en voluit een vertegenwoordiger voor de Telegraaf rechts NL.
Met de wat liberalere glad babbelende yup Jesse Klaver en mogelijk 15 zetels in maart 2017 zou GL wel eens een kanshebber kunnen zijn voor de nieuwe coalitie. Rutte II is zo impopulair, dat de fragmentatie van het politiek landschap zich heeft versterkt en geen meerderheid geeft voor de huidige gevestigde orde in maart 2017. Herinneren jullie nog die tuttebol van Jolanda Sap die Rutte volmondig steunde in het Kunduz dossier. Helaas vind ik ook GL tot die orde behoren. En ik moet nog zien hoe het liberale GL zich opstelt tov. de groei van Schiphol. Vooralsnog vindt GL dat overloop naar Lelystad en zelf Eelde !! tot de mogelijkheden horen.

Geplaatst door anoniem

Idereen in de politiek gaat overstag in het Schiphol dossier. Mijn vertrouwen in de sp is inmiddels ook ernstig geslonken. Hebben een gigantische kans deze verkiezingen maar alleen maar gepruts tot nu toe,erg jammer van deze tot nu toe gemiste kans.
En het is inderdaad maar de vraag of de sp de wantoestanden rondom Schiphol durft aan te pakken. Dan blijft er niet veel over met de verkiezingen. Partij voor de dieren maar dat is dan een 100% protest stem. Hoe kan het nu dat er geen enkele fatsoenlijke partij is die opkomt voor de leefbaarheid in Nederland en ook daarnaast nog een redelijk programma heeft? Werkelijk iedereen werkt voor de (bedrijven) lobby,ook na de politiek moet men immers verder. De democratie in Nederland is enorm achteruit gegaan de laatste jaren. Niet alleen in Nederland trouwens,


Geplaatst door Leen uit Heiloo

Soms is het even rustig maar in feite loopt het vliegverkeer de spuigaten uit. Het moet stoppen. Het lawaai, de uitstoot is nu al enorm. En dan zouden daar nog meer vliegbewegingen aan toegevoegd moeten worden ? Wanneer gaan we nu eens met krimpen beginnen ? Ik roep iedereen op om het woord groei te vervangen voor krimpen. Schiphol moet krimpen ! Als een gezonde economie alleen kan bestaan via ongezonde middelen dan doen we iets niet goed. Een gezonde economie zou met gezonde middelen moeten samengaan.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Allen: De PVV wil tot 7 a 800.000 vtbn groei voor Schiphol gaan. Toen onze mensen de PVV bezochten zei dhr Graus: "U heeft een punt wat betreft de herrie. Weet u dat Ven W en Schiphol een incestuese relatie hebben ? ... Natuurlijk wisten we dat, Maar Graus drong daarna tijdens het debat aan op grotere groei via Schiphol . De VVD neuzelt via Elias , die tracht via Leugens groei te bewerkstelligen, terwijl Schipholdirecteur Nijhuis zaken lieden als Leeser en Barin stampij laat maken. Het CDA was eerder ALTIJD de grote (achterbakse) groeipromotor via hun pionnen Atsma en vooral Eurlings, u weet wel die hystericus. Buma hield wel grote schoonmaak , maar echt gerust ben ik nog niet w.b. het CDA. Blijft over D-66, die wel behoorlijk kritisch is wb Schiphol, (Via oa drs Stientje van Veldhoven, (Natuur Monumenten benoemde haar tot Groenste politicus) Maar er is daar ook aarzeling...de PvdA wisselde vaak van woordvoerders. Ons is nog niet geheel helder, of de PvdA haar aan ons gedane beloften waarmaakt.. SP lijkt te den Haag fikse kritiek te uiten, maar er mag een tandje bij. Van 50 Plus vernamen we niets. (Ik las hun programma nog niet Weet iemand meer ? Groen Links is onze beste medestander. Zij wijzen groei af, zolang het huidige LVB (waar de echte Normen in staan,) niet is gerepareerd. En die Behandeling zal na de Verkiezingen plaats vinden. Dus u weet hoe te stemmen in het Stemhokje !