Platform Vlieghinder Kennemerland
 

VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis uit Raalte stopt: “Het is goed geweest”

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 366 
|
 RTV Oost 
wp_politiek_3707.JPG

Daniel Koerhuis, Tweede Kamerlid voor de VVD uit Raalte, stopt na de verkiezingen als volksvertegenwoordiger. Hij vindt het na twee termijnen in de Tweede Kamer 'goed geweest'. Koerhuis hield zich de afgelopen jaren bezig met infrastructuur, daarvoor was hij jarenlang woordvoerder wonen.
'Bouwen, bouwen, bouwen', was een bekende kreet van Koerhuis. "We zien helaas dat er een groot tekort aan woningen is. Daarom heb ik mij ervoor ingezet dat we meer woningen bouwen", blikt Koerhuis terug op X, het voormalige Twitter.

Heropenen Twente Airport


In het laatste kabinet-Rutte, dat in juli viel, was Koerhuis woordvoerder infrastructuur. Zo maakte hij zich hard voor het heropenen van Twente Airport voor de burgerluchtvaart. "Ik kom zelf ook uit Overijssel en Oost-Nederland mist gewoon een luchthaven. Je ziet de problemen met de vakantievluchten op Schiphol. Het zou mooi zijn als Twente daarbij kan helpen", zei Koerhuis daarover.

Het VVD-Kamerlid hamerde ook op het aanpakken van de 'dodenweg' N36 en pleitte voor verbreding van de N35 tussen Wierden en Wijthmen naar twee keer twee baans.
Koerhuis wilde meer asfalt in de strijd tegen files. Ook was hij een voorstander van de luchtvaart. Dat stuitte op kritiek van andere Kamerleden en deskundigen, die benadrukten dat meer asfalt niet altijd minder files betekent, en veel vliegen slecht is voor het klimaat.

Buiten de regio


Koerhuis vindt dat het kabinet in Den Haag 'vaak niet de regio ziet en niet over de grens kijkt', schrijft hij in de brief waarin hij zijn afscheid aankondigt. "Daarom heb ik mij samen met de regio voor regionale woondeals, regionale wegen en regionale luchthavens ingezet."
Het is nog niet duidelijk wat Koerhuis na de verkiezingen gaat doen.

Bekijk bericht op "RTV Oost"

Reacties op dit bericht