Platform Vlieghinder Kennemerland
 

VVD Amstelveen wijkt met standpunt Schiphol af van partijlijn

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 835 
|
 amstelveensnieuwsblad.nl - 06-03-2019 
Schiphol_DSC_3260.JPG

AMSTELVEEN - De plaatselijke VVD wil een luchthaven in zee en wil niet dat Schiphol doorgroeit voordat afspraken over lawaai en veiligheid zijn uitgevoerd. De landelijke VVD heeft twijfels over Schiphol in zee en wil Schiphol niet op slot.

"Pappen en nathouden kan niet meer," aldus VVD-wethouder Herbert Raat en raadsfractieleider Kees Noomen. Toch blijven ze Schiphol en KLM voor de economie van groot belang vinden. Raat: "Vier jaar geleden scheef ik op mijn weblog dat de regering moest opkomen voor de KLM, opdat werk niet naar Parijs verdwijnt. En nu heeft de regering aandelen Air France-KLM gekocht. Zo willen wij ook dat het gaat met het idee van een luchthaven in zee. Meer dan 500.000 vluchten boven zo'n dichtbevolkt stukje West-Europa is een doodlopende straat."

"Het is ook niet eerlijk dat heel Nederland profiteert van Schiphol,en daarvandaan op reis gaat en wij hier alle shit krijgen," zegt Noomen. "We zitten hele dagen in de herrie. Onze achterban is er klaar mee. Niet alleen bij ons, van links tot rechts. Nederlandse bedrijven hebben gebouwd aan de luchthavens in zee van Osaka en Hong Kong. Waarom doen ze dat niet voor Nederland? Het is duur, maar ook een uithangbord voor Nederland."

"We zijn naar de VVD-Kamerfractie in Den Haag geweest," vervolgt Raat. "We hebben gezegd het totaal onverstandig te vinden waar de VVD daar mee bezig is. Het gevaar is dat het hele draagvlak voor de luchtvaart in Nederland verdwijnt en dan gaat het echt banen kosten. Ze keken misschien raar op, maar wij gaan niet iets verkondigen wat we flauwekul vinden." Ook over meer studentenwoningen onder de route van de Buitenveldertbaan zijn raads- en Kamerfractie het oneens.

LOKAAL Veel lokale afdelingen volgen de landelijke lijn. "Toen ik in Amsterdam werkte voor de toenmalige wethouder Aboutaleb, heb ik van hem geleerd dat je contact moet maken met de stad. Hij ging overal heen. Zo doen we dat hier nu ook. De mensen leren kennen en als er wat is, zorgen dat je er bent. We zeggen tegen de fractieleden: niet alleen vergaderen in het raadhuis, maar ook naar scholen en ondernemers." Noomen: "We hebben er een schema voor. Want je moet de discipline hebben dat je dit doet, niet alleen in verkiezingstijd."

"Als je politiek ziet als opstap voor een volgende baan, bijvoorbeeld in Den Haag, dan ga je anders opereren. Maar wij wonen in Amstelveen," zegt Raat. "Kunnen we het beleid uitleggen aan de keukentafel of in de kroeg? Kamerleden zitten erg in hun Haagse bubble. Ze lezen iets in de krant en willen dan met vragen de eerste zijn. Wat een armoe Vorig jaar werd een pand aan de Groen van Prinstererlaan gekraakt. VVD-Kamerlid Koerhuis wilde ontruiming. Het zou een bende zijn. Ik zei: hoe kom je daar bij? Het is hier rustig. Hij had iets gelezen op de Telegraaf site. Wíj kijken liever eerst wat er aan de hand is en bepalen dan een standpunt."

KAN "Als je verkiezingen wint, moet je daarna niet het onderste uit de kan willen. Wat heb je eraan als je vier jaar later in de oppositie zit? Wij maken soms goede deals met GroenLinks of SP. En de ChristenUnie. In 2010 wilde D66 ons buiten het college houden. We zijn toen met de CU gaan praten. We waren het 90 procent eens. Wel denken we bij de VVD fundamenteel anders over bijvoorbeeld de zondag. Zulke zaken hebben we toen een vrije kwestie gemaakt. In Den Haag zijn ze vaak afhankelijk van de SGP en gaat wat belangrijk is voor liberalen in de ijskast. Dat doen wij hier dus niet."

René de Leeuw

Bekijk bericht op "amstelveensnieuwsblad.nl - 06-03-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

VVD-wethouder Herbert Raat en raadsfractieleider Kees Noomen kunnen beter de VVD verlaten. Misschien is Groen Links iets voor ze?

"Wat een armoe Vorig jaar werd een pand aan de Groen van Prinstererlaan gekraakt. VVD-Kamerlid Koerhuis wilde ontruiming. Het zou een bende zijn. Ik zei: hoe kom je daar bij? Het is hier rustig."
Opmerkelijke uitspraak! Hoe kan daar dan met al die herrie? ik zou het zelfs niet aanraden in Amstelveen in een kraakpand te gaan zitten.