Platform Vlieghinder Kennemerland
 

VVD Amstelveen: ‘Alleen groei Schiphol als lasten eerlijk worden verdeeld’

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 649 
|
 RTV Amstelveen 
tb_vliegtuig_060423_9023.jpg

Als het aan VVD Amstelveen ligt kan luchthaven Schiphol alleen groeien als daarbij spreiding plaatsvindt naar andere luchthavens in Nederland. Dat laat VVD-gemeenteraadslid en woordvoerder Schiphol Janneke Leegstra weten in reactie op de landelijke VVD-fractie, die Schiphol harder wil laten groeien dan afgesproken. VVD Amstelveen maak zich naar eigen zeggen al langer zorgen over de snelle groei van Schiphol.
Op dit moment mag Schiphol maximaal tot een half miljoen vluchten per jaar groeien. Als het aan de landelijke VVD ligt moeten dat bijna zeshonderdduizend vluchten per jaar worden. Leegstra zegt dat het belang van Schiphol ook voor VVD Amstelveen niet ter discussie staat. ,,De luchthaven is een belangrijke motor voor zowel de regionale als de landelijke economie. Tegelijkertijd zien we dat de groei van Schiphol niet onbeperkt door kan gaan. Er is meer aandacht nodig voor de veiligheid en overlast voor omwonenden.” Dat er veel overlast voor omwonenden is, blijkt uit het aantal klachten die zijn ingediend bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). Dat waren er vorig jaar in totaal 25130 vanuit de gemeente Amstelveen. Uit geen enkele andere gemeente kwamen zoveel klachten.

Leegstra ziet ook dat mensen uit alle delen van Nederland ook deze zomer graag gebruik zullen maken van de relatief goedkope vakantievluchten die vanaf Schiphol vertrekken. ,,We pleiten er enkel voor dat de lasten wat eerlijker verdeeld worden.”

Bekijk bericht op "RTV Amstelveen"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door M uit U

"Als het aan VVD Amstelveen ligt kan luchthaven Schiphol alleen groeien als daarbij spreiding plaatsvindt naar andere luchthavens in Nederland. "

We vinden extra herrie alleen prima als andere plekken in Nederland ook extra herrie krijgen. Nee, superlogisch.........

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De problematiek luchtvaart en dan met name in Nederland is natuurlijk niet zo simpel af te doen met, dan maar heel Nederland onder een deken van herrie, zoals de VVD het graag ziet.
Het blijkt maar niet tot de Vereniging Van Dommen (VVD) door te dringen dat het leven zoveel meer inhoudt dan enkel geld en nog eens geld.
De Vereniging Van Dommen heeft zich ten doel gesteld om via leugens en manipulatie de luchtvaart boven alles te verheffen.
Laat de rest van Nederland, zij die geen VVD aanhangen, zich niet overdonderen en gaan voor een leefbaar Nederland !

Geplaatst door Erwin

Niet om de VVD te verdedigen. Is na de PVV de slechtste partij m.b.t. Schiphol. Het bericht geeft echter de lokale VVD mening niet goed weer.

https://amstelveen.vvd.nl/nieuws/vvd-amstelveen-pleit-voor-spreiding-van-groei-schiphol.html

Beter is om de sterke groei van het low cost / vakantieverkeer af te remmen. Ben het wel met de lokale partij eens dat je de last niet eenzijdig kunt leggen op een gebied dat al zwaar belast wordt. Indien bij Lelystad vliegtuigen op 1800 meter onacceptabel worden gevonden, dan geldt dit zeker voor toestellen op 150-300 meter, in hogere volumes, ook in de nacht en ook de zware lawaaibakken die niet op Lelystad komen.

Geplaatst door Sara

De lasten? Het is van de zotte dit. De grootse leugen is het ontlasten van Schiphol door Lelystad Dit is verdeel en heers. De eerste jaren zal het gaan over max 10.000 vluchten. Daar zullen we als Amstelvener echt niks van merken. Staat het eigenlijk ergens zwart op wit dat er daadwerkelijk vluchten overgenomen worden? We zitten hier in Noord Nederlandin de vliegtuig shit want de hoeveelheid vluchten die we nu hebben is over de top en deze situatie zal niet beter worden. Spreiding betekent alleen meer mensen hinderen.

Geplaatst door Erwin

@Sara. Mee eens dat 10.000 vluchten op Lelystad de situatie van bewoners rondom Schiphol niet verbetert. De ruimte wordt ook weer opgevuld door andere vluchten. Echter het toeristische vliegverkeer groeit heel hard. Inperking heeft ook mijn voorkeur. Indien de politiek in meerderheid het echter wel verder wil laten groeien dan is wel de vraag waar dit dan moet. Rondom Schiphol zijn de grenzen van de hinder en veiligheid allang overschreden.

Geplaatst door M uit U

Misschien de binnenstad van Amsterdam platwalsen en asfalteren? Kunnen ze lekker met vliegtuigjes blijven spelen en de grote jongen uithangen.

Geplaatst door Annie uit amstelveen

Sjon&Sjakie; moeten naar Las Vegas om lekker van hun ‘zuurverdiende maandsalaris’ hun ‘welverdiende
vrijgezellen party’ te vieren. Want in je blote reet rondlopen met een toeter in je bek kan blijkbaar alleen nog maar in Las Vegas of in Bangkok of tussen de bijna uitgestorven jachtluipaarden in Afrika. De hele discussie is vulgair en decadent...Weg met al die achterlijke pretvluchten, helemaal weg, geen punt van discussie...