Platform Vlieghinder Kennemerland
 

VVD adviseert kandidaten om onderwerp Lelystad Airport in campagne te mijden

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 7937 
|
 nos.nl 
VVD-de-afrekening.jpg

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag raadt de VVD zijn eigen kandidaten af om over Lelystad Airport te praten. "Daar hebben we niets bij te winnen", staat in een intern bericht aan de kandidaten. De landelijke campagneleider, het Tweede-Kamerlid Sophie Hermans, wil niets zeggen over "campagneoverwegingen".

De geplande opening van Lelystad Airport in 2020 is een gevoelig onderwerp binnen de coalitie én binnen de VVD. De VVD-Tweede Kamerfractie is groot voorstander, maar bijvoorbeeld zes Veluwse VVD-afdelingen vinden dat het vliegveld pas open kan na de geplande herindeling van het luchtruim in 2023.

Ook de provinciale VVD-afdelingen in Overijssel en Gelderland willen niet dat het vliegveld op relatief korte termijn opengaat. De Gelderse VVD sloot zich onlangs aan bij het verzet van de provincie Gelderland tegen het voorgenomen vliegen op lage hoogte. Twee andere VVD-afdelingen, in Flevoland en Utrecht, zijn juist wel voorstander van opening in 2020.

Verdeeldheid coalitie

Ook binnen de coalitie leidt de kwestie tot verdeeldheid. Complicerende factor daarbij is dat VVD, CDA, D66 en ChristenUnie na de verkiezingen van woensdag waarschijnlijk hun meerderheid in de Eerste Kamer kwijt zijn en de coalitie afhankelijk wordt van de steun van andere partijen.

GroenLinks-leider Jesse Klaver kondigde dit weekend aan dat hij de opening van Lelystad Airport in de Eerste Kamer wil blokkeren.

Bekijk bericht op "nos.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Deze houding van de VVD is tekenend. Niets van verwachten op dit dossier. Niet op stemmen dus!

Geplaatst door anoniem1

Stemmen vandaag, Veel gepraat over samenwerking en steun bij links zoeken als kabinet meerderheid kwijt raakt.
Is bedrog denk ik,waarom zou men naar links gaan als men ook naar rechts kan gaan? Word dikke meerderheid met pvv en fvd erbij en dan is er ook nog de ouderen partij in geval van nood. Na verkiezingen wederom een ruk naar rechts. Dit scenario lijkt ook het meest waarschijnlijk voor de verkiezingen over 2 jaar. Kan het optimisme van sommige anderen over een aanstaande omwenteling helaas niet delen,hoop dat ik er naast zit.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

De pro Schiphol partijen worden deze verliezingen ingehaald door de extreem pro Schiphol partijen die naar 800k vluchten willen en vervuiling, herrie en klimaatverandering ontkennen. Aan het andere spectrum staat Jesse Klaver die welliswaar voor groen is maar nog meer houdt van islam en immigranten. Nauwelijks serieus te nemen dus. Gatver wat is Nederland toch afgegleden.

Geplaatst door anoniem1

Nieuwe politiek,rutte gaat shoppen met zijn wetsvoorstellen.
Verdere hervorming arbeidsmarkt met steun van forum,herziening pensioen stelsel met steun van pvda en klimaat maatregelen met steun van groen links,al zal dat laatste nu wel op losse schroeven komen te staan.

Dat is niet hoe politiek hoort te gaan,opportunistisch voor elk voorstel een meerderheid proberen te vinden zodat je uiteindelijk op 100% van je Eigen plannen je zin kan krijgen.
De andere partijen zouden er goed aan doen zich daar niet voor te lenen.

Geplaatst door sara

Ik denk dat we ons moeten terugtrekken (het deel van weldenkend nederland). Een muur om de rest heen moeten bouwen en dat stukje aarde ( de natuur en de kinderen) beschermen met luchtgeschut tegen deze waanzin. Het gaat niet stoppen. Het is heel heel erg. We zijn een minderheid, in een wereld geregeerd door leugen en bedrog. Met als doel een kale lege dode vlakte zonder leven. Die Thierry. Hij is begonnen met het ondermijnen van universiteiten en wetenschap.... (dit is echt gevaarlijk, als zelfs de waarheid een leugen wordt) dat zoveel mensen zo denken en op hem zijn gaan stemmen, met een onderbuikgevoelens tevreden vasthoudend als in een zwangerschap, vind ik een horror.

Geplaatst door anoniem1

Zijn een minderheid,ben me daar al heel erg lang van bewust helaas.

Klimaat akkoord was meesterzet van rutte,iedereen nog even snel naar rechts drukken voor de verkiezingen.
Nu word er gepraat om de wet die nog door de eerste kamer moet pas te behandelen nadat de nieuwe kamer geinstalleerd is. Kan men ook nu behandelen maar dan word wet aangenomen,met uitstel kan men weer mooi onder deze wet uitkomen want de kans dat de wet het gaat halen in de nieuwe kamer lijkt niet groot.
Cda/Vvd gaan d66 laten vallen op klimaat gebied,de grote buit met belasting herziening en verlaging venootschaps belasting is al binnen.
Zwaarste jaren komen nu,daarna wordt het beter denk (hoop) ik.