Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vuurdoop voor nieuwe megavluchthaven Istanbul

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 683 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 19-09-2018 
tb-vliegtuig-Easyjet-G-EZFG.jpg

Door: Klaas-Jan van Woerkom

ISTANBUL - De opening van de nieuwe megaluchthaven van Istanbul, die gepland staat voor 1 november, nadert met rasse schreden. Ter voorbereiding worden de faciliteiten de komende weken uitvoerig getest, waarbij negenduizend mensen en tien vliegtuigen worden gebruikt.

“We willen ervoor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt, met name het transferproces voor overstappende reizigers”, zegt luchthaventopman Kadri Samsunlu. De nieuwe luchthaven, die de voorlopige naam Istanbul New Airport draagt, moet uitgroeien tot één van de grootste ter wereld.

De komende weken worden drie oefenscenario’s getest waarbij respectievelijk duizend, drieduizend en vijfduizend passagiers worden afgehandeld. Daarbij worden vliegtuigen van Turkish Airlines ingezet, naast grondafhandelingsvoertuigen en luchthavenpersoneel. Zo wordt gekeken of de passagiersstroom, de vliegtuigen en de bagage naar wens kunnen worden afgehandeld.

Istanbul New Airport moet in totaal negentig miljoen reizigers kunnen verwerken, maar in de toekomst moet de capaciteit groeien naar tweehonderd miljoen passagiers per jaar. Grootgebruiker wordt Turkish Airlines, dat op de nieuwe luchthaven haar positie als overstapmaatschappij verder wil uitbouwen.

In de nacht van 29 oktober verhuizen alle luchtvaartmaatschappijen van het huidige Istanbul Atatürk Airport naar de nieuwe luchthaven.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 19-09-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michiel uit Oestgeet

Eerst maar eens 90 miljoen en dan 200 miljoen passagiers per jaar? Groei gebaseerd op wat? Zelfde verhaal voor de luchthavens in de Emiraten en Abu Dubai, zelfde groei scenario's.
De grondstoffensituatie wordt met het jaar nijpender. Vliegtuigen verbranden kerosine, een smerig aardolie derivaat. Geen alternatief. Neem de V.S. met hun schalie olie revolutie gefinancierd met gratis geld van hun centrale bank FED? Energie onafhankelijk zei de charletan Obama. O ja, na 1 jaar piekt een schalie olie reservoir. In 2019 pieken alle schalie olie reservoirs bij elkaar en wordt Amerika groot importeur van olie uit het M.O.. Maar in het M.O. zijn toch ook stevige aanwijzingen dat de olie productie nabij of al over zijn piek is. De huidige prijsstijging is een voorbode hiervan. Trump kan schreeuwen wat ie wil. Afgezien van het feit dat het verbranden van nog eens honderden miljarden vaten olie in het komende decennium en in dit tempo de veerkracht van Moeder Natuur volkomen ondermijnt. En dus het leven en welzijn van onze kinderen. Hopelijk zal de komende en alles vernietigende schuldencrisis veroorzaaktdoor het wanbeleid van de westerse overheden en centrale banken na 2008 een eind maken aan de megalomanie van de mensheid. Terug naar de basis!