Platform Vlieghinder Kennemerland
 

VS neemt maatregelen om uitstoot luchtvaart te beperken

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 536 
|
 NU.nl 
Delta_hvs.JPG

De uitstoot van de Amerikaanse luchtvaart moet over tien jaar met een vijfde zijn afgenomen. Met dat doel heeft de regering van president Joe Biden maatregelen aangekondigd om de vervuilende sector te verduurzamen. De Amerikaanse regering wil dat de luchtvaartbranche in 2050 "netto nul" uitstoot.

Van alle transportvormen samen is de luchtvaart op dit moment verantwoordelijk voor 11 procent van de gassen die schadelijk zijn voor het milieu. Om die uitstoot in 2030 met 20 procent verminderd te hebben, komen er belastingvoordelen voor de inzet van schonere brandstoffen voor vliegtuigen.

Ook komt er omgerekend 4,3 miljard dollar (3,6 miljard euro) beschikbaar voor het ontwikkelen van nieuwe brandstoffen die ingezet kunnen worden om de uitstoot te verminderen.

Het plan is onderdeel van een breder beleid van het Witte Huis om klimaatverandering te bestrijden. De inspanningen om de Amerikaanse economie te hervormen zijn de afgelopen tijd opgevoerd. Washington kwam onder meer met plannen om klimaatvriendelijke infrastructuuruitgaven te stimuleren. Ook werden autobedrijven aangespoord meer in te zetten op elektrisch rijden.

Naast de Verenigde Staten probeert ook Europa manieren te vinden om de productie en toepassing van duurzame vliegtuigbrandstof te stimuleren. De biobrandstof is vooralsnog twee tot vijf keer zo duur als kerosine.

Bekijk bericht op "NU.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Nu ook nog nul geluid!