Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Vraag naar vliegreizen stijgt wereldwijd

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 320 
|
 telegraaf.nl - 08-08-2019 
HvS-klimaatmars_2019-03-11-09-32-04.jpg

GENÈVE - De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in juni met 5 procent toegenomen op jaarbasis, na een herziene stijging met 4,7 procent in mei. Dat meldde luchtvaartassociatie IATA. Vliegtuigen wereldwijd zaten gemiddeld voor 84,4 procent vol. Volgens IATA betekende dat de hoogte bezettingsgraad voor de maand juni ooit.


Topman Alexandre de Juniac van IATA spreekt van een aanhoudende solide vraag naar vliegtickets, al was de juni-groei minder sterk in vergelijking met een jaar eerder. Hij noemt de aanhoudende handelsspanningen tussen China en de VS als één van de oorzaken van de groeivertraging. Daarnaast is er in veel regio's sprake van economisch onzekere tijden, wat de vraag naar tickets tempert.

Cijfers over de bezettingsgraad wijzen er volgens IATA op dat luchtvaartmaatschappijen er alles aan doen om zo effectief mogelijk te opereren.

De organisatie van Europese luchthavens, ACI Europe, laat weten dat haar leden in de Europese Unie juni 4,5 procent meer passagiers verwerkten dan een jaar eerder. Voor luchthavens buiten de EU was dat 5,3 procent. De vervoerde vracht nam bij luchthavens binnen de EU met 7,3 procent af, bij luchthavens buiten de EU was de daling met 6 procent iets minder sterk.

Bekijk bericht op "telegraaf.nl - 08-08-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Als we zo doorgaan moeten we straks nog minder vlees gaan eten!

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Positieve berichten kunnen zeer aanstekelijk zijn.
Het werkt net als met winkelschappen: volle schappen doen eerder besluiten om iets mee te nemen, dan minder gevulde schappen.
Dus blijven roepen dat de luchtvaartsector het o zo geweldig doet, dan gaan de meeste mensen op deze aardkloot wel degelijk het vliegtuig in.
Van enige gewetenswroeging is blijkbaar geen sprake, want wie dan weer leeft, wie dan weer zorgt.
De sector zelf neemt praktisch geen enkele verantwoordelijkheid omtrent het klimaat, een pleister hier en daar voor de bühne en dan blijft het overgrote deel van de (wereld)bevolking gewoon vliegen.
Dat er nu enorm veel landijs vanaf Groenland de zeeën in gaat, wordt gebagatelliseerd door de politiek (wereldwijd) en met name door de luchtvaartsector.
Nederland in z'n eentje kan er geen ene malle moer aan doen, het moet wereldwijd.
Maar zolang wij opgezadeld zitten met een achterlijke politiek die ons van het gas afwil hebben en wat al niet meer voor idiote praktijken die kant noch wal slaan, de meest vervuilende industrieën carte de blanche geeft, wordt het nooit iets.
En verwacht ik ook niets meer van de (wereld)politiek.
Men gaat het pas beseffen indien het water tot de lippen staat, maar dan is het te laat.