Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Voortaan voorspelbaar vlieglawaai: Schiphol test ‘Notifly’-app

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 696 
|
 nhnnieuws.nl 
HvS_Schiphol_service.JPG

Door Doron Sajet

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol is begonnen met het testen van een app die vliegtuiggeluid voorspelt. Op de Notifly-app kunnen omwonenden tot 24 uur vooruitkijken naar de verwachte drukte in de lucht. Bovendien stuurt de app berichten als het weer plotseling omslaat en het baangebruik moet worden aangepast. Schiphol hoopt met de lancering van de app veel ergernis bij bewoners te kunnen verkomen.

De Notifly-app zit als gezegd nog in een testfase. Schiphol heeft omwonenden opgeroepen de applicatie te downloaden, zodat ze feedback kunnen geven voor eventuele verbeteringen. Gebruikers kunnen per uur het verwachte aantal overvliegende toestellen zien. Er zit een kaart in waar het actuele baangebruik en vliegverkeer rondom Schiphol kan worden gecheckt en er zit een optie in om gewaarschuwd te worden bij weersveranderingen en baanonderhoud.

'Niemand heeft om zo'n app gevraagd'


Ruim een jaar geleden vroeg Schiphol aan omwonenden om mee te denken over de ontwikkeling van de app. Dat verzoek viel verkeerd bij de bewonersdelegatie van de Omgevingsraad Schiphol (ORS). Die wilde dat de app door een onafhankelijke partij zou worden gemaakt en was ook van mening dat 'niemand om de ontwikkeling van zo'n voorspellingsapp had gevraagd.' Die stelling klopte niet; een motie van het CDA om een soort Notifly maken was in september 2019 aangenomen in de Tweede Kamer.

De Notifly-app kan worden gedownload via deze informatiepagina van Schiphol.

Bekijk bericht op "nhnnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door 12kwadraat uit Castricum

Gezellig als al die ellende vooraf voorspeld wordt. Weet je ook als je op een mooie dag met familie in de tuin zit wanneer je je mond moet houden, omdat je elkaar niet meer verstaat. Zit er een functionaliteit op die voorspelt wanneer een vliegtuig in je straat een noodlanding gaat maken?
Welke idioot heeft bedacht dat je op deze manier voorpret kunt beleven aan de ellende van de luchtvaart die op je afkomt?

Geplaatst door ir. B. van Marlen uit Uitgeest

Meedenken met de luchtvaartsector betekent dat je bereid bent je eigen graf te graven!

In het Engels hebben ze hiervoor de mooie kreet ‘engaging the public’ uitgevonden.

En terecht, weten wanneer je in de teringherrie komt te zitten en je je huis moet binnenvluchten of ver weg moet gaan helpt natuurlijk geen zier.

Het enige wat wel helpt is weten dat deze sector goed wordt ingeperkt en de luchtvaart gaat krimpen.

Intussen staat men alweer massaal klaar om vakanties te boeken en de volgende coronagolf binnen te vliegen. Aan onze overheid zal het niet liggen dit tegen te gaan!

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Een soort buienradar voor vliegtuigen. Wat een onzin, ik kijk al jaren naar de weersvoorspelling van het KNMI. Wind uit NW-N-NO-O dan de hele dag ellende.... Oja, en meestal ook mooi zonnig weer. En daar hebben we dan weer niets aan, want in de tuin is het niet te harden. Met deze App kunnen we ons leven dus nog meer laten bepalen door het vliegverkeer. Is dat vooruitgang? Fijn land he!

Geplaatst door V.O.S. uit onder de Kolderbaan

Verloedering Onder Schiphollbeleid.

Het aanbieden van zo'n app, is een regelrechte belediging naar de mensen die in de klere herrie (komen te) zitten.
Het is net alsof Schiphol wil zeggen: kijk ons eens, wij de luchtvaartsector, kunnen alles maken en niemand die ons kan stoppen.
Gebruikers kunnen per uur het verwachte aantal overvliegende toestellen zien.
Horen mensen, horen!

Ik mag echt hopen dat er eindelijk eens een regering komt met verstand en dat dat schorem van de luchtvaartsector wegzakt in de Haarlemmermeerpolder, 5 meter diep.

Geplaatst door BS uit Castricum

Rijkswaterstaat heeft deze truc uitgevonden (van A naar Beter ; wij veroorzaken overlast maar we vertellen het je op voorhand zodat je een omweg kunt kiezen). Deze is psychologisch nog slimmer. Ze lijken de overlast te willen rechtvaardigen door er vooraf melding van te maken zodat je je kunt voorbereiden. Eventueel kun je naar vrienden gaan buiten de Schiphol snelweg, doe je dat niet : jouw keuze. Dit past in het plaatje: ik heb al jaren het idee (vermoeden) dat ze een leger psychologen gebruiken om de mensen die last hebben van Schiphol te manipuleren en voor de beslissers (politiek en anderen) een 'frame' te maken die acceptatie van (de werkwijze van) Schiphol haast onomkombaar maakt. De bewonerscommissies krijgen eenzelfde behandeling en worden effektief buiten het proces geplaatst (terwijl ze denken dat ze er deel van uitmaken). Ik krijg dus van deze app een heel vieze smaak in de mond. De zoveelste gewiekste manipulatie.

Geplaatst door Gerard uit Castricun

De voorspelling voor de rest van mijn leven: iedere nacht weer slapeloos wegens herrie van tientallen overvliegende vliegtuigen. Daar heb je geen app voor nodig. Wat een rare gedachte dat mensen daar blij van zouden worden.