Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Voor komende zomer geen besluit over derde baan Heathrow

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1066 
|
 www.luchtvaartnieuws.nl 
hvs_cargolux_DSC_2539.jpg

LONDEN - De Britse premier David Cameron heeft gezegd dat er voor komende zomer geen besluit wordt genomen over een derde start- en landingsbaan voor luchthaven Heathrow. Het besluit wordt wegens milieuredenen uitgesteld, meldt The Guardian.

In een parlementair rapport dat is opgesteld door Britse parlementariërs die over milieuzaken gaan, staat dat er geen definitieve goedkeuring voor de uitbreiding van Heathrow mag worden gegeven voordat de luchthaven kan aantonen dat er voldoende aandacht wordt besteed aan zaken zoals klimaatverandering, luchtkwaliteit en lawaai. Het rapport waarschuwt voor mogelijke juridische gevolgen als de milieunormen worden overschreden.

Hoewel de vertraging over het besluit niet als een complete verrassing komt, is het bedrijfsleven niet te spreken over de uitstel van het besluit. De Britse kamer van koophandel noemt het uitstellen ervan 'laf'.

Nu er de komende maanden nog geen besluit over Heathrow wordt genomen, is het nog altijd mogelijk dat er wordt gekozen voor uitbreiding van luchthaven Londen Gatwick. Cameron had eerder laten weten dat er voor het einde van dit jaar een definitief besluit zou worden genomen over een derde baan voor de Londense luchthaven. De Airport Commission heeft onder leiding van Howard Davies onderzoek gedaan naar de kwestie. De commissie adviseerde een derde baan voor Heathrow.

Bekijk bericht op "www.luchtvaartnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Al jaren terug, werd hier in Nederland de Polderbaan er nog doorheen gedrukt, als zijnde een milieu-baan! Jaren terug, maar uiteraard ook toen al bekend dat de luchtvaartsector een van de grootste vervuilende factoren is!
Milieu-baan, wat een ongelovelijke idiote verkoopsmoes....... Inmiddels weten we in Noord-Holland dat we gigantisch besodemierd zijn!
De toenmalige verantwoordelijken dienen te worden vervolgd.