Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Voor de geloofwaardigheid van de politiek zijn dit de meest dodelijke ontwikkelingen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 869 
|
 ad.nl 
hv_overig_2692.jpeg

COLUMN van Nynke de Jong.

Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat deed deze week in de Volkskrant een aantal gepeperde uitspraken over Schiphol.
Uitspraken die gisteren in deze krant meteen onderuit werden gehaald. Van Nieuwenhuizen wil dat Schiphol blijft groeien, maar als dit kabinet ook maar in de buurt wil komen van de Parijse klimaatdoelen, dan is een groei van het aantal vluchten vanaf Schiphol het slechtste idee denkbaar.

Tot 2020 mag Schiphol maar 500.000 vluchten per jaar verzorgen, maar daarna kan wat betreft Van Nieuwenhuizen het aantal vluchten weer omhoog, hoe slecht dat ook voor het milieu is en hoeveel overlast dat de omwonenden ook geeft. Schiphol moet groeien, want anders zijn we straks niet meer de belangrijkste overstapluchthaven van Europa.

Lees verder via de onderstaande link naar het originele artikel............

Bekijk bericht op "ad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Het is maar weer hoe het geschreven is!

‘Tot 2020 mag shithol MAAR 500.000 vluchten per jaar VERZORGEN!’

Huh.......MAAR? Is dat niet de grootste stijging van gevaar, overlast en milieuvervuiling AD?

Beseft u wat u schrijft mevr nynke de jong?

Geplaatst door anoniem1

Wat viel op deze week:

Vandaag in het nieuws "verlaging winstbelasting stuwt winst eneco". Dat is een paar dagen na de rekenfout bij de nieuwe energie rekening voor burgers. Dit soort dingen heeft dan wel niet rechtstreeks met elkaar te maken maar bij veel mensen laat zoiets dan toch een nare indruk achter die de onderbuik gevoelens aanwakkert en het vertrouwen ondermijnt.
Eneco is wel grappig,omdat het concurentie argument (dat vaak gebruikt word om maatregelen als verlaging winstbelasting te verkopen) voor dit bedrijf totaal niet opgaat.

Energie belasting omhoog om burgers te stimuleren minder co2 uit te stoten. Geen belasting op vliegen om burgers te stimuleren toch vooral zoveel mogelijk te vliegen. Het slaat echt nergens op.
En ik kan niet eens energie besparen,huis is maximaal geisoleerd met hoogste energie label. Ik gebruik nooit vaatwassers en dergelijke onzin en mijn verbruik is 30% lager dan de norm die er staat voor mijn huishouden. Meer dan de helft van mijn rekening is vastrecht. (ook iets raars) maar toch rekening fors omhoog om mij te stimuleren minder uit te stoten en mij bewuster met energie om te laten gaan?

Nederland heeft de strijd om de klm verloren. De structuur gaat veranderd worden en elbers mag symbolisch nog een jaar blijven om het allemaal van dicht bij mee te maken. Een phyrus overwinning al was dit voor de klm nooit te winnen. Air france maakt winst en heeft de klm niet meer zo hard nodig. Dreigen met landings rechten heeft ook geen zin want air france kan het,dit in tegenstelling tot de klm,desnoods op een scheiding laten uitkomen. Het was ook opvallend stil in de media na de herbenoeming van elbers. Slecht nieuws word doodgezwegen door de sector of men doet alsof er niets aan de hand is.

En dan de uitbreiding van Schiphol zelf. Opvallend veel kritiek op de uitspraken van de minister,ook van partijen waarvan je dat in eerste instantie niet zou verwachten. Misschien dat nu de klm meer en meer frans word en de nederlandse inbreng en ook belangen minder worden,dat er wat druk van de ketel kan daar wat het de groei van Schiphol betreft.
2 jaar dicht Schiphol nu,ik vraag me af of ze dat gaan halen. Het is de laatste afspraak uit het alders akkoord en de enige afspraak (naar ik meen) die nog niet in voordeel sector is gewijzigd of simpelweg niet wordt gehandhaafd. Het zou wat zijn als ook deze laatste afspraak geen stand blijkt te gaan houden. Verbazen zal het mij niet dus dat kan alleen maar meevallen.

Ja dat was het weer voor deze week. Het doet mij allemaal steeds minder merk ik,dat is ergens triest maar aan de andere kant ook wel prettig.

Geplaatst door anoniem1

Als het serieus is met de co2 dan moet de luchtvaart wereldwijd op slot. Dat zet veel en veel meer zoden aan de dijk dan hier belasting op energie verhogen.
Een verre vliegreis is evenveel uitstoot als een heel jaar leven. En die vliegreis betaald geen accijns op de brandstof,geen btw op de tickets terwijl ik meer dan 20% belasting en toeslagen betaal op mijn energie rekening. En zon vliegreis dat is luxe,koken douchten en je huis verwarmen is dat niet echt. Een groot deel van het wereldwijde co2 budget word opgemaakt aan nutteloze vliegreizen die verhoudings gewijs ook nog eens een gigantische uitstoot hebben.

En invloed op opwarming is nog veel groter dan men toegeeft,omdat het op grote hoogte gebeurt. Zie de dampkring als een deken en de co2 als veertjes in die deken. De luchtvaart brengt niet alleen meer veertjes in,ze maken de deken dikker.