Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Volgens easyJet raakt vliegtaks alleen Nederlandse passagier

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 539 
|
 NU.nl 
tb_Easyjet_HB-JZX.jpg

In navolging van Ryanair heeft ook de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet zich kritisch uitgelaten over de Nederlandse vliegtaks die vanaf 2021 in werking treedt. De belasting raakt vooral de Nederlandse passagier, stelt directeur William Vet van de Benelux-tak van easyJet in dagblad Trouw.

In december van 2018 werd door de Nederlandse regering besloten dat er vanaf 2021 op elke vlucht een belasting van 7 euro geheven wordt, ongeacht de bestemming.

De vliegtaks is bedoeld als milieumaatregel, maar juist dat betwist easyJet. "Je stimuleert op deze manier niet dat luchtvaartmaatschappijen hun vliegtuigen goed vullen. Ook is het geen beloning voor vliegtuigen met een lagere uitstoot", vertelt Vet tegen Trouw.

EasyJet is geen voorstander van een vliegtaks, maar als een land hier toch voor kiest, ziet het bedrijf liever een belasting op vliegtuigen, zegt de easyJet Benelux-directeur.

Doordat passagiers die overstappen op de Amsterdamse luchthaven Schiphol geen taks hoeven te betalen, treft de belasting volgens Vet voornamelijk Nederlandse passagiers.

Woensdag liet de Ierse budgetmaatschappij Ryanair zich ook kritisch uit over de aankomende vliegtaks. Volgens Ryanair is de taks door het vrijstellen van overstappende passagiers verkapte staatssteun voor luchtvaartmaatschappij KLM.

"Als de Nederlandse overheid serieus is over het milieu, dan moet ze ook de grootste vervuiler aanpakken."

Bekijk bericht op "NU.nl"

Reacties op dit bericht