Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vogelslachting dreigt bij Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1040 
|
 destentor.nl 
hv_natuur_1942.jpeg


LELYSTAD - Als de uitbreiding van Lelystad Airport doorgaat moeten in de toekomst jaarlijks mogelijk duizenden vogels worden afgeschoten om de veiligheid van het vliegverkeer te garanderen. Dat stelt Vogelbescherming Nederland, die vreest voor een massaslachting.

De organisatie eist bij de Raad van de State dat het bestemmingsplan voor uitbreiding van het vliegveld wordt ingetrokken. In de procedure van de uitbreiding is volgens Vogelbescherming gebruik gemaakt van verouderde cijfers. Veel meer vogels moeten worden gedood dan verondersteld, stelt Vogelbescherming donderdag in de Stentor.

Vogel vs. vliegtuig
De Oostvaardersplassen, van internationaal belang als overwinteringsgebied voor vele soorten vogels, ligt naast Lelystad Airport. Om aanvaringen tussen vogels en vliegtuigen te voorkomen verwacht de Vogelbescherming dat er net als bij Schiphol ‘draconische maatregelen’ nodig zijn om de veiligheid voor het vliegverkeer te garanderen. Vogelbescherming Nederland heeft ecologisch bureau Altenburg & Wymenga opdracht gegeven een contra-expertise uit te voeren. Conclusie: de bestaande onderzoeken in opdracht van de overheid zijn ondermaats en vergaande negatieve effecten voor vogels in met name de Oostvaardersplas

Bekijk bericht op "destentor.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem

Alles moet wijken voor het verder groeien van Schiphol.
Dit terwijl meer dan 50% van de reizigers op Schiphol helemaal niet in Nederland hoeven te zijn.
Nederland neem de overlast van andere landen op zich, we hebben hier immers zo veel ruimte,kan makkelijk.

Geplaatst door anoniem

En niet alleen de vogels.

Als lelystad in gebruik is gaat er weer een stuk lager gevlogen worden in een veel groter gebied.
Meer verkeersstromen is meer kruizingen, en meer kruizingen is lager vliegen. Straks vliegt tot in Gelderland op 1000-1500 meter hoogte.
Veel meer overlast voor een veel grotere groep mensen.

Met dank aan de ors die het wel een goed plan vond. Hinder bij de buren is altijd nog beter dan hinder bij jezelf,niet waar?
Idioten zijn het:(

Geplaatst door anoniem

En dat maakt het nu verhuizen vanwege de overlast een riskante onderneming.
Je weet niet hoe de verkeers stromen komen te liggen, Alleen dat er lager gevlogen gaat worden is een zekerheid. Als je huis koopt waar straks laag gevlogen gaat worden, dan is dat gelijk 10-40k minder waard. Dan nog een keer verhuizen (met verlies) wordt wel erg kostbaar.
Dank ors, zelfs verhuizen vanwege de overlast is nu lastig. tenzij je gelijk naar friesland gaat.
Informatie van de overheid over de toekomstige vliegroutes is er ook niet, ik heb het nergens kunnen vinden en niemand kan mij ernaar verwijzen.

.