Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Voer nú nulmeting uit van vervuiling en geluid

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 485 
|
 schipholwatch.nl - 20-03-2020 
PVRC_-_mannetje_kaal-2.jpg

Elk nadeel heeft zijn voordeel, dat weten we van de legendarische voetballer uit 020. De coronacrisis is een ramp voor het land. Veel mensen vrezen voor hun baan. Wij allen proberen, via de belastingpot, bedrijven te redden van de ondergang. Dat is terecht. Maar het biedt ook kansen. Ik pak er eentje uit.

Er is al vele jaren gesteggel over de vervuiling en het lawaai dat de luchtvaart veroorzaakt. De Schipholgroup zegt A, de milieukundigen zeggen B, de actievoerders zeggen C en de KLM zegt dan weer D. Waarbij de actievoerders vooral naar deskundigen luisteren en niet naar de bureaus die geen metingen doen voor de luchtvaartsector, maar berekeningen.

Dat levert een enorm gedoe op en veroorzaakt een groot wantrouwen bij de burgers rond de luchthavens. Zo erg zelfs dat de actievoerders met een eigen lawaaiapp zijn gekomen (Explane) en systematisch de berekeningen van de luchtvaartindustrie betwisten en nu zelfs onderuithalen.

Ruzie beslechten
Het is nu het moment om die ruzie te beslechten. Nu de luchtvaart vrijwel geheel uitvalt kunnen er metingen worden gedaan. Die metingen kunnen laten zien hoe het is als er geen luchtvaart is. Daar hoeven we niets extra’s voor te doen. We kunnen van een enorme nood een geweldige deugd maken. Noem het een 0-meting.

Als alles weer wordt opgestart kunnen eerlijke vergelijkingen worden gemaakt tussen de situatie nu en straks. Wie kan daar nu tegen zijn? Ik neem aan dat de voorstanders van de luchtvaart ook graag eerlijke cijfers krijgen. Want op basis van eerlijke cijfers kun je een correcte afweging maken over wat je acceptabel vindt en wat niet. En we beseffen het ook allemaal: meten is weten.

Dus, minister: laat direct metingen verrichten door onafhankelijke deskundigen. Het is nú de kans om een einde te maken aan jarenlang getouwtrek over de vervuilings- en overlastcijfers. Haal nog iets goeds uit deze ramp die over ons trekt. Later kan dan de overheid dan nooit verweten worden dat ze nalatig is geweest. Doe dus nu de nulmeting op en rond de luchthavens.

Auteur Alfred Blokhuizen is voorzitter van omwonenden vereniging BTV-Rotterdam Airport

Bekijk bericht op "schipholwatch.nl - 20-03-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Het idee is prima om een nulmeting uit te voeren, helaas zit de lucht nog vol met die vliegende herrie producerende klimaatslopers.

Dus even geduld met die metingen,als straks de miljoenen mensen verspreid over de wereld weer thuis zijn vliegen alleen nog dr cargo,s denk ik.
Vallen de metingen nog wat lager uit.......

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

Ik wil Schipholwatch een compliment maken voor dit uitstekende idee. Ik hoop dat zowel slimme ambtenaren als politici het snel oppakken en zonder trucs laten uitvoeren! Bij alle luchthavens in ons land en onder alle vliegroutes. Je kunt de meting uitbreiden naar omwonenden die volgens het GGD-onderzoek ernstige problemen hadden met vlieghinder.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

"POLITIEK MOET LUCHTVAART AAN BANDEN LEGGEN"

Deze uitspraak is gedaan door NB! de fractievoorzitter CDA (!) in de Rotterdamse raad bij het besluit om groei van de luchthaven aldaar niet meer toe te laten.

Maar in Groot Amsterdam - o.a. Metropool bureau op de Zuid As o.l.v. F. Halsema (GL) - wordt tot nu toe hooguit een zekere rem tot 2023 (realisatie luchtruim herziening) overwogen! Een helaas ook door alle Metropool gemeenten inclusief onze BUCH regio gevolgde aanpak.

De vraag lijkt nu of dit door de corona crisis en het grotendeels tot stilstand komen van de luchtvaart zou kunnen veranderen? In Uitgeest waarschuwden bewoners organisaties de PvdA wethouders tot 2x toe voor de rampzalige gevolgen van deze luchtruim herziening!

Glashard werd het op de hoogte zijn door de heren ontkend, braaf sluiten ze zich bij PvdA CEO Schiphol Benschop aan, zwerend bij het achterhaalde Mainport beleid en de eeuwige riedel van de werkgelegenheid. Bij dat laatste kunnen thans grote vraagtekens worden gezet in verband met nodige transities in o.a. mobiliteit en energie!

In feite zouden politici in onze regio via de Metropool regio en het Metropool bureau de eindverantwoordelijke burgemeester Halsema tot de orde moeten roepen: net als in Rotterdam zou ook Groot Amsterdam het huidige groeimodel los moeten laten en volop in moeten zetten op noodzakelijke veranderingen.

Ten slotte: de - door de bewoners gekozen - politiek zou de Schiphol CEO wel eens mogen corrigeren en desnoods aan de kant zetten, want deze crisis vraagt om stevige aanpak.

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

Nulmeting? Are you kidding?
Het ene na het andere toestel vliegt hier over.
Met dit soort bullshit voeden de illusie dat de luchtvaart grotendeels tot stilstand is gekomen.
Op het PR-bureau van de KLM liggen ze weer eens in een deuk.
"We kunnen gewoon doorvliegen, jongens."