Platform Vlieghinder Kennemerland
 

VNO-NCW wil meer zakelijke vluchten Rotterdam The Hague Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1048 
|
 telstar-online.nl 
me_vliegtuig_vliegveld_IMG_0624.jpg

Pijnacker-Nootdorp - Directeur Bert Mooren van VNO-NCW West pleit voor een verstandige uitbreiding van het aantal vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport. Dat zegt Mooren vandaag in een vraaggesprek met de redactie van Telstar Online.

"Wanneer wij als ondernemende regio internationaal willen blijven concurreren, dan is een uitbreiding van het aantal zakelijke vluchten overdag naar bijvoorbeeld Duitsland en de Scandinavische landen zeer wenselijk", zegt hij.

Geluidsoverlast
Mooren is zich uiteraard bewust van de discussie over toenemende geluidsoverlast. "Daarom spreek ik ook met nadruk over een verstandige uitbreiding. Het gaat ons niet om extra landingsbanen of nachtvluchten, maar de wet- en regelgeving is momenteel gewoon te streng. Als we onze economische waarde in deze regio willen behouden, dan moet er iets gaan gebeuren."

Draagvlak
VNO-NCW West heeft onder andere de Provincie Zuid-Holland gevraagd om serieus naar de wensen van ondernemers in onze regio te luisteren. Het draagvlak voor een uitbreiding van het aantal zakelijke vluchten van en naar Rotterdam The Hague Airport is onder leden van VNO-NCW West vrijwel unaniem, zo weet Mooren.

Bekijk bericht op "telstar-online.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

VNO-NCW zijn unaniem.. Ja de Omwonenden ook !