Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vlucht vertrekt met geteste passagiers, na landing blijken er ineens 12 besmet

 |
 Geplaatst door: knipselredactie 
 |
 Bekeken: 1439 
|
 https://joop.bnnvara.nl 
covid-19-4931496_960_7201.jpg
Covid-19 pandemie
Credit: FrankundFrei

Alle 91 passagiers die vorige maandag in Athene landden met een vlucht uit Doha, de hoofdstad van Qatar, zijn door de autoriteiten vastgehouden in een hotel voor nader medisch onderzoek. Twaalf van hen bleken bij aankomst in Griekenland besmet met het coronavirus. Dat was opmerkelijk omdat geen van hen bij vertrek, vijf uur eerder, verschijnselen vertoonde. Ze waren op het vliegveld van Doha getest door Qatar Airways op koortsverschijnselen.

De passagiers die bij aankomst de test goed doorstonden moesten toch een week in het hotel in quarantaine blijven omdat ze werden aangemerkt als ‘hoog risico’. De twaalf passagiers die besmet bleken werden twee weken in quarantaine geplaatst.

De besmette passagiers waren afkomstig uit verschillende plaatsen en in Doha overgestapt op de vlucht naar Athene. Negen kwamen uit Pakistan maar wonen in Griekenland, twee Grieken kwamen uit Australië en een ander was een Japans staatsburger die deel uitmaakt van een Grieks-Japanse gezin.

De wereldgezondheidorganisatie WHO heeft dinsdag erkend dat mensen die het virus hebben opgelopen maar nog geen ziekteverschijnselen vertonen toch al in staat zijn anderen te besmetten. Eerder werd er vanuit gegaan dat alleen personen die merkbaar ziek zijn, zoals hoesten of koorts hebben, het virus verspreiden. Nu blijkt dat in de twee tot drie dagen voor de verschijnselen zich aandienen de drager al zeer besmettelijk is.

De VRT meldt:

Vaccinoloog van de Universiteit Antwerpen Pierre Van Damme benadrukt: “De afstandsregel is dubbel zo belangrijk nu we dit weten. Je kan immers niet weten wie drager is en en wie niet.” Want dragers van het virus kunnen corona hoe dan ook doorgeven. Als ze geen ziektesymptomen hebben, verspreiden ze wel minder druppels door bijvoorbeeld hoesten of niezen. En door het bewaren van voldoende afstand is de kans dat je wat besmette druppeltjes op je krijgt klein.
Het nieuwe inzicht betekent dat koortsmeting bij passagiers, een voorzorgsmaatregel die door maatschappijen en landen wordt genomen om het vliegverkeer weer op gang te brengen, slechts beperkte bescherming biedt. Vanaf 15 juni kan er weer gevlogen worden, onder meer naar vakantiebestemmingen. Toeristen lopen daarbij wel het risico dat ze bij aankomst hun vakantie in quarantaine moeten doorbrengen.


Griekenland heeft vluchten van Qatar Airways opgeschort.

Bekijk bericht op "https://joop.bnnvara.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

RENDEMENT LUCHTVAART BOVEN ONZE VOLKSGEZONDHEID?

Als de luchtvaartsector maar rendeert, binnenkort staat de hele pandemie aanpak op losse schroeven. Hoeveel extra slachtoffers (inclusief hoognodig zorgpersoneel) moeten er vallen voordat alle sectoren gelijkelijk behandeld zullen worden?

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Waar men bang voor is nml de tweede golf gaat er echt wel komen en eerder dan gedacht.
Vorige week nog een Lufthansa vlucht naar Tianjin waar een besmetting aan boord was.

Dan al die vluchten van Brazilië en de VS....... dat kan toch niet goed gaan.

Geplaatst door Wim uit Castricum

Nu dit. Mij benieuwen wat het advies van het RIVM gaat worden.
En ook nog zo'n artikel waaruit blijkt dat de luchtbehandeling/circulatiestroom (van boven naar beneden), in een vliegtuig het corona virus helpt om zich te verspreiden. Zie:
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/visualisatie-toont-hoe-makkelijk-virussen-zich-in-vliegtuigen-verspreiden-dit-zijn-mogelijke-remedies~a57f0bbd/?referer=https://www.welingelichtekringen.nl/tech/1736365/deze-animatie-laat-zien-hoe-een-virus-los-gaat-in-een-vliegtuig.html

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

“De afstandseis van 1,5 meter is niet haalbaar in een vliegtuigcabine,” gaat het RIVM zeggen, “Schiphol en de KLM zouden dan het loodje leggen.”

Geplaatst door V.O.S. uit Uitgeest

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Lang leve de natuur!
De arrogante diersoort, de mens denkt dat hij alles maar kan controleren.
Het ironische van deze story is, dat er een deel van deze diersoort dat al lang door heeft, en de rest blijkbaar nog lang niet, die hollen nog steeds achter geld aan.
De natuur geeft en neemt, maar geld, daar heeft de natuur helemaal niets mee.

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

Zie NOS Nieuws van vandaag (12 juni): 'Mondkapjes verplicht op Schiphol'. Als mensen niet-medische mondkapjes dragen is de 1,5 mtr afstand niet nodig in vliegtuigen. Overal elders wel want zulke kapjes geven geen bescherming tegen besmetting.

Cora denkt dat mensen dit verschil in aanpak wel zullen begrijpen. Zeker, want we hadden niet anders verwacht. Het verschil in aanpak doet zich over de hele linie voor: geen accijns, geen BTW, geen klimaatopgave conform Parijs en nu ook geen 1,5 meter. afstand.

Cora vindt volgens dit bericht niet dat er met twee maten wordt gemeten. Zo is dat. De beste manier om een groot politiek probleem op te lossen is het te ontkennen en dan zeggen dat iedereen dat wel zal begrijpen. Weliswaar tonen goede bestuurders dat gedrag niet, maar ja ........