Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegwereld verbaasd over komst Job Cohen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1414 
|
 digikrant.noordhollandsdagblad.nl 
logo_ORS.jpg

HOOFDDORP - De luchtvaartwereld reageert ongerust op een nieuwe commissie onder leiding van oud-burgemeester Job Cohen. Hij is gevraagd door minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) om met een advies te komen over ’governance en participatie’.

Eerder dit jaar zei de minister nog dat zij zelf de regie zou nemen in het luchtvaartdossier, toen oud-minister Hans Alders (PvdA) zijn opdracht als voorzitter van de Omgevingsraad Schiphol (ORS) teruggaf. De minister stelt nu een commissie in onder leiding van een andere oud-bewindspersoon van de PvdA, Job Cohen.

Heel veel mensen hebben volgens Cohen meegepraat over de luchtvaart in ons land, „maar velen zijn teleurgesteld. De tegenstellingen worden scherper. Daarnaast proberen we antwoord te geven op de vraag of er niet teveel is gedelegeerd door de Rijksoverheid. Zou het verstandig zijn als de minister meer de regie in eigen hand gaat nemen?”

Secretaris Johan Weggeman van de ORS reageert verbaasd op weer een commissie van wijzen die zich over het hoofdpijndossier luchtvaart buigt. „Wij nemen de aankondiging voor kennisgeving aan”, zegt hij wat onderkoeld.

Bekijk bericht op "digikrant.noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Een ongeruste vliegwereld, dat lijkt mij goed nieuws. Maar toen Alders de Alderstafel ging voorzitten, dacht ik ook 'goed nieuws, PvdA, ex-milieu minister', maar kijk eens hoe de man naar de pijpen van de luchtvaart heeft gedanst. Zou het nu anders gaan...…..?

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Zelfs Groenlinks maakt zich in het Amsterdamse college, nota bene aandeelhouder Schiphol, liever druk om opvang van ilegalen en white priviledge cursussen dan om al maar groeiend schiphol.
Van Cohen hoeven we ook niets te verwachten..

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam


GroenLinks wil dat Amsterdam naar de rechter stapt als Den Haag Schiphol toch verder wil laten groeien. In het Amsterdamse coalitieakkoord is afgesproken dat luchthaven tot 2023 niet mag groeien.

Als je GroenLinks iets wil aanrekenen is het dat ze zich door D66 een wethouder in de maag hebben laten splitsen die die afspraken niet serieus neemt: “Gaan we never nooit niet doen,” riep hij.

Hadden GroenLinks best een punt van kunnen maken en toen–ie aftrad hadden ze moeten eisen dat D66 met een opvolger kwam die het Amsterdamse standpunt wel wil vertolken in Den Haag.
Niet dus, z’n beoogde opvolger — opnieuw een D66’er — riep al voor z’n installatie dat hij niet uitsluit dat Schiphol al eerder uitbreidt met veertigduizend vluchten. Ook hij zegt dat-ie juridische stappen tegen Schiphol niet ziet zitten.
En GroenLinks? GroenLinks zwijgt.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Precies Groenlinks amsterdam doet niks dus, behalve een 700 miljoen kostend klimaat budget er doorheen jassen en opvergaderen met veelal symbolische maatregelen. En natuurlijk heel pro multiculti zijn..

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

GroenLinks heeft inmiddels meer gedaan dan welke andere partij in welke andere plaats dan ook. Of kent u een partij die naar de rechter wil stappen als Den Haag Schiphol toch verder wil laten groeien en in het coalitieakkoord heeft laten opnemen dat luchthaven tot 2023 niet mag groeien?
Het probleem lijkt me D66, dat de afspraken aan z'n laars lapt. Ik begrijp dat u graag ziet dat GroenLinks zo dom is om het coalitieakkoord daarom op te blazen. Maar U heeft ook duidelijk een andere agenda dan de strijd tegen de uitbreiding van Schiphol

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

We zullen zien wat er van komt. Groenlinks voert al anderhalf jaar het college aan in amsterdam, is nota bene aandeelhouder schiphol. Schiphol groeit vrolijk door, het massa toerisme idem. Zelfs de coalitie met d66 is niet in control. Ik bespeur vooral symbolische maatregelen en plannetjes, veel die de normale burger juist benadelen ipv de grote vervuiler Schiphol.

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

Wat u doet is hier een smeercampagne voeren tegen een van de weinige partijen die zich tegen de groei van Schiphol keert. Uw z.g. anti-Schiphol-intenties zouden een stuk geloofwaardiger zijn als u uw pijlen richtte op de PVV, FvD, VVD en het CDA. B.v. volgens de volgende argumentatie: rechtse partijen in de regering, 80%; van de aandelen; Schiphol kan vrolijk doorgroeien, symbolische maatregelen en plannetjes, die de normale burger benadelen.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Ik walg van vvd cda forum en pvv die niets liever doen dan grootvervuilers als Schiphol en de veeteelt te subsidiëren. maar Tevens kritisch op pbda gl en d66, zie voorbeeld Amsterdam.