Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegveld (Rt Airport) wil splitsing van geluidsruimtes

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 949 
|
 3b-krant.nl - 27-03-2019 
hv_overig_2692.jpeg

Regio - Raadsleden van Lansingerland hebben afgelopen woensdagavond een bezoek gebracht aan het vliegveld. Steven van der Kleij, directeur Ontwikkeling en Capaciteit Rotterdam The Hague Airport (RTHA), heeft voor de raadsleden een presentatie gegeven.

Het vliegveld Rotterdam The Hague Airport wil twee afzonderlijke geluidruimtes voor de trauma-/politiehelikopters (maatschappelijke luchtvaart) en de commerciële luchtvaart. Op deze manier kan een groei in het maatschappelijk luchtvaartverkeer niet ten koste gaan van het commerciële verkeer, wat voor het vliegveld gunstiger is. De heli's gebruiken 25% van de totaal beschikbare geluidruimte. Bij splitsing van de twee geluidruimtes kan deze 25% beschikbaar komen voor de commerciële luchtvaart. Steven van der Kleij gaf aan dat in beperkte mate deze geluidruimte gebruikt kan worden voor de commerciële luchtvaart. Het vliegveld wil graag een kwart van de vrijkomende geluidruimte wil gebruiken voor de commerciële luchtvaart.

Inzet van de raad en veel omwonenden is dat de geluidshinder van het aantal vliegtuigen niet verder toeneemt. RTHA wil al langer een uitbreiding van het aantal vluchten, maar na verkennend onderzoek bleek dat er regionaal weinig draagvlak is om de bestaande geluidsruimtes uit te breiden. Nu wordt er naar alternatieve mogelijkheden gezocht binnen de bestaande geluidsruimtes.

Bekijk bericht op "3b-krant.nl - 27-03-2019"

Reacties op dit bericht