Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegveld Maastricht (MAA) een natuurvergunning?

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 716 
|
 MOB 
gh_aktie_12u30.jpg

In een besluit van 20 mei 2022 naar aanleiding van een handhavingsverzoek van MOB stelt RVO dat de minister voor Natuur en Stikstof de vergunning heeft afgegeven. Hoe kan dat nou?
Immers, er is nog nooit een ontvankelijke (vergunbare) aanvraag ingediend ondanks het handhavingsverzoek van MOB in zomer 2019 en het besluit van Minister Schouten dat het vliegveld wel degelijk een natuurvergunning moet hebben, daar niet over beschikt, en dus moet aanvragen.
Nagevraagd per telefoon hoe dat zit. Blijkt “foutje” te zijn. Vergunning is nog helemaal niet afgegeven. Sterker nog: er is nog niet eens een vergunbare aanvraag ingediend. De aanvraag die is ingediend is geweigerd omdat onder andere de verkeerde vliegtuigen met onjuiste motoren waren opgenomen. MAA krijgt tot 1 september 2022 de tijd om uit te zoeken welke vliegtuigen met welke motoren (en emissies) het vliegveld aandoen, en in de toekomst zullen gaan aandoen Zie reactie van de minister op verzoek van MOB. MOB is hier niet tevreden over en is op 30 juni naar de rechter gestapt

Bekijk bericht op "MOB"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Uden uit Veghel

En maar gek vinden dat niemand meer de overheid vertrouwd.